FASHION TIPS

Επαναπροσδιόρισε το στιλ σου. 5 tips που θα το αλλάξουν για πάντα

ΙmaxTree

Γενικά, κάνω «του κεφαλιού» μου -που λέμε και στο χωριό μου. Όσον αφορά στο στιλ μου, ειδικά, είμαι άνθρωπος που θα φορέσει ό,τι του αρέσει, no matter what. Είτε αυτό με βρίσκει αντίθετη με κοινούς στιλιστικούς κανόνες, είτε όχι. Το στιλ είναι πολύ προσωπική υπόθεση και δεν χωράει σε ενδυματολογικά καλούπια.

Παρ’ όλα αυτά, πιστεύω ότι υπάρχουν κάποιοι κανόνες που έχουν μια διαχρονικότητα και που ανταποκρίνονται σε όλους. Δεν πρόκειται τόσο για κανόνες, όσο για μια είδους φιλοσοφία ή «στάση ζωής» που έχουμε απέναντι στο στιλ μας. Υπάρχουν τρόποι-tips-tricks (πες τα όπως θέλεις) οι οποίοι μπορούν να μας κάνουν να προσεγγίσουμε το στιλ μας διαφορετικά. Και που τελικά, θα το αλλάξουν για πάντα. Είναι αυτές οι στιγμές «επιφοίτησης» που βγάζουν νόημα. Που μας κάνουν να λέμε «Α, γιατί δεν αντιμετώπιζα το στιλ μου έτσι, μια ζωή;».

Πρόκειται για απλά πράγματα που μπορούμε ν’αλλάξουμε στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις εμφανίσεις μας και που θ’ αλλάξουν τελικά το στιλ μας για πάντα. Παρακάτω, σου παρουσιάζω αυτά τα tips.

#1. Μην ψωνίζεις ανά περίσταση

Το έχω κάνει, το έχεις κάνει. Πολύ πιθανό είναι λοιπόν, να ξέρεις σε τι αναφέρομαι. Συχνά, κάνουμε αγορές ανά περίσταση. Θα πάμε σε ένα κατάστημα ρούχων προσπαθώντας να βρούμε ρούχα, για έναν γάμο, για το χριστουγεννιάτικο πάρτι, για μια βραδινή έξοδο.

Όταν ψωνίζεις με βάση κάποιο event στο οποίο πρόκειται να παρευρεθείς, αγοράζεις ρούχα που είναι πιο ιδιαίτερα. Πιο ξεχωριστά. Αυτό όμως ενέχει έναν περιορισμό στο πόσες φορές και πού θα φορέσεις αυτά ρούχα. Το αποτέλεσμα; Να τα φοράς μόνο μια φορά.

Τι να κάνεις αντ’ αυτού; Ακόμα κι αν ψωνίζεις ρούχα για μια συγκεκριμένη περίσταση, φρόντισε να έχουν μια διαχρονικότητα. Ρούχα τα οποία θα σου προσφέρουν ένα εντυπωσιακό outfit, αλλά θα μπορείς να ξαναφορέσεις, με διαφορετικό styling.

#2. Όταν αγοράζεις κάτι καινούργιο, αποχωρίσου κάτι άλλο

Ένας καλός τρόπος να διατηρήσεις τα ρούχα της ντουλάπας σου σε έναν λογικό αριθμό, είναι να αποκτήσεις αυτή τη φιλοσοφία. Κάθε φορά που αγοράζεις κάτι, αποχωρίσου ένα ρούχο της ντουλάπας σου που δεν φοράς. Αυτό το ρούχο μπορείς να το πουλήσεις online ή να το δωρίσεις και να αποκτήσει έναν ιδιοκτήτη που θα το φορέσει και θα το χαρεί.

Αυτό, θα αλλάξει όχι το στιλ σου, αλλά και τη φιλοσοφία σου στο shopping. Το ρούχο που πρόκειται να αγοράσεις θα αποκτήσει άλλη σημασία, αν ξέρεις ότι θα δώσεις ένα παλιό σου. Έτσι θα κάνεις πιο ουσιαστικές αγορές, ενώ θα ανακυκλώσεις τα ρούχα της ντουλάπας σου.

#3. Μην αγοράζεις ή μην κρατάς ρούχα που δεν σου χωράνε

Είναι συχνό φαινόμενο αυτό. Να κρατάμε ρούχα στην ντουλάπα μας που δεν μας χωράνε. Ή να κάνουμε μια νέα αγορά, με τη σκέψη ότι θα χάσουμε μερικά κιλά ή ότι θα μεταποιήσουμε με σκοπό να έχει καλύτερη εφαρμογή.

Το αποτέλεσμα είναι να γεμίζει η ντουλάπα με ρούχα που δεν έχουν καμία χρηστικότητα. Απέκτησε, λοιπόν, μια πιο ειλικρινή αντιμετώπιση απέναντι στο στιλ σου και κάνε την ερώτηση στον εαυτό σου «Θα το φορέσω όντως αυτό το ρούχο;». Αν η απάντηση είναι αρνητική, ξέρεις τι να κάνεις.

#4. Μην αγοράζεις ή μην κρατάς ρούχα επειδή είναι της μόδας

Εξηγώ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει (βασικά, τα «πρέπει» τα ορίζεις εσύ πάνω απ’ όλα), να υιοθετείς τις τάσεις της μόδας. Απλά, πρέπει να τις φιλτράρεις. Καμιά φορά, είναι εύκολο να παρασυρθούμε με τις τάσεις. Μπαίνεις στο Instagram, βλέπεις μια influencer να υποστηρίζει μια τάση και σε εμπνέει το σύνολό της.

Πριν όμως πας ελαφρά τη καρδία να υιοθετήσεις το ίδιο, σκέψου: «Εκπροσωπεί η τάση αυτή το στιλ μου;». Είναι σημαντικό να φιλτράρουμε τις τάσεις, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν τόσες πολλές. Το ίδιο ισχύει και με τα ρούχα που έχεις ήδη στη ντουλάπα σου. Αν ανήκουν σε μια παλαιότερη τάση της μόδας και τα κρατάς με την ελπίδα ότι θα επιστρέψει η τάση αυτή ή ότι θα τα ξαναφορέσεις. Υπάρχει περίπτωση, λοιπόν, να μην συμβεί τίποτα απ’ αυτά. Και κάπως έτσι πιάνουν χώρο στην ντουλάπα σου.

#5. Μην αγοράζεις κάτι απλά και μόνο γιατί είναι «ευκαιρία»

Είναι πολύ εύκολο να πέσεις στην παγίδα, μιας καλής «ευκαιρίας». Κατά την περίοδο των εκπτώσεων, είναι συχνό φαινόμενο να καταλήγουμε με ρούχα που δεν πρόκειται να φορέσουμε ποτέ.

Ρούχα τα οποία αγοράσαμε γιατί είχαν καλή έκπτωση και «ήταν ευκαιρία». Και σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να φιλτράρεις τις αγορές σου και να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Πριν κάνεις, λοιπόν, μια τέτοια αγορά σκέψου, αν πραγματικά χρειάζεσαι αυτό το ρούχο που πρόκειται να αγοράσεις. Σκέψου πρακτικά και πιο «πράσινα».