ΜΟΔΑ

Η τελευταία συλλογή του Oscar de la Renta

Getty

Σε ηλικία 82 ετών και ύστερα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο ο ''πρύτανης'' της μόδας Oscar de la Renta έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω εκατοντάδες δημιουργίες και έναν οίκο εύρωστο.

Η τελευταία φορά που έκανε δημόσια εμφάνιση ήταν τον Σεπτέμβριο του 2014, πρώτα στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού και ύστερα στις σελίδες της Vogue στο πλευρό της Amal Alamuddin, της οποία και σχεδίασε το νυφικό για το γάμο με τον George Clooney.

 

Στο Παρίσι παρουσίασε και την τελευταία του prêt à porter συλλογή για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2015. Τα πρόβλημα υγείας του τον είχε καταβάλει αλλά παρέμενε ενεργός μέχρι την τελευταία σκηνή. Τα μοντέλα περπατούν στο catwalk και όλοι περιμένουν να τον δουν για να τον χειροκροτήσουν.

Εμφανίζεται με το μαύρο κλασικό του κοστούμι υποβασταζόμενος από δύο μοντέλα. Οι κοντινοί του άνθρωποι και συνεργάτες ξέρουν πως παρά τη δύναμή που επιδεικνύει του είναι δύσκολο να συνεχίσει.

Τα διεθνή μέσα που καλύπτουν την Εβδομάδα Μόδας ενημερώνονται πως ο Oscar αποχωρεί από τον οίκο και τα ηνία του αναλαμβάνει ο Peter Copping, σχεδιαστής μέχρι πρότινος του οίκου Nina Ricci.

Το τελευταίο δείγμα της υπέροχης δουλειάς του επιβεβαίωσε πως ο Oscar είχε όραμα και βρισκόταν σε μία διαρκή αναζήτηση της καινοτομίας και του σύγχρονου.

Φημιζόταν για τις τουαλέτες του αλλά οι prêt à porter συλλογές του έδιναν μία άλλη πνοή στη μόδα. Χρώματα παλ, δαντέλες, Gingham καρό και φούστες με όγκο. Η τελευταία του συλλογή ήταν εξαιρετική.

Τα αγαπημένα του λουλούδια δεν έλειψαν ποτέ από την πασαρέλα, είτε πάνω στα ρούχα, είτε ως μέρος του σκηνικού. Κομψότητα, θηλυκότητα και σιγουριά, το τρίπτυχο της επιτυχίας.

Άνοιξη/Καλοκαίρι 2015

Oscar de la Renta – Spring/Summer 2015

 

Περισσότερη μόδα στο Ladylike.gr

H ζωή, ο θάνατος και η διαχρονική κομψότητα του Oscar de la Renta

Paris Fashion Week δεν είναι μόνο η Chanel και ο JPG

Jean Paul Gaultier: Oι πιο ιστορικές δημιουργίες του

Coco Chanel: Η επαναστάτρια της μόδας που φόρεσε πρώτη παντελόνι

Το Ladylike στο ατελιέ της Christine Phung