MADE IN GREECE

Η μονοχρωμία στη νέα συλλογή του 2WO+1NE=2, θα σε εξιτάρει

Μαρία Σαλταούρα / Aura Photography

Πιστεύω πολύ στη μονοχρωμία. Ίσως γιατί είμαι άνθρωπος που στοχεύει σε αυτή, συχνά. Είτε το δεις από καλλιτεχνικής άποψης, είτε από πρακτικής, η μονοχρωμία είναι win-win. Ένα μονόχρωμο σύνολο μπορεί να είναι high-end από τη μία, αλλά από την άλλη είναι και ένα τρομερά εύκολο look που μπορεί να δημιουργήσει ο καθένας μας. Παρ’ όλα αυτά, έχω έναν κανόνα, όσον αφορά τη μονοχρωμία: το design. Αν θέλεις να την «κάνεις» σωστά, κάνε το με ρούχα που έχουν κάτι να πουν, ως προς το design τους. Μετά ακολουθούν τα υφάσματα, το styling κ.ο.κ. Αν, λοιπόν, θέλεις να βάλεις τη μονοχρωμία στη ζωή σου, αυτή τη σεζόν, τότε υπάρχει ένα ελληνικό brand που θα σε βοηθήσει να το καταφέρεις: το 2WO+1NE=2.

Το 2WO+1NE=2 είναι ένα ελληνικό brand ρούχων που στοχεύει σε αυτό ακριβώς: στο προσεγμένο design. Με τη νέα συλλογή του για το Φθινόπωρο/Χειμώνα ’22-23 να δίνει, όπως πάντα, βάση στο design, οι σχεδιάστριες του brand, εξερευνούν την ιδέα της μονοχρωμίας μέσα από ενδιαφέροντα κοψίματα. Με έμπνευση από την Άγρια Δύση, η νέα συλλογή, αν και πειραματίζεται με τη μονοχρωμία, έχει ένα twist.

Έτσι, υιοθετούσαν τη μονοχρωμία στο Φαρ Ουέστ

Για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας του ’22-23, λοιπόν, το brand 2WO+1NE=2, μάς «ταξιδεύει» στο Denver του Colorado. Όπως, καταλαβαίνει κανείς και από τα ρούχα, πηγή έμπνευσης αποτελεί η Άγρια Δύση. Βασιζόμενες πολύ στην ιστορική παράδοση της πόλης, οι σχεδιάστριες, Στέλλα Παναγοπούλου και Βαλίσια Γκότση, κρατάνε τα πράγματα αυθεντικά.

Παραμένουν πιστές στη χρήση των υφασμάτων με αυτά που χρησιμοποιούνταν τον 19ο αιώνα και συγκεκριμένα την εποχή του Pike’s Peak Gold Rush στο Denver, τα οποία, φυσικά, έχουν επαναπροσδιοριστεί με τη σύγχρονη ματιά των σχεδιαστριών. Με την περίοδο αυτή να παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξαγωγή του χρυσού, το χρώμα αυτό, αποτελεί μέρος της χρωματικής παλέτας της συλλογής.

Μαρία Σαλταούρα / Aura Photography

«Οι ανεξάρτητες γυναίκες που εργάζονταν ισάξια δίπλα στους άνδρες, σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνώντας τους, (ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που ήταν πρωτοπόροι σε διάφορα πεδία), μας ενέπνευσαν στο να δημιουργήσουμε μια δυναμική συλλογή, εμμένοντας στις κολακευτικές μας σιλουέτες που αναδεικνύουν τη γυναικεία φιγούρα, αλλά διατηρώντας πάντα τα στοιχεία μοναδικότητας και εντυπωσιασμού με ευφάνταστες λεπτομέρειες», σχολιάζουν σχετικά, οι σχεδιάστριες του brand.

Μαρία Σαλταούρα / Aura Photography

Μαρία Σαλταούρα / Aura Photography

Όλα αυτά, έρχονται και συναντούν την αδιαμφισβήτητη γοητεία της μονοχρωμίας η οποία αναδεικνύεται μέσα από τις oversized γραμμές των ρούχων, τα ενδιαφέροντα cut-outs στα μανίκια, αλλά και την αντίθεση ανάμεσα στην αυστηρότητα του denim και την αιθέρια κίνηση των φορεμάτων.

Μαρία Σαλταούρα / Aura Photography

Σε αυτό έχει συμβάλλει και η σωστή επιλογή υφασμάτων, όπως το οικολογικό μαλλί, το «σταθερό» και ανθεκτικό denim αλλά και το «πλούσιο» μετάξι τα οποία όλα μαζί τελικά, αλληλοσυμπληρώνονται, και συνυπάρχουν αρμονικά. Τέλος, το 2WO+1NE=2 παρουσιάζει για πρώτη φορά τη δική του εκδοχή του κλασικού Αμερικάνικου blue denim, μια εκδοχή διαφορετική, αισθητά πιο σκούρα και με πιο επίσημο χαρακτήρα.

Η συλλογή είναι διαθέσιμη στο 2plus1equals2.com και σε επιλεγμένα καταστήματα.