FASHION TIPS

Καλεσμένη σε γάμο: 5 εύκολα σύνολα για να ετοιμαστείς σε χρόνο dt

Ιnstagram.com/naaomiross/

Αυτό που, κατά τη γνώμη μου, κάνει ένα look πετυχημένο, είναι κατά πόσο ο άνθρωπος που το φοράει, νιώθει καλά με αυτό. Πιστεύω πολύ στο γεγονός πως ό,τι φοράμε πρέπει να αντικατοπτρίζει την προσωπική μας αισθητική, ακόμα και τις στιγμές που δοκιμάζουμε κάτι καινούργιο και πειραματιζόμαστε με τη μόδα. Αυτό κάνει τα καθημερινά μας σύνολα πιο μοναδικά -πολύ απλά γιατί βάζουμε το προσωπικό μας γούστο σε αυτά.

Αυτό ισχύει και για τα σύνολα που συνθέτουμε για έναν γάμο. Δηλαδή, ναι, δεν αμφιβάλλω σε καμία περίπτωση ότι σε περιστάσεις σαν αυτές έχουμε κάποιους ενδυματολογικούς περιορισμούς ως προς το τι μπορούμε να φορέσουμε (εφόσον θέλουμε να ακολουθήσουμε το etiquette ενός γάμου), αλλά αυτό δεν μας σταματάει από το να νιώθουμε άνετα με τα ρούχα που θα επιλέξουμε για τη μέρα εκείνη.

Για να το καταφέρουμε αυτό, αρκεί να προτιμήσουμε εύκολες φόρμουλες για τα σύνολα τέτοιων περιστάσεων, που μας προσφέρουν την ασφάλεια ότι φοράμε κάτι που μας εκπροσωπεί, κάτι που είναι διαχρονικό, και την ευκαιρία να μην σπαταλήσουμε πολύ χρόνο για να βρούμε τι θα είναι αυτό. Το να δημιουργήσεις, λοιπόν, εύκολα σύνολα για μια επίσημη περίσταση όπως είναι ένας γάμος, δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Παρακάτω, σου λέω πώς να το καταφέρεις αυτό.

Πώς να δημιουργήσεις εύκολα σύνολα ως καλεσμένη σε γάμο

Το πρώτο βήμα είναι να μάθεις αν υπάρχει κάποιο dress code για τον γάμο που πρόκειται να παρευρεθείς. Συνήθως, οι black-tie γάμοι (που απαιτούν και ένα πιο επίσημο ντύσιμο), αναγράφουν το dress code στην πρόσκληση. Μπορείς επίσης, να καταλάβεις το ύφος του γάμου από το κτήμα ή το μέρος που θα πραγματοποιηθεί. Αν ο γάμος δεν έχει κάποιο casual ή black-tie dress code, τότε μπορείς να αφεθείς όσο λίγο ή πολύ θέλεις (μέσα στο επιτρεπτό όριο – ένας γάμος παραμένει μια επίσημη περίσταση).

Μπορείς, λοιπόν, να βασιστείς σε κλασικούς συνδυασμούς ρούχων, επιλέγοντας όμως, κομμάτια που είναι πιο επίσημα ή έχουν κάποια ιδιαιτερότητα στο σχέδιό τους ώστε να σου προσφέρουν ένα τόσο-όσο glam στοιχείο στα σύνολα σου. Έτσι ένα φόρεμα ή ένα όμορφο τοπ με ένα μαύρο παντελόνι, ακόμη και μια εργατική φόρμα (boiler suit), είναι τα πρώτα στη λίστα για να δημιουργήσεις εύκολα σύνολα ως καλεσμένη σε γάμο.

Αν πάλι, είσαι άνθρωπος που προτιμά την άνεση, μπορείς να «κλέψεις» λίγο από το design του συνόλου (αν επιλέξεις ένα πιο casual ή απλό σχέδιο ρούχου), με τη χρήση των bold χρωμάτων, οπότε πες «ναι» στα έντονα χρώματα. Τέλος, μην ξεχνάς ότι μπορείς πάντα να εμπιστευτείς την αβίαστη φύση των σετ, αλλά και της μονοχρωμίας, όταν δεν είσαι σίγουρη για το τι να φορέσεις και δεν θέλεις να σπαταλήσεις πολύ χρόνο μπροστά από την ντουλάπα.

Έχοντας στον νου τα παραπάνω και με έμπνευση από καλοντυμένες γυναίκες, μπορείς να συνθέσεις εύκολα, αλλά κομψά σύνολα για έναν γάμο. Παρακάτω, 5 outfits που θα σε εμπνεύσουν.

Πες «ναι» σε κλασικούς συνδυασμούς ρούχων, όπως είναι ένα φόρεμα και ένα ζευγάρι mules. Προτίμησε μια γραμμή φορέματος που ξέρεις ότι σου ταιριάζει και που νιώθεις καλά φορώντας το.

Καμιά φορά, αρκεί ένα όμορφο, κλασικό τοπ και ένα μαύρο παντελόνι για να δημιουργήσεις ένα εντυπωσιακό σύνολο για γάμο. Μια λευκή μπλούζα με ντραπέ ή με φιόγκο ή με κάποιο άλλο statement στοιχείο είναι αρκετή για να τη φορέσεις ακόμα και με μια μαύρη παντελόνα ή φούστα.

Κανένα ρούχο δεν είναι πιο ευέλικτο από ένα jumpsuit , ειδικά όταν θέλεις να δημιουργήσεις εύκολα και γρήγορα σύνολα για έναν γάμο. Μια ολόσωμη φόρμα είναι μια φανταστική επιλογή γιατί δεν απαιτεί πολύ styling. Εκεί όμως, που μπορείς να «προσπαθήσεις» περισσότερο είναι στο χρώμα που θα επιλέξεις. Ακόμα κι αν προτιμήσεις ένα πιο απλό ή casual ύφος σε αυτό το ρούχο, μια έντονη απόχρωση θα προσφέρει το glam στοιχείο στο look σου.

Μην ξεχνάς την ευκολία, αλλά και την αβίαστη φύση που προσφέρουν τα co-ord σετ ρούχων. Τα σύνολα που έχουν πάνω και κάτω μέρος στο ίδιο χρώμα ή print ή ύφασμα και που μας «λύνουν» τα χέρια όταν δεν ξέρουμε τι να φορέσουμε. Για μια περίσταση, όπως ένας γάμος, προτίμησε υφάσματα, όπως το σατέν, που θα αποδώσουν ένα πιο επίσημο look.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αιώνια κομψότητα ενός μαύρου φορέματος που είναι ιδανικό και για έναν γάμο. Αν έχεις ήδη ένα μαύρο φόρεμα στην ντουλάπα σου και δεν είσαι απόλυτα σίγουρη αν ταιριάζει για την περίσταση, μπορείς να αναβαθμίσεις το glam στοιχείο του συνόλου σου προσθέτοντας τα σωστά αξεσουάρ, όπως τα κοσμήματα, παπούτσια και μια βραδινή τσάντα.