ΜΟΔΑ

Η μεγάλη επιστροφή: Ο John Galliano αναλαμβάνει τον Maison Martin Margiela

Ο εκκεντρικός John Galliano, τρία χρόνια μετά την απόλυσή του από τον οίκο Dior, αναλαμβάνει καλλιτεχνικός διευθυντής στον οίκο Martin Margiela.

Το καλοκαίρι ακούσαμε τους πρώτους ψιθύρους και τη Δευτέρα ήρθε η επιβεβαίωση από επίσημα χείλη εκείνα του Renzo Rosso, ιδιοκτήτης του brand.

”Η εταιρία είναι έτοιμη αυτή τη χρονική στιγμή για μια νέα δημιουργική ψυχή και ο Galliano είναι ένας από τα αδιαμφισβήτητα ταλέντα της εποχής μας. Είναι ένας μοναδικός και αριστοτέχνης μόδιστρος και ταιριάζει απόλυτα σε έναν οίκο που άλλαξε τα δεδομένα της μόδας. Δε βλέπω την ώρα να τον δω να δημιουργεί και φυσικά του εύχομαι να βρει εδώ το νέο του σπίτι” ανέφερε η ανακοίνωση.

 

Στο λογαρισμό του Maison Martin Margiela στο Instagram ανέβηκε ”φωτογραφία υποδοχής” και όλα είναι έτοιμα για την collection. ”Maison Martin Margiela welcomes a new era”

 

Ο John Galliano γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 1960 στο Γιβραλτάρ από πατέρα που καταγόταν από το Γιβραλτάρ και μητέρα Ισπανίδα. Όταν ήταν έξι ετών η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στο νότιο Λονδίνο. Το 1981 πήγε για σπουδές στο Central Saint Martins College of Art and Design.

Παράλληλα εργαζόταν ως ενδυματολόγος στο θέατρο και σαν βοηθός του Tommy Nutter. Το 1984 η πτυχιακή του με τον τίτλο Les Incroyables, εμπνευσμένη από τη Γαλλική Επανάσταση, τράβηξε την προσοχή του κοινού και των ειδικών.

 

Το 1990 εγκαταστάθηκε στο Παρίσι και το 1996 προσελήφθη ως σχεδιαστής στον οίκο Givenchy και ένα χρόνο αργότερα ήρθε η μεγαλύτερη καταξίωση. Γίνεται καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Dior. Τον Μάρτιο του 2011 εκδιώχθηκε από τον οίκο εξαιτίας αντισημιτικών σχολίων που έκανε δημοσίως.

Το μεγάλο comeback είναι γεγονός και μάλιστα θα παρουσιάσει την πρώτη του συλλογή τον ερχόμενο Ιανουάριο στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού και θα είναι επικεφαλής του σχεδιαστικού team και των ready-to-wear συλλογών.

Η τελευταία συλλογή του Maison Martin Margiela

Η τελευταία συλλογή του Maison Martin Margiela