ΜΑΙΡΗ ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΥ

Η Μαρινέλλα στο fashion show της Mary Katrantzou στο Λονδίνο

Η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου ξεκίνησε και από το στιλιστικό γεγονός της χρονιάς δε θα μπορούσε να λείπει η Mary Katrantzou.

Τα έχει καταφέρει. Έχει καθιερωθεί στο χώρο της μόδας και βρίσκεται ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα. Η νέα της συλλογή για το Φθινόπωρο-Χειμώνας 2014-2015 μας εντυπωσίασε και καταλάβαμε γιατί η νεαρή σχεδιάστρια έχει φτάσει στην κορυφή.

Η στασιμότητα δεν της πάει. Της αρέσει να αυτοαναιρείται και να προχωρά μπροστά παρά την επιτυχία του παρελθόντος. Τα σχέδιά της εξελίσσονται, ενώ τα μοτίβα της διαφοροποιούνται παραμένοντας επαναλαμβανόμενα.

Maxi και mini φορέματα, ταγιέρ, βελούδο, ασυμμετρίες, πιέτες, λάμψεις, διαφάνειες και παράσημα. Με μία φωτογραφία της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μας έδειξε την πηγή της έμπνευσής της.

 

Η νέα collection αν και κινείται σε πολύ θηλυκά μονοπάτια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ανατρεπτική. Η επιλογή των χρωμάτων και τα αφαιρετικά κοψίματα μας άρεσαν υπερβολικά.

Τα μακριά φορέματα με τα γεωμετρικά σχέδια αλλά και τα ασύμμετρα midi με τις πιέτες και το βελούδο ήταν πραγματικά εντυπωσιακά.

Στο γνωστό ύφος τα κλειστά φορέματα με τα “παράσημα” μάλλον θα είναι τα πιο επιτυχημένα κομμάτια της συλλογής. Τα ψηφιακά prints αντικαταστάθηκαν από τα διακοσμητικά σύμβολα των στολών.

Μία ελληνική έκπληξη περίμενε όσους είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν το show. H τελευταία πασαρέλα των μοντέλων έγινε υπό τους ήχους του “Να παίζει τον τρανζίστορ” της Μαρινέλλας.

Mary Katrantzou Autumn/Winter 2014-15

Mary Katrantzou Autumn/Winter 2014-15