CELEBRITY STYLE

Η Δέσποινα Βανδή με neon πράσινο catsuit διχάζει. Τι πήγε σωστά και τι λάθος με το outfit

Papadakis Press

Αυτό που απεχθάνομαι σχετικά με το πώς ο κόσμος σχολιάζει το ντύσιμο μιας γυναίκας, πόσο μάλλον μιας διάσημης γυναίκας, είναι το γεγονός ότι αμέσως «χτυπάμε» είτε την ηλικία της, είτε το σώμα της. Και δεν καταλαβαίνω γιατί αυτά τα δυο πράγματα πρέπει να είναι καταδικαστέα. Δηλαδή, ΌΛΟΙ οι άνθρωποι μεγαλώνουμε (άνδρες-γυναίκες) και ΌΛΟΙ έχουμε ένα σώμα το οποίο διαφέρει από των άλλων. Παρ’ όλα αυτά, είναι οι γυναίκες που στοχοποιούνται, ειδικά όταν μιλάμε για δημόσια πρόσωπα. Αυτό αφορά και την Δέσποινα Βανδή και μια πρόσφατη εμφάνισή της.

Ναι, η Δέσποινα Βανδή, κατά τη γνώμη μου, δεν εκπροσώπησε το στιλ της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ναι, και εγώ, την σχολίασα την εμφάνισή της και αναρωτήθηκα «γιατί το φόρεσε αυτό;». Γιατί μια γυναίκα που γενικά έχει βρει το στιλ της φόρεσε κάτι που δεν αντιπροσωπεύει την προσωπική της αισθητική; Η κριτική είναι μέρος της ζωής και μπορεί να έχει θετικό πρόσημο αν γίνεται με καλές προθέσεις και σχόλια που δεν προσβάλλουν. Σχόλια, λοιπόν, του τύπου «Ρε Δεσποινάκι, όσο μεγαλώνεις τόσο χάνεις το στιλ σου;», ή τα «Jlo από Καβάλα», καλό θα είναι να μην γίνονται. Ναι, σίγουρα, όλοι διασκεδάζουμε και σχολιάζουμε διαδικτυακά και μεταξύ φίλων, αλλά όπως σου είπα, το θέμα είναι οι προθέσεις.

Στο θέμα μας τώρα. Όπως σου έγραψα, οι αντιδράσεις στο outfit που φόρεσε η Δέσποινα Βανδή μπορεί να είχαν μια βάση γιατί η εμφάνισή της ήταν μια στην οποία η τραγουδίστρια δεν μας έχει συνηθίσει. Ας δούμε τι φόρεσε όμως.

Το φωσφοριζέ πράσινο catsuit που φόρεσε η Δέσποινα Βανδή. Τα υπέρ και τα κατά

H Δέσποινα Βανδή εμφανίστηκε στο Colorday Festival που πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ. Για την εμφάνισή της στη σκηνή, η τραγουδίστρια φόρεσε ένα neon green (φωσφοριζέ πράσινο) catsuit (εφαρμοστή ολόσωμη φόρμα), δημιουργία της Celia Kritharioti. Η φόρμα ήταν ανοιχτή από τη μέση και πάνω, αποκαλύπτοντας ένα bralette με παγιέτες στο ίδιο χρώμα, με straps που έδεναν στον λαιμό της. Το look ολοκλήρωσε με sock boots στο ίδιο πράσινο χρώμα και αθλητικού ύφους γυαλιά ηλίου με χρωματιστό φακό.

Papadakis Press

Μετά από αυτή την εμφάνιση, τα σχόλια για την Δέσποινα Βανδή, «έπεσαν» βροχή. Κάποιοι λάτρεψαν το look της και κάποιοι καθόλου (κάτι που είναι απόλυτα αποδεκτό μιας και δεν γίνεται να έχουμε όλοι την ίδια άποψη για κάποια ζητήματα). Κάποιοι έκαναν σύγκριση με κάμπια, με ιγκουάνα, ακόμα και με μαρκαδόρο υπογράμμισης και για να είμαι κι εγώ απόλυτα ειλικρινής, καταλαβαίνω γιατί έγινε θέμα συζήτησης.

Όπως σου έγραψα, η Δέσποινα Βανδή δεν μας έχει συνηθίσει σε μια τέτοια εμφάνιση, οπότε μπορώ να κατανοήσω γιατί οι αντιδράσεις είναι έντονες. Παρ’ όλα αυτά, η γνωστή τραγουδίστρια έχει δεχθεί τελευταία για τις εμφανίσεις της αρκετή κριτική, η οποία βασίζεται στην ηλικία της (είναι 53 χρονών, αλλά who cares?) και αυτή ήταν, εν μέρει, μια ακόμα περίπτωση που κρίθηκε με βάση αυτό.

