FASHION SHOW

Η απέραντη αγάπη του Jacquemus. To εκπληκτικό show του σχεδιαστή στο ατελείωτο χωράφι σιταριού

Getty Images Pascal Le Segretain

Αυτό που μας κάνει να επικοινωνούμε ως ανθρώπινο είδος, είναι η ανάγκη για σύνδεση. Γεννιόμαστε και πεθαίνουμε με αυτή την ανάγκη. Την ανάγκη να συνδεθούμε. Η σύνδεση αυτή καλύπτεται με διάφορους τρόπους. Για κάποιους γίνεται μέσω της τέχνης. Για άλλους όμως, η σύνδεση αυτή μπορεί να ολοκληρωθεί αποκλειστικά και μόνο μέσω της αγάπης. Για τον Simone Porte Jacquemus, είναι μια μίξη των δυο. Είναι ένας καλλιτέχνης που η ανάγκη του για σύνδεση εκφράζεται μέσα από τη δουλειά ή πιο συγκεκριμένα, μέσα από τις δημιουργίες που σχεδιάζει για το brand του. Έτσι, αγαπάει ο Jaqcuemus. Και μέσω της τέχνης του (που για εκείνον είναι η μόδα), εκφράζει την ανάγκη του για αγάπη. Για να αγαπηθεί αλλά και για να αγαπήσει.

Αυτό είναι που τον κάνει και τόσο ξεχωριστό σαν σχεδιαστή εξάλλου. Και αυτό είναι που του δίνει το έναυσμα για να δημιουργήσει τόσο διθυραμβικά, τελικά, fashion shows. Με γνώμονα την ανάγκη για σύνδεση μέσω της τέχνης και της αγάπης, του επιτρέπει “to dream big”. Αφήνει τη φαντασία του ελεύθερη και σκέφτεται μεγάλα πράγματα. Εξ’ ού και το εντυπωσιακό του show που πραγματοποίησε πέρσι στο λιβάδι με τις λεβάντες. Εξ’ ού και το πρόσφατο, για τη menswear Spring 2021 συλλογή Jacquemus, που παρουσίασε σε ένα ατελείωτο χωράφι σιταριού. Έτσι, έδειξε την απέραντη αγάπη που νιώθει. Για τη μόδα, αλλά και για την έννοια της αγάπης.

Getty Images / Pascal Le Segretain

“My endless love” -H έμπνευση για τη συλλογή Jacquemus

Ο Simon Porte Jacquemus, δεν επέστρεψε απλά στην πασαρέλα. Το έκανε πραγματοποιώντας ένα εντυπωσιακό show που πραγματοποιήθηκε σε ένα ατελείωτο χωράφι σιταριού. Με κοινό, 100 VIP καλεσμένους, ο σχεδιαστής είχε όραμα. Ήθελε να γιορτάσει την αγάπη «σαν έναν απλό γάμο στην εξοχή, την εποχή του θερισμού».

Με τον τίτλο “L’Amour”, η menswear Spring 2021 συλλογή Jacquemus ήταν ένα love letter στην ομάδα του. Με αναφορές από τη ζωή του στη Προβηγκία, ποιήματα του Miró, μέχρι και τα τραπεζομάντιλα της γιαγιάς του η συλλογή ήταν μια ωδή στις εμπειρίες του.

συλλογή Jacquemus Getty Images / Pascal Le Segretain

«Η ιδέα για τη συλλογή Jacquemus, ‘L’Amour’ ξεκίνησε ως κάτι διαφορετικό. Οραματίστηκα ανθρώπους να μαζεύονται για να γιορτάσουν την αγάπη. Τη χορογραφία του Alexander Ekman που πετούσε το σιτάρι στον αέρα. Την ταινία του Emir Kursturica ‘Time of the Gypsies’ και τον σαγηνευτικό ρεαλισμό του. Αυτές οι εικόνες της τελετής, μικρές και μεγάλες. Αλλά αυτό που κάνει την ‘L’Amour’ τόσο όμορφη είναι η αντοχή της -και κάποιες φορές είναι ακόμα πιο ισχυρή-, στην απουσία των ανθρώπων όταν δεν είναι μαζί. Όχι πολύ καιρό μετά, αφού εγώ και η ομάδα μου χωριστήκαμε, ήμασταν όλοι στα σπίτια μας και νιώθαμε την επιθυμία να δουλέψουμε. Και κάπως έτσι προέκυψε η ιδέα για τη συλλογή Jacquemus.

