STYLE SHOPPING

Γούρια 2022: Τα πιο ωραία σχέδια για να μπει η νέα χρονιά με στιλ (και καλή τύχη)

Katerina Psoma

Αν και δεν ακολουθώ τις παραδόσεις κατά γράμμα, υπάρχουν κάποιες που ανταποκρίνονται στα πιστεύω μου. Το γούρι της νέας χρονιάς, είναι μία από αυτές. Σαν πραγματίστρια, δεν πιστεύω ότι υπάρχουν τυχεροί και άτυχοι άνθρωποι. Ο καθένας είναι τυχερός με τον τρόπο του, ακόμα κι αν αυτό δεν μας είναι ξεκάθαρο, όταν περνάμε μια δύσκολη περίοδο στη ζωή μας. Παρ’ όλα αυτά, πιστεύω στη μόδα και σε ό,τι μπορούμε να κάνουμε για να ενισχύσουμε τις εμφανίσεις μας. Και που, φυσικά, μας δίνουν την ευκαιρία να τιμήσουμε παραδόσεις που, σε πολλές περιπτώσεις, βοηθούν τις εγχώριες επιχειρήσεις μόδας. Γι’ αυτό και σήμερα, σου παρουσιάζω τα πιο ωραία γούρια του 2022.

Γούρι σημαίνει καλός οιωνός. Το «μαγικό» αντικείμενο που μπορεί να φέρει τύχη. Και, αν μη τι άλλο, μετά από μια χρονιά σαν το 2021, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να ενισχύσουμε τα vibes του νέου έτους. Τα γούρια του 2022, λοιπόν, δεν θα μας βοηθήσουν μόνο σε αυτό, αλλά και σε δυο ακόμα σημαντικούς παράγοντες: στο update των συνόλων μας, αλλά και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Προμηθεύοντας το γούρι της χρονιάς από έναν Έλληνα/ίδα σχεδιαστή/στρια ή brand, στηρίζουμε τις εγχώριες επιχειρήσεις μόδας, ενώ βάζουμε στη συλλογή κοσμημάτων μας ένα όμορφο και καλοφτιαγμένο κομμάτι.

Τα φετινά γούρια για το 2022, λοιπόν, τα προσφέρουν όλα αυτά, συν ενδιαφέροντα designs εμπνευσμένα από τις ελληνικές παραδόσεις και έθιμα.

Τα καλύτερα γούρια για το 2022

Τα παρακάτω γούρια για το 2022, εκτός του ότι θα συμπληρώσουν άψογα τις εμφανίσεις σου, είναι η καλύτερη εκπροσώπηση της ελληνικής μόδας και ιστορίας. Θα κάνουν τα τέλεια δώρα, αν ψάχνεις το ιδανικό για τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Neso Studio
NESOSTUDIO.COM

Neso Studio

Στο σχήμα Εξάγωνου, το γούρι αυτό εκπροσωπεί την ισορροπία, τη δικαιοσύνη και την ειρήνη. Στο πίσω μέρος του θα βρεις τα σύμβολα του Δία και της Αφροδίτης. Ο Δίας εκπροσωπεί τη συνείδηση από τη ψευδαίσθηση. Η Αφροδίτη εκπροσωπεί την ευρύτερη αντίληψη της ομορφιάς όλων των όντων. Το νούμερο 22 είναι ο «Αρχιτέκτονας» που λαμβάνει τα όνειρα, τα οράματα, τις λέξεις και τα μεταμορφώνει.
120€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Lilalo
LILALO.COM

Lilalo

Με ανάγλυφο το 22 και τις λέξεις “hope”, “love”, “life” και “luck”, το γούρι Qi (Τσι) εκφράζει το πνεύμα της ζωής, τη ζωτική ενέργεια που, σύμφωνα με την παραδοσιακή κινέζικη κουλτούρα, αναδύεται από τον άνθρωπο και απλώνεται σε όλη τη δημιουργία. Μια μοναδική έκφραση της εσωτερικής δύναμης που ρέει μέσα μας, ικανή να μας χαρίσει ισορροπία, αρμονία, υγεία και μακροζωία.
50€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Marianna Petridi
MARIANNAPETRIDIJEWELLERY/

