FASHION NEWS

Φυσικά, η Isabelle Huppert είναι η πρώτη ambassador του οίκου Balenciaga

@2023 Vianney Le Caer/AP Images

Η Audrey Hepburn και ο Hubert de Givenchy. H Naomi Campbell και ο Gianni Versace. Η Cara Delevingne και ο Karl Lagerfeld. Στην ιστορία της μόδας, υπάρχουν διάφορες προσωπικότητες, από μοντέλα, τραγουδίστριες και ηθοποιούς που έχουν συνδεθεί με έναν εμβληματικό σχεδιαστή ή έναν οίκο μόδας. Οι designers βρίσκουν συχνά, στα πρόσωπα αυτών των ανθρώπων την καλύτερη εκπροσώπηση της γυναίκας για την οποία σχεδιάζουν, πράγμα που έχει οδηγήσει σε συνεργασίες που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στη μόδα. Η Isabelle Huppert ως η μούσα του οίκου Balenciaga είναι μια τέτοια περίπτωση.

Και οι λόγοι είναι δυο, κατά τη γνώμη μου. Αρχικά, η Isabelle Huppert είναι η πρώτη (ever) ambassador στην ιστορία του οίκου. Έπειτα, ίσως να είναι και η πρώτη φορά που ένας σχεδιαστής ή οίκος μόδας, επιλέγει μια προσωπικότητα που η ηλικία της ξεπερνάει τα συνηθισμένα στάνταρντ μιας βιομηχανίας που, κατά κόρον, σνομπάρει τις γυναίκες της μεγαλύτερης ηλικίας.

Η στιγμή αυτή είναι σημαντική για τον χώρο της μόδας και για τον οίκο Balenciaga, που προσπαθεί να επανέλθει μετά την καταστροφική Holiday campaign που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2022 και που είχε (σχεδόν) ολέθριες επιπτώσεις στο όνομα, αλλά και τα κέρδη της εταιρίας. Είναι βέβαια αυτή η απόφαση του οίκου να ορίσει την Isabelle Huppert, ambassador του ισπανικού label, μια που δεν περιμέναμε; Σίγουρα όχι.

Η Isabelle Huppert είναι η προφανής επιλογή για να υπηρετήσει ως brand ambassador του οίκου Balenciaga

Η επιλογή αυτή του Demna (καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου Balenciaga), να αναθέσει την Isabelle Huppert ως την πρώτη ambassador του label, δεν μας εκπλήσσει ιδιαίτερα. Η σχέση της Huppert με τον οίκο κρατάει εδώ και μερικά χρόνια (από το 2021 πιο συγκεκριμένα). Η 70χρονη ηθοποιός έχει πρωταγωνιστήσει σε παραπάνω από μια καμπάνιες του οίκου και ο σχεδιαστής έχει την έχει ντύσει σε όλες τις σημαντικές εμφανίσεις της στο κόκκινο χαλί.

Instagram/Balenciaga

Δεν μπορεί επίσης, να αμφισβητήσει κανείς το γεγονός ότι ο οίκος έχει συμβάλλει στην εικόνα της Huppert και στο να θεωρείται μια από τις πιο καλοντυμένες γυναίκες στο Hollywood. Φυσικά, από τη μεριά της η ηθοποιός, με την αυθεντικότητα που την χαρακτηρίζει, φέρνει πάντα την προσωπικότητα και την αισθητική της μέσω των συνόλων της, πράγμα που συμβάλλει στο να θεωρείται style icon.

Η επιλογή του οίκου, λοιπόν, είναι safe ειδικά από τη στιγμή που η Isabelle Huppert αποτελεί μια αγαπητή, αλλά και καταξιωμένη προσωπικότητα στον χώρο της showbiz. Αυτή είναι βέβαια παράλληλα και μια έξυπνη κίνηση από τον οίκο, ο οποίος προσπαθεί να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, μετά το μεγάλο σκάνδαλο.

Instagram/Balenciaga

Το brand, λοιπόν, ανακοίνωσε τα νέα στο Instagram, αναφέροντας ότι η ηθοποιός είναι η πρώτη ambassador του οίκου Balenciaga. «Η Isabelle Huppert είναι μια εθνική σταρ της Γαλλίας που ξεχωρίζει ως ένα από μια από τα πιο λαμπρά παραδείγματα στον χώρο της […]. Τα ταλέντα της επεκτείνονται και εκτός της μεγάλης οθόνης, μιας και έχει κερδίσει πολλά βραβεία για τις performances της σε δεκάδες θεατρικές σκηνές», αναφέρει σε statement ο οίκος.

Από τη μεριά της, η Huppert εκφράζει τον θαυμασμό της για την συνεισφορά του οίκου στη μόδα. «Ο οίκος Balenciaga διηγείται μια ιστορία πάθους και αφοσίωσης στην τέχνη του. Πάντα πίστευα ότι η μόδα είναι μια μορφή τέχνης και είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα είμαι μέρος αυτής της αφήγησης».

Μαζί με την Huppert, ο οίκος ανακοίνωσε και ένα δεύτερο πρόσωπο ως ambassador του, τον PP Krit Amnuaydechkorn. O Ταϊλανδός ηθοποιός, μοντέλο και τραγουδιστής είναι από τα φρέσκα «πολυεργαλεία» της showbiz, με ένα μεγάλο following στα social media, ενώ έχει συνεργαστεί κι αυτός σε διάφορα projects με τον οίκο.

Instagram/Balenciaga

«Στις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας του, ο οίκος συντρόφευε πάντα τον PP Krit Amnuaydechkorn, ενισχύοντας το καλλιτεχνικό του ταξίδι», σχολιάζει ο οίκος. Ο ίδιος δήλωσε σχετικά: «Ο οίκος Balenciaga μού τράβηξε την προσοχή για την δημιουργικότητα και το ανεπτυγμένο όραμά του. Ως καλλιτέχνης, οι δημιουργίες του οίκου, μου επιτρέπουν να εκφράσω τον πραγματικό μου εαυτό και προσωπικότητα».