ΜΟΔΑ

Η Burberry λέει “όχι” στο πλαστικό

ΙΜaxTree

Πάνω που συζητούσαμε για το αντίκτυπο της γρήγορης μόδας στο περιβάλλον, έρχεται ένας πολυτελές οίκος να συμβάλλει με τον τρόπο του. Η Burberry πρόκειται να γίνει λίγο πιο «πράσινη» , καταργώντας την χρήση πλαστικού από τα καταστήματά του.

 

Σύμφωνα με το Ellen MacArthur Foundation, ένα κοινωφελή οργανισμό που στοχεύει στο να προμοτάρει μια εύκολη μετάβαση ώστε τα brands να γίνουν πιο οικολογικά, ο οίκος Burberry δεσμεύεται στην προσπάθεια να μειώσει την χρήση πλαστικού. Μαζί με αυτή την υπόσχεση, το αγγλικό brand σκοπεύει να αντικαταστήσει τελείως τις πλαστικές σακούλες και συσκευασίες με ανακυκλώσιμες, μέχρι το 2025.

Η Burberry καταβάλλει ήδη προσπάθειες στο να γίνει πιο «πράσινη». Έχει σταματήσει την πλαστικοποίηση στις τσάντες αγορών οι οποίες έχουν οδηγήσει στην μείωση της χρήσης πλαστικού κατά 20 τόνους.

Επίσης, χρησιμοποιεί συσκευασίες που λέγεται ότι κατασκευάζονται από νέες ανακυκλώσιμες τεχνικές. Οι νέες οικολογικές συσκευασίες δημιουργούνται από σάρκα και ίνες ανακυκλώσιμων ποτηριών του καφέ.

 

Η κατάργηση των πλαστικών συσκευασιών από την Burberry έχει συμβάλλει στη μείωση του πλαστικού κατά 19 τόνους.

Επίσης, στα άμεσα πλάνα του οίκου είναι να χρησιμοποιεί ανακυκλώσιμες κρεμάστρες ρούχων, μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ έχει σκοπό να λανσάρει το δικό του πρόγραμμα ανακύκλωσης.

Τον προηγούμενο Σεπτέμβρη μάλιστα, το brand ανακοίνωσε την κατάργηση της χρήσης πραγματικής γούνας στις συλλογές του και σταμάτησε να καταστρέφει τα απούλητα είδη τα οποία τώρα δωρίζει στο Ellen MacArthur Foundation το οποίο βοηθάει στην ανακύκλωση αυτών των προϊόντων.

 

Κεντρική φωτογραφία: ΙΜaxTree