FASHION TIPS

Καλεσμένη σε γάμο: Πες «ναι» στο παντελόνι, για τα πιο μοναδικά looks

Jeremy Moeller/Getty Images/Ideal Images

Αν και ένας γάμος αφορά πάνω απ’ όλα τη νύφη και τον γαμπρό, η περίσταση αυτή αφορά και τους καλεσμένους που θα παρευρεθούν. Είναι οι φίλοι και οι συγγενείς του ζευγαριού, που θα συμβάλλουν στην επιτυχία αυτού του γαμήλιου πάρτι και του πόσο αξέχαστο θα μείνει σε όλους τους.

Αυτό σημαίνει ένα πράγμα. Το τι θα φορέσεις, αποκτά ακόμα πιο σημαντικό ρόλο. Ακόμα κι αν όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη νύφη, αν είσαι καλεσμένη σε γάμο, το look σου πρέπει να έχει τα εξής στοιχεία: διαχρονικότητα και να σε εκφράζει απόλυτα. Ειδικά, αν βρίσκεσαι στον στενό κύκλο του ζευγαριού, οι φωτογραφίες που θα βγάλετε, θα «ζήσουν» για πάντα. Οπότε είναι καλό, ό,τι φορέσεις να σε εκφράζει και να μπορείς να το υποστηρίξεις. Κατά τη γνώμη μου, λοιπόν, μια φανταστική πρόταση για τα looks του γάμου, είναι το παντελόνι.

Και σου εξηγώ ακριβώς τους λόγους, γιατί αξίζει αν δοκιμάσεις ένα παντελόνι, αν είσαι καλεσμένη σε γάμο.

Το παντελόνι είναι μια φανταστική πρόταση, αν είσαι καλεσμένη σε γάμο

Με τις γαμήλιες τελετές, φέτος το καλοκαίρι, να είναι περισσότερες από κάθε άλλη χρόνια, το κεφάλαιο του ντυσίματος γι’ αυτές τις περιστάσεις, «εξερευνάται» κι άλλο. Οι επιλογές, πλέον, δεν περιορίζονται μόνο σε ένα ρούχο (σ.σ., το φόρεμα). Αυτό ξεκινάει από τις ίδιες τις τάσεις στα νυφικά που για τη φετινή χρονιά, λένε «αντίο» στη παράδοση. Τα bridal trends προσφέρουν εξαιρετικές εναλλακτικές, εκτός ενός κλασικού νυφικού φορέματος. Αυτό μας δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσουμε, κι εμείς, κάτι λιγότερο παραδοσιακό. Ένα παντελόνι, αν είσαι καλεσμένη σε γάμο, λοιπόν, αποτελεί μια φανταστική επιλογή.

Αν έχεις ξεμείνει, λοιπόν, από ιδέες και, ειδικά αν είσαι από τους ανθρώπους που ένα φόρεμα δεν τους εκφράζει απόλυτα, το παντελόνι είναι μια εξαιρετική πρόταση.

Γιατί να φορέσεις παντελόνι σε γάμο

Ένας βασικός λόγος να δοκιμάσεις το παντελόνι, αν είσαι καλεσμένη σε γάμο είναι η μοναδικότητα. Μέσα σε μια λαοθάλασσα από looks με βασικό τους στοιχείο ένα φόρεμα, ένα παντελόνι εγγυάται ότι θα ξεχωρίσεις από το πλήθος. Εφόσον, το στιλ του παντελονιού ακολουθεί τους κανόνες του etiquette (του τι δηλαδή, επιτρέπεται θεωρητικά να φορέσεις σε έναν γάμο), τότε μπορείς να πειραματιστείς με κάτι διαφορετικό. Όσο το bridal wear εξελίσσεται, τόσο εξελίσσεται και το τι μπορούμε να φορέσουμε κι εμείς σε έναν γάμο.

Σε αυτό, λοιπόν, σε βοηθάω σήμερα, προτείνοντάς σου τρόπους, αλλά και στιλ παντελονιού, για να φορέσεις σε έναν γάμο. Από πιο tailored επιλογές, σε πιο statement σχέδια, αλλά και ολόσωμες φόρμες, ένα παντελόνι θα σου προσφέρει μοναδικά looks, αν είσαι καλεσμένη σε γάμο.

The drama

Συνδύασε άνεση και στιλ μαζί και προτίμησε μια παντελόνα με exaggerated μπατζάκια, για τα looks του γάμου. Ολοκλήρωσε με ένα statement τοπ και θα έχεις ένα εντυπωσιακό και διαφορετικό, look γάμου.

Timeless white

Μπορεί το λευκό να θεωρείται απαγορευτικό, αν είσαι καλεσμένη σε γάμο, με ένα λευκό παντελόνι, τα πράγματα αλλάζουν. Αν η νύφη φοράει φόρεμα, τότε το να φορέσεις ένα λευκό outfit που περιλαμβάνει ένα παντελόνι, είναι μια εξαιρετική εναλλακτική. Εδώ, μπορείς να δοκιμάσεις διάφορα. Μπορείς να το φορέσεις με ένα λευκό τοπ και παπούτσια ή να «παίξεις» με διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς για ένα πιο bold αποτέλεσμα.

Jump & play (suit)

Ένα jumpsuit ή ένα playsuit (κοντή ολόσωμη φόρμα), είναι μια εξαιρετική επιλογή για τα looks του γάμου. Και αυτό, γιατί προσφέρει την ίδια ευκολία, ως προς το styling, όπως και ένα φόρεμα. Είναι ένα ρούχο. Συμπληρώνεις με παπούτσια και κοσμήματα και είσαι έτοιμη. Για ένα πιο formal look, προτίμησε μια φόρμα σε σατέν ύφασμα που θα αποδώσει μια είδους επισημότητα στην εμφάνισή σου.

Go big

Αν θέλεις να ξεχωρίσεις πραγματικά με το look σου, τότε, αν είσαι καλεσμένη σε γάμο, επίλεξε ένα statement παντελόνι. Τι εννοούμε όταν λέμε «statement παντελόνι»: το bold design. Μπορεί να είναι σαν το παραπάνω, και να περιλαμβάνει φτερά. Μπορεί να είναι μια παντελόνα με παγιέτες, με κεντήματα ή σε μια έντονη, φωτεινή απόχρωση. Ένα τέτοιο στιλ παντελονιού, θα σου προσφέρει το λεγόμενο wow factor στην εμφάνισή σου, αλλά και ένα πραγματικά μοναδικό αποτέλεσμα. Συνόδευσε αυτό το παντελόνι με ένα πιο απλό τοπ, για ένα πιο ισορροπημένο αποτέλεσμα.

Wild thing

Αν είσαι φαν των prints, και θέλεις να φορέσεις παντελόνι σε γάμο, τότε προτίμησε ένα printed παντελόνι. Θέλει όμως, λίγη προσοχή το συγκεκριμένο style. Φρόντισε το design του παντελονιού, αλλά και το print του, να μην είναι πολύ casual (το πόσο επίσημο ή casual θέλεις να είναι το look σου, αυτό εξαρτάται και από το ύφος του γάμου). Μια παντελόνα σε animal print π.χ., είναι μια safe επιλογή, γιατί με το ανάλογο styling μπορείς να αναδείξεις το «πλούσιο» αυτό μοτίβο.