FASHION SHOW

Η μόδα του μέλλοντος, φοριέται. Το δυναμικό comeback του οίκου Burberry στην πασαρέλα

Imaxtree

Δεν ξέρω αν μπορώ να είμαι αντικειμενική, γιατί ο Riccardo Tisci (καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Burberry), έχει κερδίσει την καρδιά μου, χρόνια τώρα. Από τότε που υπηρετούσε «χρέη» creative director στον οίκο Givenchy. Από τότε είχα δει και είχα καταλάβει το όραμα που έχει σαν σχεδιαστής. Ο Tisci έχει την ικανότητα να «βλέπει» πέρα από το ρούχο. Έχει την ικανότητα να «παντρεύει» αριστουργηματικά, το παλιό με το καινούργιο. Με αυτό, καταφέρνει να επικοινωνήσει σε ένα μεγάλο κοινό, την αισθητική του για τη μόδα. Και αυτό κατάφερε να κάνει και με τη Fall 2022 συλλογή για τον οίκο Burberry.

Η συλλογή ήταν η μόδα του μέλλοντος. Και για να το αποδώσει αυτό, δεν χρειάστηκε φουτουριστικού ύφους ρούχα και 3D υλικά. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν να χρησιμοποιήσει το μυαλό του. Να χρησιμοποιήσει τη fashion forward δημιουργικότητα του για να δείξει στον κόσμο ότι η παραδοσιακή μόδα μπορεί να είναι μπροστά. Η Fall 2022 Burberry, λοιπόν, τιμάει το παλιό, τιμάει όμως και το καινούργιο. Και το αποτέλεσμα δικαιώνει και βάζει τον Riccardo Tisci και τη βρετανική μόδα και πάλι στο “front row”.

Το παρελθόν και το μέλλον μέσα από τα remastered ρούχα της Fall 2022 συλλογής Burberry

Καμιά φορά δεν χρειάζεσαι πολλά για να επικοινωνήσεις το όραμά σου. Ο Riccardo Tisci μέσα από μια απλή (φαινομενικά) πασαρέλα, έφερε τη μόδα και τον άνθρωπο κοντά. Μέσω ενός μυστικιστικού show, σε μια υποφωτισμένη, στρογγυλή πασαρέλα, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το ένδυμα και απολαύσουν την ωδή στο design που χαρακτήριζε τη συλλογή Burberry.

Αυτή ήταν η πρώτη παρουσίαση του οίκου Burberry με live κοινό, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και για την επιστροφή του, ο σχεδιαστής κατάφερε να μας καθηλώσει με τις δημιουργίες του. Το κατάφερε και με την έμπνευση της συλλογής η οποία, όπως και η παρουσίαση, αποκάλυψε την θεματική: togetherness. Συλλογικότητα. Πώς μπορούμε να έρθουμε πιο κοντά σαν κοινότητα; Τι μας συνδέει; Ο Tisci ξέρει πως πολλοί συνδέονται μέσω του ρούχου, και μέσω της Fall 2022 συλλογής Burberry, το απέδωσε αυτό με άψογο τρόπο.

Imaxtree

Αφιερώνοντας τη συλλογή του στην κληρονομιά του οίκου, που είχε και έχει τεράστιο αντίκτυπο στη βρετανική μόδα και κουλτούρα, τιμάει την κοινότητα της μόδας, με τον πιο αγνό τρόπο: μέσω των ρούχων. Η συλλογή Burberry, λοιπόν, γιορτάζει την αγγλική αισθητική και τη σχέση του οίκου με τη βρετανική μόδα. Ο σχεδιαστής, λοιπόν, κατάφερε να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλά: να «παντρέψει» το παρελθόν της βρετανικής μόδας, με το μέλλον της.

Imaxtree

Ο οίκος Burberry, μέσω αυτής της συλλογής δείχνει ότι είναι επίκαιρος, ενώ τιμάει την κοινότητα μέσω της παράδοσης. Με πιο απλά λόγια, ο Tisci κατάφερε να επανεφεύρει τα κλασικά σχέδια του οίκου μέσα από πιο σύγχρονες σιλουέτες. Κατάφερε να «παντρέψει» το παρελθόν με το μέλλον και να φέρει δυο διαφορετικούς κόσμους, μαζί: αυτούς που λατρεύουν την παραδοσιακή, βρετανική μόδα που τόσα χρόνια «υπηρετεί» ο κόσμος. Με αυτούς της νέας γενιάς που λαχταράνε την εξέλιξή της.

Η συλλογή Burberry είναι ένα παιχνιδιάρικο twist στην παράδοση. Μια αποδόμηση της κληρονομιάς.

Αυτό ήταν ξεκάθαρο στα ρούχα της συλλογής.

Imaxtree

Από αριστερά: Η Gigi Hadid και η Irina Shayk, οι «μούσες» του οίκου

Η αποδόμηση της κληρονομιάς Burberry μέσα από τα ρούχα της συλλογής

Τα ρούχα απέδωσαν με ακρίβεια, το πνεύμα της Fall 2022 συλλογής Burberry. Ήταν crystal clear και στα 56 looks της συλλογής. Το είδαμε μέσα από τα i-c-o-n-i-c φορέματα/καμπαρντίνα -το τέλειο «πείραμα» του απόλυτου classic για το οποίο είναι γνωστός ο οίκος.

Imaxtree

Το είδαμε μέσα από τις thigh-high μπότες με στρογγυλή μύτη που έδωσαν αυτό το punk στοιχείο (που χαρακτηρίζει το ύφος της βρετανικής μόδας).

Imaxtree

Το είδαμε μέσα από τα sparkly signature logo του οίκου με τον ιππέα, σε μαλακά co-ords. Το είδαμε μέσα από τις flowy, αλλά σοφιστικέ ταυτόχρονα πλισέ φούστες που συνδυάστηκαν αριστουργηματικά με πλισέ καμπαρντίνες.

Imaxtree

Το είδαμε μέσα από τα «φρέσκα» υλικά, όπως το sparkly υφάσματα, αλλά και τα feminine with a twist πουά prints.

Imaxtree

Imaxtree

Το είδαμε μέσα από τα «επαναστατικά» jumpsuits που θύμιζαν παντελόνια ιππέων.

Imaxtree

Δεν υπήρχε look που δεν μας έκανε να δούμε τη σύνδεση του παλιού με το καινούργιο. Και δεν υπήρχε κανένας άλλος σχεδιαστής, πέρα από τον Riccardo Tisci που θα μπορούσε να αποδώσει αυτή τη φιλοσοφία, καλύτερα.

Imaxtree

Το μέλλον της μόδας δεν είναι μόνο gimmicky, avant-garde, φανταχτερά ρούχα που δεν θυμίζουν με τίποτα τα ρούχα του σήμερα. Η πραγματική επιτυχία, για εμένα, είναι να μπορείς να το καταφέρεις αυτό μέσα από τα ρούχα του σήμερα. Μέσα από το casualwear. Μέσα από ρούχα που μπορούν πραγματικά να φορεθούν και που οι γυναίκες, άνδρες, ο/η/@ οποι@δήποτε θέλει να φορέσει. Τα ρούχα της Fall 2022 συλλογής Burberry, θα θέλουν όλοι να τα φορέσουν.