Marianna Petridi

Ένα όμορφο γούρι για το 2022 σε σχήμα καρδιάς
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Kessaris
KESSARIS.GR

Kessaris

Επιχρυσωμένο βραχιόλι που γιορτάζει τον ερχομό του 2022
100€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Yannis Sergakis
YANNISSERGAKIS.COM

Yannis Sergakis

Γιόρτασε τον ερχομό του 2022 με ένα μοναδική «σφραγίδα» καλής τύχης. Το γούρι της νέας χρονιάς είναι μια σύγχρονη ερμηνεία των αρχαϊκών σφραγίδων τα οποία χρησιμοποιούνταν ως σύμβολα και στολίδια.
60€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Prigipo
PRIGIPO.COM

Prigipo

To γούρι "Break of day" είναι εμπνευσμένο από την ανατολή και μας θυμίζει πως όλα θα ξαναρχίσουν τη στιγμή που η μέρα σταθεί να πάρει ανάσα και το πρώτο φως ανατείλει για άλλη μια φορά
25€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Ζοlotas
ZOLOTAS.GR

Ζοlotas

Τα περίτεχνα γούρια COSMOS με σύμβολα τον κύκλο της Ολότητας και την εναλλαγή των ουρανίων σωμάτων, του Ήλιου και της Σελήνης, θα φωτίσουν το 2022 χαρίζοντας μας πληρότητα και αρμονία, ισορροπία και γαλήνη.
110€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Αnatol
ANATOLJEWELRY.COM

Αnatol

Σχεδιασμένο κάθε χρόνο με προσοχή μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, η συναρπαστική δημιουργικότητα και ανιδιοτελής αγάπη του νέου γουριού της Anatol είναι πάντα το πρώτο κόσμημα που πυροδοτεί την τύχη μας όλο τον χρόνο.
39€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Gofas
GOFAS.GR

Gofas

Το νούμερο 22 χαρακτηρίζεται από την εσωτερική δύναμη που μπορούμε να απελευθερώνουμε, προκειμένου να πάρουν σάρκα και οστά όλες οι επιθυμίες μας. Αποτελεί το πνεύμα και την «ευθύνη» να χρησιμοποιούμε τα ταλέντα μας για να βελτιώσουμε τον κόσμο και να μοιραστούμε τις γνώσεις μας, βοηθώντας να ξεπεραστούν οι όποιες προκλήσεις και τα αναπάντεχα προβλήματα.
50€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Ζeus+Δione
ZEUSNDIONE.COM

Ζeus+Δione

Το Lucky Charm '22 είναι εμπνευσμένο από τις χαρακτηριστικές κυματιστές σφραγίδες που παραδοσιακά σημάδευαν τους φακέλους που χρησιμοποιούνταν στο ελληνικό εναέριο ταχυδρομείο. Στην ταχυδρομική ιστορία, κάθε σφραγίδα κρύβει μια ιστορία από πίσω της. Και για το 2022, η Z+Δ φιλοδοξεί μέσα από αυτό το γούρι να αφηγηθεί τη δική της. Το «Arete» απεικονίζει ένα ανάγλυφο «22» πάνω σε κύματα, ενώ συνοδεύεται από χαρακτηριστική συσκευασία φακέλου εναέριας αποστολής. Όπως το κύμα συμβολίζει τη μεταβλητότητα και ροή της ζωής, ενώ αντικατοπτρίζει την επιμονή και τη δύναμη να νικήσουμε κάθε δυσκολία και να βρούμε την εσωτερική αρμονία, έτσι και το Lucky Charm αυτό, επιδιώκει να σφραγίσει το Νέο Έτος με καλοτυχία, άφθονα ταξίδια, και πάνω απ' όλα αποφασιστικότητα να λάμψουμε!
120€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Κaterina Psoma
KATERINAPSOMA.COM

Κaterina Psoma

Ακολουθώντας την ελληνική παράδοση, το brand παρουσιάζει την limited edition συλλογή με γούρια για το 2022. Με σκοπό να ζήσουμε τη ζωή μας στο έπακρο και να τη ζήσουμε σαν ένα ζωντανό ποίημα. Οι στίχοι θα είναι γραμμένοι μέσα από τις πράξεις, τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας.
138€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