ΜΟΔΑ

Επιβλητικά Alexander McQueen με επιρροές από το Game of Thrones

Η χειμερινή συλλογή 2014-2015 της Sarah Burton για τον οίκο Alexander McQueen ήταν επιβλητική, σκοτεινή με ξεκάθαρες επιρροές από το Game of Thrones.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η σχεδιάστρια εμπνέεται από την επιτυχημένη σειρά και δημιουργεί ρούχα σε γοτθικά μοτίβα. Μορφές βαριές, φορτωμένες, με όγκο και χαρακτήρα. Η νέα συλλογή εντυπωσίασε και τους πιο απαιτητικούς.

Πιστή στο ανατρεπτικό πνεύμα του ιδρυτή του brand η Burton συνεχίζει να δημιουργεί γεμάτα σύνολα με αυστηρά κοψίματα και μπόλικη γούνα. Το σκηνικό πρωτόγονο, μεσαιωνικό και οι δημιουργίες άγριες και παράλληλα κομψές.

Μαύρο, λευκό, σκούρο μπλε και ελάχιστο χρώμα. Η συλλογή βασίστηκε στην άγρια ομορφιά και την οπτική ενός παιδιού. “Είναι ο κόσμος, έτσι όπως τον βλέπει ένα παιδί, αυτό είχα στο μυαλό μου όσο σχεδίαζα” δήλωσε η σχεδιάστρια.

mesa.jpg 

Η ατμόσφαιρα ονειρική κινήθηκε μεταξύ της πριγκίπισσας και της κακιάς μάγισσας εξού και το χρωματικό δίπολο του λευκού και του μαύρου.

Ξεχωρίσαμε τις υπερμεγέθεις γούνες, τις κοφτές λεπτομέρειες, τα mini δαντελένια-πουπουλένια μεσάτα φορέματα και τις εξαιρετικές μπότες. Ένας συνδυασμός του casual και του haute coutoure όπως η Burton επέβαλε στον κόσμο της μόδας.

Μία φορά κι έναν καιρό…

Alexander McQueen AUTUMN/WINTER 2014-15