SIZE MATTERS

Επιχείρηση μαγιό: Τα do’s & dont’s για να βρεις το ιδανικό για σένα

Imaxtree

Δεν θέλω να ξεκινήσω αυτό το άρθρο με το γνωστό μανιφέστο μου απέναντι στη μόδα και την αντιμετώπισή της για τα γυναικεία σώματα. Δεν θέλω να γκρινιάξω άλλο (αν και θεωρώ ότι έχω παντα καλή αφορμή για να γκρινιάζω). Θέλω σήμερα, να επικεντρωθώ στα καλά. Αυτά είναι τα εξής: αν και μπορεί να μην έχουμε αποδεχτεί απολύτως την ισότητα σε όλα τα σώματα, υπάρχει πρόοδος. Γίνονται πράγματα όσον αφορά το body movement στη μόδα και αυτό σημαίνει ότι αρχίζουν να υπολογίζονται όλα τα σώματα, λίγο-πολύ, σε διάφορα πράγματα. Ένα απ’ αυτά είναι το να έχουμε επιλογές στα μαγιό. Στα styles και τα μεγέθη. Σε διεθνή και εγχώρια brands. Αυτό δεν υπήρχε πριν 10 χρόνια. Και πολλά λέω. Δεν υπήρχε πριν 5 χρόνια, μην πάω μακριά. Ακόμα κι αν η αντίληψη κάποιων ανθρώπων, όσον αφορά τα σώματα και δη, τα χοντρά σώματα, δεν έχει αλλάξει, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν αλλάξει άλλα.

Και αυτό, στο τέλος της ημέρας, κάνει καλό σε εμάς και σε κανέναν άλλο. Γι’ αυτό πασχίζουμε γι’ αυτή την άτιμη ισότητα. Για να σταματήσουμε κάποια στιγμή, εμείς οι γυναίκες, να σπαταλάμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας δικάζοντας τον εαυτό μας, γιατί το σώμα μας δεν είναι τέλειο. Γιατί κάθε καλοκαιρινή σεζόν, το να αγοράσουμε ένα καινούργιο μαγιό ή το να βγούμε στην παραλία φορώντας το, είναι μια επίπονη διαδικασία. Σήμερα, λοιπόν, θέλω να ξορκίσουμε όλες αυτές τις επικριτικές φωνές (τις δικές μας και της κοινωνίας). Και να μιλήσουμε πιο απελευθερωμένα για τα μαγιό και πώς να βρεις το κατάλληλο για εσένα. Όχι απαραίτητα όσον αφορά τον σωματότυπό σου (γι’ αυτά σε έχω μπριφάρει ήδη), αλλά για όσα αφορούν όλα τα υπόλοιπα.

Πώς να βρεις το τέλειο μαγιό -τα tips που θα σε βοηθήσουν

Αυτό που πρέπει να χαρακτηρίζει το μαγιό μας είναι 4 πράγματα. Πρέπει να μας ταιριάζει. Να είναι άνετο. Να μας κάνει να νιώθουμε καλά όταν το φοράμε και να έχει άψογη εφαρμογή. Αν κάτι πρέπει να προσέξουμε στην εύρεση του τέλειου μαγιό είναι πρώτα-πρώτα αυτό: το fit.

Αυτό καθορίζεται από δυο παράγοντες: το προσωπικό σου στιλ και φυσικά τον σωματότυπο. Αν και, εννοείται πως η καθεμία μας μπορεί να φοράει ό,τι πραγματικά θέλει και νιώθει άνετα να φοράει, κάποιες γυναίκες χρειάζονται έναν «μπούσουλα». Εξ’ ού και η αφορμή αυτού του άρθρου. Μέσα από μερικές συμβουλές σου λέω τι να προσέχεις όταν αγοράζεις μαγιό, με σκοπό να κάνεις αγορές που δεν θα μετανιώσεις μετά. Έχοντας πάντα στο μυαλό τον σωματότυπό σου, αλλά και τα παρακάτω do’s & dont’s, θα κάνεις πάντα έξυπνες και σωστές αγορές.

Τα do’s

Μετρήσου. Πριν αγοράσεις μαγιό, είτε ψωνίζεις online, είτε σε φυσικό μαγαζί είναι απαραίτητο να γνωρίζεις τα μέτρα σου. Μέτρησε το στήθος, τη μέση και την περιφέρειά σου με μια μαλακή μεζούρα και σημείωσέ τα. Αυτό θα σε βοηθήσει να βρεις ακριβώς το μέγεθός σου. Αυτό αφορά και το στήθος. Όσο μεγάλο ή μικρό είναι, είναι σημαντικό να γνωρίζεις τα μέτρα σου για καλή εφαρμογή. Ειδικά, αν επιλέξεις ένα σχέδιο με μπανέλα ή με ενίσχυση.

Δοκίμασε. Τα styles, οι τάσεις και τα κοψίματα στα μαγιό αλλάζουν διαρκώς, οπότε δοκίμασε. Βγες από τη «ζώνη ασφαλείας» σου και τέσταρε νέα styles τα οποία δεν θα δοκίμαζες υπό άλλες συνθήκες. Μέσα από αυτόν τον πειραματισμό, μπορεί να βρεις μια νέα σιλουέτα που θα σου ταιριάζει (στο στιλ και τον σωματότυπό σου).

Πες «ναι» στα straps και τα μαγιό με κορδόνια. Όλα αυτά τα features στα μαγιό μπορεί να κάνουν την εφαρμογή καλύτερη. Τα ρυθμιζόμενα straps σε ολόσωμα ή μπικίνι ή τα κορδόνια προσφέρουν καλύτερη στήριξη στο στήθος, αλλά και στην περιφέρεια. Φροντίζουν επίσης για μια πιο άνετη εφαρμογή που δεν κουράζει όταν φοράς το μαγιό σου πολλές ώρες.

Τα dont’s

Πες «όχι» στις τάσεις που δεν είσαι σίγουρη ότι σου ταιριάζουν. Αυτό αφορά το προσωπικό σου στιλ, αλλά και τον σωματότυπό σου. Μπορεί ένα κόψιμο ή ένα στιλ μαγιό να είναι της μόδας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς να το υποστηρίξεις και εσύ. Δεν είναι όλες οι τάσεις για όλες μας και αυτό είναι ΟΚ.

Απόφυγε τα μαγιό που έχουν κακή εφαρμογή. Το Α και το Ω για να βρεις το σωστό μαγιό είναι η εφαρμογή. Το καλό στιλ ξεκινάει από την άψογη εφαρμογή και αυτό αφορά τα μαγιό και ό,τι φοράς γενικά. Το σωστό νούμερο και μια καλή εφαρμογή, λοιπόν, είναι αυτά που πρέπει να προσέχεις, ενώ μετά στη λίστα είναι η ποιότητα. Τα μαγιό με λεπτά υφάσματα ή τα μαγιό χωρίς καλή στήριξη, δεν κολακεύουν καμία, ό,τι σώμα κι αν έχεις.