ΜΟΔΑ

Έτσι θα καθαρίσεις τα δερμάτινα σανδάλια σου για να μην χαλάσουν το καλοκαίρι

Πιθανόν να ξέρεις πολλά για το πώς να καθαρίσεις τα ρούχα σου, υπάρχει μία σχετική ασάφεια όσον αφορά τα παπούτσια. Μπορείς να τρίψεις τα αθλητικά σου με νερό και σαπούνι και να μην σε νοιάζει ιδιαίτερα τι θα τους συμβεί, αλλά το να πλύνεις τα δερμάτινα σανδάλια σου χρειάζεται λίγη παραπάνω προσπάθεια.

Αν θέλεις τα σανδάλια σου να βρίσκονται σε τέλεια κατάσταση όλο το καλοκαίρι, ώστε να διατηρήσεις το στιλ σου, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να μάθεις πώς να τα καθαρίζεις σωστά. Το να πρέπει να σπαταλήσεις χρήματα για να αγοράσεις καινούρια στη μέση των καλοκαιρινών σου διακοπών δεν είναι και ο,τι καλύτερο.

Τα δερμάτινα σανδάλια είναι δύσκολο να συντηρηθούν όταν τα σανδάλια είναι πολύ εύκολα στη θεωρία. Δεν είναι όσο ‘καλά’ είναι τα κομψά σου τακούνια ή προσεγμένα όπως τα flat και τα μοκασίνια σου απλά όταν έχεις να κάνεις με δερμάτινα σανδάλια είναι μία άλλη ιστορία. Προφανώς δεν μπορείς να τους φέρεσαι όπως θα φερόσουν σε ένα ζευγάρι παλιές σαγιονάρες, αλλά τι κάνεις για να τα κρατήσεις καθαρά; Ο τρόπος που θα τα πλύνεις εξαρτάται από την κατάσταση: έχουν απλά άσχημη μυρωδιά ή είναι όντως πολύ βρώμικα;

Αν δεν είσαι σίγουρη για το πώς να καθαρίσεις τα δερμάτινα σανδάλια σου, αυτά είναι μερικά tips για να σε βοηθήσουν να μην καταστρέψεις το δέρμα και να τα κρατήσεις σε τέλεια κατάσταση ώστε να σε συνοδεύουν όλο το καλοκαίρι.

1. Χρησιμοποίησε μαγειρική σόδα

Αν τα παπούτσια σου δεν είναι βρώμικα απλά μυρίζουν, μπορείς να τα βάλεις σε μία πλαστική σακούλα, ρίξε λίγη μαγειρική σόδα, κλείσε καλά τη σακούλα και άφησέ τα όλο το βράδυ. Σκούπισε τη μαγειρική σόδα το πρωί και η μυρωδιά θα έχει απορροφηθεί.

2. Τρίψε την βρωμιά

Πριν βάλεις το οποιοδήποτε υγρό στα σανδάλια σου, δες αν τα βρώμικα σημεία είναι συμπαγή ή είναι λεκέδες. Αν είναι απλά βρωμιά ή οποιοδήποτε στερεό υλικό, χρησιμοποίησε μία απαλή πετσέτα και προσπάθησε να το τρίψεις μέχρι να φύγει.

3. Χρησιμοποίησε μαλακτικό δέρματος

Ρίξε μια-δυο σταγόνες μαλακτικό για δέρμα σε μία πετσέτα και τρίψε τα σημεία που είναι βρώμικα.

4. Σκούπισε το μαλακτικό

Χρησιμοποίησε μία καθαρή αλλά ελαφρά βρεγμένη πετσέτα και τρίψε με κυκλικές κινήσεις για να αφαιρέσεις το μαλακτικό.

5. Στέγνωσέ τα στον ήλιο

Ο καλύτερος τρόπος να στεγνώσεις τα δερμάτινα σανδάλια σου είναι στον ήλιο -απλά προσπάθησε να αποφύγεις να τα αφήσεις εκεί που τα χτυπάει ο ήλιος κατευθείαν γιατί έτσι μπορεί να χαλάσει το δέρμα.