FASHION NEWS

H Carrie Bradshaw με φόρεμα από το Forever 21 και οι fans αντιδρούν. Και με το δίκιο τους

James Devaney/GC Images/Ideal Images

Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις. Η Carrie Bradshaw (που ενσαρκώνει η Sarah Jessica Parker), αν και ένας πλασματικός χαρακτήρας, έχει ασκήσει τρομερή επιρροή στη μόδα. Το στιλ της στην πετυχημένη σειρά του HBO, Sex and the City (το οποίο επιμελούνταν η στιλίστρια Patricia Field), ανέδειξε πολλά fashion brands και οίκους μόδας. Πέραν της αναγνωσιμότητας, ήταν οι έμμεσες απόψεις που προέβαλε το στιλ της Carrie, που το έκαναν τελικά πραγματικά ξεχωριστό. Τα ρούχα της Carrie (αν και δεν καταλάβαμε ποτέ πώς μπορούσε να υποστηρίζει οικονομικά τις δημιουργίες πολυτελών brands που κόστιζαν μια περιουσία, ούσα μια δημοσιογράφος σε εφημερίδα της Νέας Υόρκης), είχαν αντίκτυπο. Περνούσαν ένα μήνυμα. Ενδυματολογικά και ιδεολογικά πολλές φορές. Το να φοράει, λοιπόν, η Carrie ένα φόρεμα από τα Forever 21, προκαλεί ερωτήματα. Ιδεολογικά, η Carrie δεν θα αγόραζε ρούχο από ένα τέτοιο brand.

Αν και πρόκειται για ένα πολύ stylish σύνολο, ο τρόπος που ο χαρακτήρας έχει συνδέσει διάφορα brands μαζί, μας κάνει να απορούμε. Η παλιά-καλή Carrie δεν θα φορούσε ένα τέτοιο outfit. And just like that, το φόρεμα της Carrie προκαλεί αντιδράσεις.

Το φόρεμα Forever 21 της Carrie και τα αξεσουάρ του συνόλου

Τα γυρίσματα του reboot της σειράς, Sex and the City, And just like that…, έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, στη Νέα Υόρκη. Από τις ως τώρα φωτογραφίες που έχουμε δει από τα γυρίσματα, οι τρεις πρωταγωνίστριες του καστ προσφέρουν μια ενδιαφέρουσα γκαρνταρόμπα και looks που ταιριάζουν στον χαρακτήρα και αισθητική των χαρακτήρων. Αυτό ισχύει και για την Carrie Bradshaw, την οποία έχουμε δει να υποστηρίζει iconic ρούχα και αξεσουάρ που φορούσε συχνά και στην σειρά. Παρόλα αυτά, το πιο πρόσφατο outfit της Carrie, που περιλάμβανε ένα φόρεμα από τα Forever 21, ήταν το πιο αντί-Carrie που έχουν δει ως τώρα. Και, φυσικά, προκάλεσε αντιδράσεις.

RCF/MEGA/GC Images/Ideal Images

Η Sarah Jessica Parker, λοιπόν, εθεάθη στα γυρίσματα της σειράς, να φοράει ένα paisley φόρεμα από το brand μαζικής παραγωγής ρούχων, Forever 21. Με το φόρεμα δημιούργησε layers, φορώντας κάτω από το φόρεμα ένα γαλάζιο πουκάμισο. Το look συνόδευσε με την “Hourglass” τσάντα από τη συλλογή της Gucci με τον οίκο Balenciaga και πλατφόρμες του Terry DeHavilland. Αν και ένα πολύ κομψό σύνολο, το πρόβλημα εδώ, και ο λόγος των αντιδράσεων, είναι το φόρεμα της SJP aka Carrie Bradshaw.

O λόγος των αντιδράσεων

Αρχικά, η Carrie δεν είναι ένας χαρακτήρας που θα φορούσε δημιουργία από brand μαζικής παραγωγής ρούχων. Αυτό το ξεπερνάμε γρήγορα, γιατί υποθέτουμε ότι ο χαρακτήρας μπορεί να επέλεξε ένα mix & match συνδυασμό labels (να φοράει, δηλαδή, ρούχα από πολυτελείς οίκους μόδας, αλλά και από brands μαζικής παραγωγής). Αυτό όμως που κάνει το outfit το πιο αντί-Carrie που έχουμε δει, είναι το γεγονός ότι ιδεολογικά και μόνο, ο χαρακτήρας δεν θα αγόραζε τίποτα από ένα τόσο controversial brand.

Το Forever 21 είναι fast-fashion brand, το οποίο εκτός από το γεγονός ότι κήρυξε πτώχευση το 2020 αφήνοντας εκατομμύρια εργαζομένους απλήρωτους (τώρα το brand λειτουργεί με διαφορετικούς ιδιoκτήτες), έχει πολλά σκάνδαλα στο ενεργητικό του. Από τις κατηγορίες για κάκιστες συνθήκες εργασίας και εκμετάλλευσης στον εργασιακό χώρο, μέχρι και copyright παραβιάσεις για τα σχέδιά του, το brand δεν έχει και την καλύτερη φήμη. Η Carrie, λοιπόν, ηθικά και μόνο δεν θα αγόραζε ποτέ ρούχα από ένα τέτοιο brand, κάνοντας τους fans της σειράς να έχουν προσπαθούν να βρουν λογική πίσω απ’ αυτό το outfit.

Αυτό, σε συνδυασμό με την άνοδο της βιωσιμότητας, μια φιλοσοφία που είχε η Carrie από τα πρώτα χρόνια της σειράς (τη βλέπαμε να αγοράζει συχνά vintage ρούχα), έκανε τους fans και όλους εμάς να βλέπουμε ένα disconnect από τον χαρακτήρα που έχουμε αγαπήσει.

Αλλά και η Carrie να μην ήταν υπέρ του sustainability εξαρχής, όταν το στιλ ενός τέτοιου χαρακτήρα, έχει τόσο αντίκτυπο στη μόδα, δεν είναι σημαντικό το στιλ της να προμοτάρει μια πιο υγιή εικόνα της βιομηχανίας; Σε μια εποχή που η ηθική παραγωγή ρούχων και ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον, είναι ζητήματα που απασχολούν το καταναλωτικό κοινό, η Carrie θα έπρεπε να συμβαδίζει με το πνεύμα των καιρών.

Αυτό μπορεί να οφείλεται και στο γεγονός ότι το styling της νέας σειράς δεν επιμελείται η Patricia Field. Λόγω των υποχρεώσεων της στιλίστριας με τη σειρά Emily in Paris, η Field πρότεινε την Molly Rogers για την επιμέλεια των looks του reboot του Sex and the City. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η μικρή «αναποδιά», είναι και η μοναδική.