FASHION TRENDS

Hello summer! Οι 5 μεγαλύτερες τάσεις για το καλοκαίρι του 2023

Roksanda Spring/Summer 2023 Launchmetrics Spotlight

Καλό μήνα είπαμε; Αν δεν είπαμε, να πούμε. Καλό μήνα να έχουμε και ένα ακόμη καλύτερο καλοκαίρι. Ας είναι μια σεζόν χωρίς πολλά ευτράπελα (η κυνική πλευρά μέσα σου δεν το πιστεύει αυτό πραγματικά), με όμορφες στιγμές και καλή μόδα. Αν και ο καιρός δεν πείθει, η καλοκαιρινή σεζόν είναι εδώ και μετά από μια επεισοδιακή άνοιξη πιστεύω ότι το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι γιορτάσουμε ακόμα περισσότερο τη μόδα βλέποντας τι θα φορεθεί τους επόμενους μήνες. Ναι, σήμερα μιλάμε για τις καλοκαιρινές τάσεις για το 2023.

Λίγα λόγια για τις καλοκαιρινές τάσεις 2023

Σίγουρα, η σεζόν δεν ξεκινάει με τις καλύτερες προδιαγραφές. Ο καιρός είναι βροχερός και θυμίζει περισσότερο φθινόπωρο, παρά καλοκαίρι. Παρ’ όλα αυτά, με την θερμοκρασία να έχει ανέβει αισθητά, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να μπούμε σε καλοκαιρινή διάθεση, από το να δούμε ποιες από τις καλοκαιρινές τάσεις για το 2023, θέλουμε να δοκιμάσουμε φέτος.

Θα είναι οι διαφάνειες; Θα είναι η νέα γενιά των φλοράλ; Θα είναι σταθερές αξίες όπως η ψάθα; Οι καλοκαιρινές τάσεις φέτος έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, ως προς την ποικιλία και το versatility στα styles που μας προσφέρουν, οπότε αυτό σημαίνει ότι έχουμε επιλογές.

Έχουμε επίσης, και την επιλογή να προτιμήσουμε πόσο “trendy” ή διαχρονικά θα είναι τα καλοκαιρινά μας looks, μιας και τα φετινά trends ποικίλλουν και σε αυτό. Όλες οι ενδείξεις των φετινών summer trends, προμηνύουν ότι θα έχουμε μια exciting καλοκαιρινή σεζόν -τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το ντύσιμό μας. Αυτή η ευχάριστη και fun διάθεση που έχουν οι φετινές καλοκαιρινές τάσεις, μάς βοηθάει να μεταβούμε πιο ομαλά στη νέα σεζόν, ενώ αυξάνει και τη δημιουργικότητά μας ως προς το πώς (και ποιες τάσεις) θα τις ενσωματώσουμε στις εμφανίσεις μας.

Με βάση, λοιπόν, τη μόδα της χρονιάς ως τώρα, και το τι είδαμε να φοριέται περισσότερο την άνοιξη, παρακάτω έχω επιλέξει τις 5 καλοκαιρινές τάσεις που θα επικρατήσουν τη νέα σεζόν.

Καλοκαιρινές τάσεις 2023: Τα σοφιστικέ φλοράλ

Από αριστερά: Roksanda Spring/Summer 2023, Loewe Spring/Summer 2023 / Launchmetrics Spotlight
Από αριστερά: Roksanda Spring/Summer 2023, Loewe Spring/Summer 2023

Mπορεί τα φλοράλ να είναι ταυτισμένα με την άνοιξη, αλλά φοριούνται και το καλοκαίρι (και όλο τον χρόνο). Και ενώ, τα κλασικά φλοράλ μοτίβα είναι πάντα της μόδας, φέτος βιώνουμε τη νέα γενιά του φλοράλ. Οι καλοκαιρινές τάσεις της χρονιάς γιορτάζουν κάπως πιο κυριολεκτικά τα φλοράλ. Φέτος, βλέπουμε τα 3D λουλούδια να αναβιώνουν στις πασαρέλες, μέσα από μεγάλα και statement σχέδια, όπως απλικέ σε σχήμα λουλουδιών. Σε φορέματα, στις λαικομόψεις tops αλλά και σε αξεσουάρ, τα 3D φλοράλ είναι από τις πιο εντυπωσιακές τάσεις της σεζόν.

