FASHION NEWS

Η αδερφή της Amal Alamuddin, Tala, πουλάει 30€ μάσκες λόγω κορονοϊού. Μπορείς να γίνεις έξαλλη

www.instagram.com/totallytala

Υπάρχουν οι επιχειρήσεις μόδας που προσπαθούν πάση θυσία να τα «βγάλουν πέρα» αυτή την περίοδο με την εξάπλωση του κορονοϊού. Και υπάρχουν κι αυτές, που θέλουν να βγάλουν χρήματα εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση ανάγκης που βρίσκεται ο κόσμος.

Στη δεύτερη κατηγορία, φαίνεται να βρίσκεται η Tala Alamuddin. Βέβαια, έχει θεωρητικά καλό σκοπό. Αν το επίθετό της σου θυμίζει κάτι, αυτό είναι γιατί πρόκειται για την αδερφή της Amal Alamuddin.  Η Tala αποφάσισε, λοιπόν, ενόψει πανδημίας να κάνει το εξής: να κυκλοφορήσει τις δικές της μάσκας πολυτελείας.

Οι μάσκες πολυτελείας της Tala Alamuddin ενόψει πανδημίας

H αδερφή της Amal Alamuddin, η οποία έχει το δικό της brand αξεσουάρ, δήλωσε στην Page Six: «Όταν άκουσα ότι δεν υπάρχουν μάσκες και χαρτί υγείας, σκέφτηκα ότι δεν μπορώ να φτιάξω χαρτί υγείας, αλλά μπορώ να φτιάξω μάσκες. Προσπάθησα να κάνω ό,τι μπορούσα από μέρος μου». Και ενώ αυτό είναι μια φανταστική ιδέα για να βοηθήσεις σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε παγκοσμίως, η τιμή πώλησης των μασκών, αλλάζει τα πράγματα. Η Tala Alamuddin, πουλά τις “Le Masque” (τ’ όνομά που τους έχει δώσει) στο ποσό των 33 δολαρίων, 30,54 σε ευρώ.

Οι μάσκες εφόσον είναι σε λεοπάρ μοτίβο θα φέρνουν χαρά, σωστά;

Όσο κοιτάμε και ξανακοιτάμε τις μάσκες, προσπαθούμε να εξηγήσουμε το υψηλό κόστος τους. Οι μάσκες της Tala Alamuddin βγαίνουν σε λεοπάρ και σε camouflage μοτίβο, αλλά και σε denim. Να είναι τα υλικά που έχει επιλέξει, ο λόγος που κοστίζουν τόσο;

Επίσης, σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι δεν πρόκειται για ιατρικές μάσκες (δεν έχουν πιστοποιηθεί ως ιατρικές μάσκες). Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι σίγουρο ότι προστατεύουν από τον ιό. Η Tala πάντως, η οποία ζει στη Σιγκαπούρη, δεν προμοτάρει τις μάσκες με τον καλύτερο τρόπο. «Σε προστατεύουν όσο μπορούν, αλλά δεν έχουν πιστοποιηθεί ως ιατρικές μάσκες. Αλλά κι αυτό είναι κάτι από το τίποτα. Γιατί να μην πάρεις λίγη χαρά σε κάτι που δείχνει ωραίο, μέσα σε αυτή τη μιζέρια; Είναι σαν μια δόση καλής διάθεσης. Αυτό είναι όλο».

Φυσικά, η ίδια αναφέρει ότι σκοπός της δεν είναι να βγάλει χρήματα από την πώλησή τους. Μέρος των εσόδων από τις μάσκες πολυτελείας, θα δοθεί στον Ερυθρό Σταυρό της Σιγκαπούρης και το υπόλοιπο στους κατασκευαστές. «Δεν θέλω να βγάλω κάτι απ’ αυτό. Απλά θέλω να βοηθήσω».

Η αντίδραση του κόσμου. Αναμενόμενη

Αν και ο σκοπός της είναι να βοηθήσει, η κίνηση της Tala Alamuddin είναι αμφιλεγόμενη. Η αντίδραση του κόσμου, όταν έμαθε την τιμή των μασκών, δεν ήταν και η καλύτερη. Πολλοί την σχολίασαν «αναίσθητη» και «απαίσια». Κριτικός της New York Post, δήλωσε σχετικά: «Νομίζω ότι είναι τελείως παράλογο και εκτός πραγματικότητας να εκμεταλλεύεται τον κορoνοϊό απλά για να βγάλει λεφτά. […] Χρησιμοποιεί τον φόβο των ανθρώπων για να βγάλει χρήματα κι αυτό είναι αηδιαστικό».

Τα σχόλια του κόσμου στο Instagram, είναι στον ίδιο τόνο. Ένα σχόλιο αναφέρει: «Θα έπρεπε να ντρέπεσαι που τα πουλάς αυτά. Προσπαθείς να επωφεληθείς από τον κορονοϊό, ο οποίος, κυριολεκτικά, σκοτώνει χιλιάδες ανθρώπους».

Η Tala δεν σταματάει στις μάσκες

Είτε το πιστεύεις, είτε όχι, η Tala Alamuddin δεν σταμάτησε στην παραγωγή πολυτελών μασκών. Αποφάσισε να κυκλοφορήσει ακόμη ένα προϊόν ενόψει πανδημίας. Πουλάει και θήκες αποθήκευσης για τα αντισηπτικά χεριών που κοστίζουν 35 δολάρια, δηλαδή περίπου 32€. Στο site της, προμοτάρει τις θήκες, ως εξής: «Σώστε τα αντισηπτικά σας και την ψυχική σας ηρεμία με τις εκπληκτικά στιλάτες τσάντες Tala Sanity Stasher Zip Pouch».

Tala Alamuddin μάσκες Screenshot από το totallytala.com

Μπορεί τα έσοδα από τις πωλήσεις να δοθούν στον Ερυθρό Σταυρό της Σιγκαπούρης, αυτό δεν κάνει το προϊόν αναξιόπιστο. Ειδικά, ο τρόπος που επικοινωνούν τα προϊόντα είναι κάπως κακόγουστος, ειδικά από την στιγμή που οι μάσκες δεν προστατεύουν από τον ιό.  Ίσως με μια καλύτερη τιμή πώλησης και με ένα πιο χρηστικό προϊόν, η Tala Alamuddin να μην είχε δεχθεί τέτοια επίθεση. Ή να είχε βρει έναν πιο ουσιαστικό τρόπο να βοηθήσει.