EDITOR'S PICK

Εditor’s Pick: Τα fashion buys της εβδομάδας είναι τα πιο κουλ δερμάτινα jackets. Η καλύτερη αγορά-επένδυση

Imaxtree

Kάθε Δευτέρα, η fashion editor του LadyLike, Κέλλυ Νόβακ, επιλέγει τα αγαπημένα της fashion buys της εβδομάδας.

Από μικρή ηλικία, θυμάμαι τον εαυτό μου να ψάχνει τρία πράγματα: το τέλειο τζιν παντελόνι, το τέλειο λευκό πουκάμισο και το τέλειο δερμάτινο jacket. Το τελευταίο, ήταν αποτέλεσμα της παράκρουσης που είχα πάθει με την απόλυτη teen σειρά των 90s, το Beverly Hills 90210. Θυμάμαι τον Dylan McKay (Luke Perry), να φοράει ένα μαύρο oversized leather jacket μαζί με ένα απλό, λευκό φανελάκι, τζιν παντελόνι. Αυτή η εικόνα, αποτέλεσε από τις βασικές πηγές έμπνευσης του στιλ μου τότε. Όλο αυτό το James Dean-ικό ύφος του ηθοποιού είχε κάτι το αβίαστο, κάτι το «δεν έχω προσπαθήσει για το στιλ μου» vibe που με γοήτευε.

Νομίζω όμως, ότι από πάντα είχαν αυτή τη διάθεση τα δερμάτινα jackets. Δηλαδή, αν διαβάσεις την ιστορία τους και πώς προέκυψαν τελικά να έχουν μια τόσο σημαντική θέση στις εμφανίσεις γυναικών και ανδρών, θα καταλάβεις ότι στην ουσία, προορίζονταν γι’ αυτό. Για να προσφέρουν σταθερότητα στο στιλ μας (aka διαχρονικότητα), ζεστασιά (το πρακτικό τους κομμάτι) και φυσικά αυτή την αβίαστη φύση που είχαν και τα δερμάτινα jackets του James Dean. Ήταν προσωπικότητες σαν τον θρυλικό ηθοποιό που έθεσαν τον τόνο -άρα και τον ρόλο-, που έχουν σήμερα τα πανωφόρια αυτά στις εμφανίσεις μας.

Λίγα λόγια για την ιστορία τους

Τα δερμάτινα jackets πρωτοεμφανίστηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα και ο ρόλος τους ήταν ξεκάθαρα χρηστικός. Χρησιμοποιούνταν για να παρέχουν ζεστασιά σε extreme καιρικές συνθήκες. Φορέθηκαν πολύ από τους στρατιώτες εκτός μάχης, κυρίως για την πρακτικότητα που πρόσφεραν, και από το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου έως και σήμερα, κατάφερε να εισέλθει στην γκαρνταρόμπα μας, ως το απόλυτο staple.

Προσωπικότητες όπως ο James Dean, ο John Travolta στην ταινία Grease και ο Luke Perry στα νεότερα χρόνια, ανέδειξαν τα δερμάτινα jackets. Έτσι, το ρούχο αυτό ταυτίστηκε με κουλ περσόνες σαν αυτές, ενώ ενέτειναν αυτή την δυναμική που το εκφράζει. Ένα δερμάτινο jacket είναι σήμα κατατεθέν των «σκληρών» τύπων, των rebels και του coolness των ανθρώπων που το φοράνε, ανεξαρτήτως φύλου.

Τα δερμάτινα jackets σήμερα

Παρ’ όλα αυτά, ο χώρος της μόδας, αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει τα δερμάτινα jackets διαφορετικά απ’ ό,τι ο υπόλοιπος κόσμος. Για τους fashion experts, το πανωφόρι αυτό είναι ένα versatile ρούχο της γκαρνταρόμπας που δεν έχει «φύλο». Δεν είναι απαραίτητα ταυτισμένο με το ανδρικό φύλο, αλλά και με τη γυναίκα, συνεχίζει όμως να προσφέρει αυτό το έμφυτο coolness, σε κάθε περίπτωση.

Πλέον, ως ένα κλασικό κομμάτι της γκαρνταρόμπας, τα δερμάτινα jackets έχουν δεχθεί διάφορες «μεταμορφώσεις» ανά τα χρόνια, ως προς το design τους. Αυτό, είναι το «κλείσιμο» ματιού από τους σχεδιαστές και τα fashion brands που θέλουν να μας δείξουν τη σημαντικότητα αυτού του jacket στην γκαρνταρόμπα μας. Και κυρίως, πώς μπορεί ο καθένας να εκπροσωπήσει το στιλ του, βρίσκοντας το καταλληλότερο σχέδιο για εκείνον.

Το σημερινό Editor’s Pick, λοιπόν, είναι αφιερωμένο στα δερμάτινα jackets. Ο σκοπός είναι να σου υπενθυμίσω με τη σειρά μου, το αβίαστο coolness και versatility που προσφέρουν στις εμφανίσεις μας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για μια αγορά-επένδυση.

Jacket από 100% δέρμα
PRINCEOLIVER.COM

Jacket από 100% δέρμα

Prince Oliver
595€ 249.99€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