MADE IN GREECE

Evangelia Drosi: Τα παπούτσια της Ελληνίδας σχεδιάστριας που θα σε κάνουν να νιώσεις ελεύθερη

Ωραίες οι τάσεις, αλλά όταν έχουμε να κάνουμε με τα παπούτσια, δεν υπάρχουν κανόνες. Αυτό που πρέπει όλοι να κάνουμε με αυτό το fashion item, είναι να δοκιμάζουμε. Είτε αυτό αφορά μια τάση, είτε απλά ένα statement σχέδιο παπουτσιού, στόχος είναι να είμαστε όσο τολμηροί θέλουμε. Γιατί, πολύ απλά, ένα ζευγάρι παπούτσια είναι κάτι σαν μια «ουδέτερη ζώνη». Δεν έχουμε άγχος αν θα ταιριάζουν πάνω μας, ή με άλλα ρούχα, αρκεί να νιώθουμε ότι συμπληρώνουν και αναδεικνύουν τα σύνολά μας, στο έπακρο. Αυτή την ελευθερία που πρέπει να νιώθουμε όταν φοράμε τα παπούτσια μας, χαρακτηρίζουν τις χειροποίητες δημιουργίες της Evangelia Drosi. Η Ελληνίδα σχεδιάστρια που έχει βάλει στόχο από το ξεκίνημα του brand της, να αφοσιωθεί όχι μόνο στη δημιουργία όμορφων σχεδίων, αλλά και παπουτσιών που συνδυάζουν ποιότητα, άνεση και μοναδικότητα.

Τα χειροποίητα παπούτσια της Evangelia Drosi, λοιπόν, έχουν όλα αυτά τα στοιχεία και εμπνέουν σιγουριά, άνεση, δύναμη και ελευθερία. Ελευθερία στο να τολμήσει μια γυναίκα με σχέδια που κάνουν κάθε της βήμα να έχει αξία και βαρύτητα. Όλα αυτά, συνδυάζονται με την άψογη κατασκευή, αλλά και την ισορροπημένη μίξη του παλιού και του καινούργιου, του κλασικού και του μοντέρνου. Κάπως έτσι, κάθε σχέδιο της Evangelia Drosi είναι μοναδικό. Έχει κάτι το διαφορετικό και το ξεχωριστό που όμως κάθε γυναίκα μπορεί να κάνει «δικό» της. Γι’ αυτό, πίσω από κάθε δημιουργία της μπορεί κανείς να αντιληφθεί τη δουλειά που κρύβεται στη σύλληψη, τον σχεδιασμό ακόμα στην επιλογή των υφασμάτων, τις υφές, τις τεχνικές, τις κλωστές, όλα. Αυτή η δημιουργική ελευθερία που αποπνέουν τα παπούτσια της Evangelia Drosi, μας κάνει να νιώθουμε ελεύθερες, μοναδικές και σημαντικές.

Ακριβώς αυτά τα όμορφα συναισθήματα μάς δημιούργησε και η κουβέντα μας με την Ελληνίδα σχεδιάστρια των χειροποίητων υποδημάτων που θέλει κάθε μας βήμα να είναι άνετο αλλά δυναμικό.

-Ποιο είναι το σκεπτικό πίσω από τις δημιουργίες σας; Από πού εμπνέεστε;

Από το σχέδιο έως την δημιουργία ενός υποδήματος, ακολουθώ πάντα ένα σκεπτικό: την υγεία και την άνεση του ποδιού σε συνδυασμό με την υψηλή αισθητική. Όλα αυτά τα χρόνια αντλώ έμπνευση από τις εικόνες που συναντώ, από την φύση, από την ομορφιά γύρω μου! Τα υλικά, τα χρώματα, οι υφές «χορεύουν» στο μυαλό μου και δημιουργούν απρόσμενους συνδυασμούς που έπειτα από ένα μαγικό άγγιγμα φροντίδας, εξελίσσονται στο τελικό προϊόν! Φροντίζω πάντα ό,τι δημιουργώ να είναι απαλλαγμένο από τις τάσεις της μόδας και να είναι εμπλουτισμένο με διαχρονικότητα και κομψότητα.


-Από την αρχή της καριέρας σας δημιουργείτε χειροποίητα υποδήματα. Τι έχει να μου προσφέρει ένα χειροποίητο υπόδημα;

Η υποδηματοποιία είναι μια τέχνη που όπως κι όλες οι άλλες, έτσι και αυτή, θέλει το μεράκι και την φροντίδα που της αρμόζει. Κι εγώ σε ό,τι κάνω βάζω μεράκι και φροντίδα. Το χειροποίητο υπόδημα, έχει μια ιστορία την οποία θέλω να συνεχίσω. Κάθε ζευγάρι έχει την δική του μοναδική ιστορία, μια ιστορία που ξεκινά από μια εικόνα που είδα ή που έφτιαξα στο μυαλό μου και που ολοκληρώνεται την στιγμή που το φοράς για πρώτη φορά! Εκεί ξεκινά μια άλλη ιστορία, η δική σου!

To χειροποίητο υπόδημα έχει «απολαύσει» την απόλυτη προσοχή του υποδηματοποιού, είναι μελετημένο μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια και είναι κατασκευασμένο με γνώμονα την άνεση του ποδιού. Τα υλικά που επιλέγω είναι τα «μαγικά» συστατικά για μια νέα εμπειρία στο περπάτημα και στην εικόνα μιας γυναίκας.