Η απελευθερωτική διαφάνεια

Από αριστερά: Victoria Beckham Spring/Summer 2023, Valentino Spring/Summer 2023 / Launchmetrics Spotlight
Από αριστερά: Victoria Beckham Spring/Summer 2023, Valentino Spring/Summer 2023

Τα τελευταία χρόνια, με την άνοδο της Y2K μόδας αλλά και την προσπάθεια κάποιων designers να επαναπροσδιορίζουν την έννοια της σεξουαλικότητας μέσω του γυναικείου ντυσίματος, βλέπουμε όλο και περισσότερο τάσεις σαν τη διαφάνεια στις πασαρέλες. Τα διάφανα υφάσματα μπαίνουν στο επίκεντρο και η εκδοχή της τάσης αυτής, το 2023, είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο φορέσιμη απ’ ό,τι μπορεί να περιμένουμε.

Μέσα από πιο διακριτικά styles (που είναι ιδανικά για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τη διαφάνεια, αλλά διστάζουν), ενδιαφέροντα υφάσματα, όπως η δαντέλα, οι παγιέτες και τα embellishments, αλλά και μέσω του layering (φορώντας δηλαδή, δυο διάφανα ρούχα μαζί), η διαφάνεια αποκτά ένα πολύ ευρύ φάσμα και κάνει τα σύνολά μας πιο ιδιαίτερα.

Καλοκαιρινές τάσεις 2023: Η διαχρονική ψάθα

Από αριστερά: Jacquemus Spring/Summer 2023, Ralph Lauren Spring/Summer 2023 / Launchmetrics Spotlight
Από αριστερά: Jacquemus Spring/Summer 2023, Ralph Lauren Spring/Summer 2023

Αν υπάρχει ένα υλικό που έχουμε ταυτίσει με το καλοκαίρι και τις καλοκαιρινές διακοπές, αυτό είναι η ψάθα (raffia). Οι ψάθινες τσάντες αποτελούν από τα must-haves του καλοκαιριού, μόνο που φέτος, στις πασαρέλες βλέπουμε την εξέλιξη αυτού του classic. Βλέπουμε την ψάθα σε ρούχα και φυσικά μέσα από αξεσουάρ από τσάντες μέχρι και statement καπέλα που μας βάζουν αμέσως σε καλοκαιρινή διάθεση.

Το αεικίνητο κόκκινο

Από αριστερά: Ferragamo Spring/Summer 2023, Jacquemus Spring/Summer 2023 / Launchmetrics Spotlight
Από αριστερά: Ferragamo Spring/Summer 2023, Jacquemus Spring/Summer 2023

Ποια είναι η μεγαλύτερη τάση στα χρώματα για το 2023; Το κόκκινο. Aν το καλοκαίρι του 2022 ήταν η χρονιά του φούξια, το φετινό καλοκαίρι είναι αφιερωμένο στο φλογερό κόκκινο. Αν και το έντονο, βαθύ κόκκινο είναι αυτό που βλέπουμε περισσότερο στα runways, στις Spring/Summer 2023 συλλογές παρατηρείται μια ποικιλία στο χρώμα αυτό, με τα πιο soft red αλλά και τις πορτοκαλοκόκκινες αποχρώσεις να δίνουν δυναμικότητα και sophistication στα καλοκαιρινά μας σύνολα.

Η δύναμη της λάμψης

Από αριστερά: Nensi Dojaka Spring/Summer 2023, 16Arlington Spring/Summer 2023 / Launchmetrics Spotlight
Από αριστερά: Nensi Dojaka Spring/Summer 2023, 16Arlington Spring/Summer 2023

Μπορεί να έχουμε ταυτίσει τις παγιέτες και τα λαμπερά υφάσματα με το εορταστικό (χριστουγεννιάτικο) ντύσιμο, αλλά οι σχεδιαστές μας υπενθυμίζουν ότι φοριούνται όλο το χρόνο. Οι παγιέτες, τα στρας, τα διακοσμητικά στοιχεία και γενικά, ότι προσφέρει στις εμφανίσεις μια είδους λάμψη είναι από τις μεγαλύτερες καλοκαιρινές τάσεις.

Μια τάση που μας δείχνει την αυτοπεποίθηση που μπορούν να προσφέρουν τα sparkly ρούχα στις εμφανίσεις μας.