Papadakis Press

Όλοι κρινόμαστε ανεξαρτήτως φήμης, και αυτό, ειδικά για μια γυναίκα σαν την Δέσποινα, έχει γίνει μέρος της καθημερινότητάς της. Αυτό όμως, που εμείς κατακρίνουμε είναι οι προθέσεις κάποιων. Φυσικά και όλοι έχουμε αστειευτεί μια (και παραπάνω) φορά στη ζωή μας για το look μιας γυναίκας, αλλά μέχρι εκεί. Αν πάλι γίνεται κριτική στο ρούχο και μόνο -όπως κάνω εγώ παρακάτω-, δεν είναι κάτι προσωπικό. Φυσικά, υπάρχουν και στιγμές που δεν εκπροσωπούμε όπως θέλουμε, το όραμα που μπορεί να είχαμε για το outfit μας. Αυτό θεωρώ ότι ήταν και το «πρόβλημα» (αν μπορώ να το πω έτσι) στο look της Δέσποινας. Υπήρχαν κάποια καλά και κάποια «κακά» στο σύνολό της και θα μιλήσω και για τα δυο.

Τα υπέρ του συνόλου της

-Η άψογη εφαρμογή του ρούχου (το catsuit αγκάλιαζε τέλεια το κορμί της)

-Το χρώμα (ήταν ιδανικό για την περίσταση -ίσως να φοβόταν μην τη «βάψουν» οπότε επέλεξε μια bold απόχρωση)

-Το σέξι στοιχείο του συνόλου (λατρεύω όταν μια γυναίκα νιώθει αρκετά καλά με τον εαυτό της, εκφράζοντας το sexiness της μέσα από μια εμφάνισή της)

Παρ’ όλα αυτά, υπήρχαν και κάποια αρνητικά στο look της

-Το styling (νομίζω ότι τα γυαλιά ήταν περιττά, αν και καταλαβαίνω ότι ήθελε να υποστηρίζει ένα συγκεκριμένο ύφος για το σύνολό της)

-Το χρώμα (από τη μια, το χρώμα ταίριαξε με την περίσταση, αλλά θεωρώ ότι δεν ταίριαξε με το στιλ της Δέσποινας Βανδή -ίσως οι magenta αποχρώσεις, όπως ένα φούξια χρώμα, να ταίριαζε καλύτερα με την τονικότητα της επιδερμίδας της, αλλά και με το στιλ της, γενικά)

-Το styling των μαλλιών της (αρκετά με τα μακριά, beach waves style χτενίσματα. Ένας ψηλός κότσος θα ήταν πιο κομψός, θα αναδείκνυε το όμορφο κορμί της και δεν θα «μπούκωνε» τόσο το look της).

Final thoughts

Γενικά, ναι, κατά τη γνώμη μου, η Δέσποινα Βανδή δεν έκανε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας της σε αυτή την περίπτωση. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι το στιλ της επί σκηνής τελευταία έχει αλλάξει και πλέον τείνει προς ένα πιο ξεκάθαρο “showgirl style”, με στόχο να φοράει πιο ταιριαστά για μια performance σύνολα. Ένα καλό παράδειγμα, είναι το look της στη σκηνή των MAD VMA Awards 2023, όπου η Δέσποινα Βανδή εμφανίστηκε με ένα χρυσό ensemble (και αυτό δημιουργία της Celia Kritharioti) το οποίο ταίριαξε με το ύφος του θεσμού, αλλά και με την performance της στη σκηνή.

Παρ’ όλα αυτά, αυτή η εμφάνισή της στο Colorday Festival, αποκλίνει από το στοιχείο του glam που έχουν συνήθως τα σύνολά της επί σκηνής, κάτι που συνοδεύτηκε από το γεγονός ότι δεν υποστήριξε απόλυτα αυτό το look. Αν και φάνηκε να το διασκεδάζει, πιστεύω ότι έστω και με μια διαφορετική απόχρωση, το σύνολο θα ήταν πολύ καλύτερο.

Αυτό που κρατάω -και εκτιμάω-, είναι το γεγονός ότι η Δέσποινα Βανδή δείχνει την όρεξή της για ενδυματολογικό πειραματισμό και αυτό είναι θαυμάσιο. Ειδικά για την ηλικία της, όπου οι περισσότερες γυναίκες τείνουν να «παραδίδουν» τα όπλα γιατί η κοινωνία μας έχει μάθει ότι μετά τα 50 «πρέπει» να δείχνουμε και να ντυνόμαστε συντηρητικά και με συγκεκριμένο τρόπο. Αυτή δεν είναι η περίπτωση της Δέσποινας Βανδή και γι’ αυτό την επικροτούμε και την θαυμάζουμε.