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι εξαιρετικής ποιότητας προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας.

Το χειροποίητο υπόδημα είναι η μόνη επιβράβευση που μπορούμε να προσφέρουμε στα πόδια μας!

-Κάποιοι ίσως θεωρήσουν πως η τιμή για ένα χειροποίητο ζευγάρι παπούτσια είναι λίγο υψηλή. Τι έχετε να πείτε για αυτό;

Αυτό είναι μύθος. Η αγορά ενός χειροποίητου παπουτσιού είναι μια επένδυση. Επενδύεις στην άνεση και την υγεία του ποδιού σου. Τα γνήσια και υψηλής ποιότητας υλικά, σε συνδυασμό με την ενδελεχή μελέτη της συμπεριφοράς τους κατά το περπάτημα, μας δίνουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειαζόμαστε ώστε να δημιουργήσουμε ένα παπούτσι απαράμιλλης αξίας, το οποίο διαθέσουμε στην αγορά σε τίμια τιμολόγηση ώστε να απευθύνεται σε όλους.

Η επένδυση σε ένα χειροποίητο ζευγάρι παπούτσια έχει οφέλη, όπως αυτό της άνεσης, της μεγάλης διάρκειας ζωής, της κομψότητας και της υγείας του ποδιού. 

-Γιατί τα παπούτσια σας γίνονται ανάρπαστα; Ποιo είναι το μυστικό σας;

Δεν υπάρχουν μυστικά. Υπάρχει μόνο η επικοινωνία. Και ίσως αναρωτηθείτε τι σχέση έχει η επικοινωνία με την υποδηματοποιία; Έχω να σας πω πως έχει άμεση σχέση. Η υποδηματοποιία είναι τέχνη και η τέχνη πρέπει να επικοινωνεί και να επικοινωνείται. Επικοινωνόντας με έναν μεγάλο αριθμό πελατών μας και λαμβάνοντας την απαραίτητη πληροφόρηση για όλη την εμπειρία τους, απο την επίσκεψη στην ιστοσελίδα, την παραλαβή του προϊόντος, την εμπειρία τους με αυτό, την επίσκεψη τους στα καταστήματα μας, μελετάμε προσεκτικά όλα τα στοιχεία και διατηρούμε ή βελτιώνουμε τη συνολική μας παροχή, είτε σε επίπεδο εξυπηρέτησης του πελάτη, είτε σε επίπεδο καταναλωτικής εμπειρίας. Δεν αφήνουμε τίποτε στην τύχη. Όλα είναι μελετημένα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια και σε αυτό έχω αρωγούς και συνεργάτες τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται και συνεχίζουν να μας εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια.

-Είστε σύζυγος, μητέρα 2 αγοριών και έχετε την δική σας επιχείρηση. Πώς συνδυάζετε αυτούς τους ρόλους;

Η αλήθεια είναι ότι έχω στο σπίτι τρεις σπουδαίους άντρες που ήταν και είναι η προτεραιότητα μου. Η οικογένεια σημαίνει τα πάντα για εμένα και φροντίζω να είμαι πάντα δίπλα τους. Παρόλο που ο συνδυασμός αυτών των ρόλων δεν είναι εύκολος, θεωρώ ότι με καλό προγραμματισμό, είναι εφικτός και μπορεί να είναι και απολαυστικός. Η οικογένεια μου στέκεται δίπλα μου σε όλα μου τα βήματα, με στηρίζουν και με γεμίζουν με δύναμη και ενέργεια για να συνεχίσω.

Τα δύο αγόρια μου είναι έφηβοι και ομολογώ πως κι εκείνοι καθώς επίσης, οι φίλες και οι φίλοι τους αποτελούν μια τεράστια πηγή έμπνευσης για εμένα. Τι ζητούν, τι τους αρέσει και τι όχι, πώς σκέφτονται, τι ανάγκες που έχουν, πώς επιθυμούν να είναι η εικόνα τους. Όλα αυτά και ακόμη περισσότερα μου προσφέρουν πολύτιμο feedback και που μου «μαρτυρούν» τις προτιμήσεις μιας γενιάς τόσο διαφορετικά μεγαλωμένης από τις προηγούμενες. Επίσης είναι πολύ αυστηροί κριτές και «δοκιμαστές» της συλλογής των sneakers.

-Ποια είναι τα επόμενα βήματα της Evangelia Drosi; Τι να περιμένουμε από εσάς;

Τα επόμενα βήματα μου είναι ήδη σχεδιασμένα εδώ και καιρό και πλέον μπαίνουν σε φάση υλοποίησης. Η αγορά του εξωτερικού είναι ο επόμενος μου στόχος. Eίμαι απόλυτα εστιασμένη στην διάδοση της ελληνικής κουλτούρας και της χειροποίητης υποδηματοποιίας. Ακόμη και σήμερα το χειροποίητο παπούτσι, ως επί το πλείστον, εισάγεται στην χώρα μας από διεθνείς οίκους. Στόχος μου είναι τα προϊόντα μου, που κατασκευάζονται εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα, να μεταφέρουν το μήνυμα της ελληνικής μόδας και της άνετης κομψότητας.

Επισκέψου το e-shop της Evangelia Drosi, εδώ.

Instagram: @evangeliadrosi_com