συλλογή Jacquemus Getty Images / Pascal Le Segretain

Γίναμε μια ανθρώπινη αλυσίδα, και κάθε βήμα της δημιουργικής διαδικασίας έγινε με αγάπη. Για την ακρίβεια, κάθε απόφαση που πήρα σχετικά με το Jacquemus brand, είχε ως κίνητρο πρώτα την αγάπη και μετά την κοινή λογική. Γι’ αυτό και έχουν πλέον μια πιο βιώσιμη αντιμετώπιση απ’ ότι πέρσι. Γι’ αυτό και συγχωνεύσαμε τα δυο shows της ανδρικής και γυναικείας συλλογής, που θα γίνονταν τον Ιανουάριο και τον Ιούλιο, σε ένα. […] Με αυτή την πιο μικρή συλλογή που παρουσιάσαμε κυρίως σε οικογένεια και φίλους, αποκαλύπτουμε τους κόσμους μας, μεταφράζοντάς τους μέσω ταπεινών υφασμάτων και αντικειμένων τα οποία χρησιμοποιούμε καθημερινά και που εξιστορούν τις δικές τους ιστορίες. Η ‘L’Amour’ αποκαλύπτει μικρά θαύματα. Ξεχωριστά αλλά συλλογικά, καταλάβαμε ότι το σπίτι είναι ένας μέρος ατελείωτης έμπνευσης. […] Για εμένα, είναι σημαντικό να δει ο κόσμος ότι ο πραγματικός εορτασμός της Αγάπης είναι παγκόσμιος», αναφέρει ο σχεδιαστής στο Instagram.

Getty Images / Pascal Le Segretain

Τα ρούχα της συλλογής

Τα ρούχα της συλλογής είχαν τη γνωστή γαλλική ανεμελιά που έχουν όλες οι δημιουργίες του. Με μια ουδέτερη και γήινη χρωματική παλέτα, στις αποχρώσεις του λευκού, μαύρου, καφέ και μπεζ και γκρι. Η θηλυκότητα που εκπέμπουν όλες οι δημιουργίες του ήταν ολοφάνερες και σ’ αυτή τη συλλογή Jacquemus.

συλλογή Jacquemus Getty Images / Pascal Le Segretain

Two-piece σύνολα, ψηλόμεσες φούστες που αναδεικνύουν τις γυναικείες καμπύλες, underbood τοπ και πουκαμίσες (αυτά ήταν τα πιο σέξι looks της κολεξιόν), αλλά και αέρινα μάξι φορέματα κατέκλυσαν την ατελείωτη πασαρέλα.

Getty Images / Pascal Le Segretain

Γενικά, υπήρχε η ανάλαφρη αίσθηση που αισθανόμαστε το καλοκαίρι και η «ηλιοκαμένη» χρωματική παλέτα βοήθησε σ’ αυτό. Μία που ήρθε φυσικά σε απόλυτη αρμονία με τις γήινες αποχρώσεις του εκπληκτικού χωραφιού από σιτάρι. Για άλλη μια φορά, η συλλογή Jacquemus εξυμνεί τη γυναίκα, χωρίς να κάνει διαχωρισμούς που αφορούν το χρώμα του δέρματός της, ούτε τον σωματότυπό της.

Pascal Le Segretain

Και αυτό επιβεβαίωσε το diversity στα μοντέλα που περπάτησαν στην πασαρέλα. Ο Simone Porte Jacquemus αγαπάει όλες τις γυναίκες. Και γενικά, ξέρει ν’ αγαπάει. Συνδέεται, δείχνει τα συναισθήματά του και δεν φοβάται να γίνει ευάλωτος. Γι’ αυτό και οι συλλογές του έχουν τέτοια επιτυχία.