ΜΟΔΑ

Η διαφήμιση που επαναπροσδιορίζει πώς φέρεται μια “κυρία” (και πώς μοιάζει)

Ο όρος "κυρία" είναι λίγο απαρχαιωμένος -το λιγότερο. Αλλά στην τελευταία διαφήμιση των H&M, η παλιομοδίτικη λέξη παίρνει μία νέα, μοντέρνα ερμηνεία, με μία διασκευή του 'She's A Lady' του Tom Jones από τους Lion Babe.

 

Παρ’ οτι στην πραγματικότητα έχει γραφτεί για έναν άντρα, το τραγούδι έχει μερικά αποθαρρυντικά και σεξιστικά μηνύματα: “Ξέρει πάντα τη θέση της” και “δεν είναι ποτέ στη μέση” είναι στίχοι του τραγουδιού. Οπότε, είναι πολύ ευχάριστο το κομμάτι αυτό να παίρνει μία νέα, πιο δυναμική και ανατρεπτική μορφή μέσω του casting που πρωταγωνιστεί στο video, καθώς και τις καταπληκτικές σκηνές “που δεν θα ταίριαζαν ποτέ σε μια κυρία”: βγάζοντας κομματάκια φαγητού από τα δόντια χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι για καθρέφτη, το άπλωμα των ποδιών ενός άντρα στο μετρό, γνωστό και ως ‘manspreading’ και η επιτακτική πηδαλιούχηση εντός meeting (που είναι γεμάτο με κυρίως άντρες).

 

Οι stars που πρωταγωνιστούν είναι οι Adwoa Aboah, Hari Nef, Heather Kemesky, Iselin Steiro, Neelam Gill και Katy Syme, συν την Jillian Hervey των Lion Babe, η ηθοποιός  Lauren Hutton και η μποξέρ Fatima Pinto. Ακόμα, συμμετέχουν η Pum Lefebure της εταιρείας Design Amy, η καλλιτέχνης Cajsa Wessberg, η φωτογράφος και μοντέλο  Arvida Byström και η Pernille Teisbaek, fashion director και στιλίστρια.