FASHION NEWS

ECOALF: Η βιώσιμη μόδα στους «δρόμους» της Αθήνας -το pop up store που πρέπει να επισκεφθείς

“Because there’s no planet B”. Αυτό είναι το μότο του Ισπανικού πολυβραβευμένου brand ECOALF, ενός sustainable brand μόδας που από το ξεκίνημά του προωθεί τη βιωσιμότητα στη μόδα με τον καλύτερο τρόπο. Μέσα σε λίγα χρόνια, έχει καταφέρει να αφήσει τον αντίκτυπό του στον χώρο της βιώσιμης μόδας και ο βασικός του στόχος είναι να προστατεύσει τον πλανήτη από τις επιβλαβείς πρακτικές της μόδας που τον επιβαρύνουν. Η βιωσιμότητα στη μόδα, δεν απλά, μια τάση, αλλά μια αναγκαιότητα και το ECOALF, μέσα από τα ρούχα, αλλά και τη φιλοσοφία του μας υπενθυμίζει ότι το στιλ και η «πράσινη» μόδα, μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά. Γιατί, δεν υπάρχει Planet B.

Το ECOALF, λοιπόν, στοχεύει σε δυο πράγματα: να μειωθεί το οικολογικό αποτύπωμα που προκαλείται από τη μαζική παραγωγή ρούχων, χωρίς όμως μας στερεί την αγάπη μας για τη μόδα και το στιλ. Το brand συνδυάζει τη βιωσιμότητα με την μόδα και την προστασία των ωκεανών, καταφέρνοντας μέσα σε μικρό, χρονικό διάστημα να αφήσει το σημάδι της στο χώρο της μόδας και στον πλανήτη. Τη σημαντική δουλειά που κάνει το ισπανικό brand, μπορούμε πλέον, να απολαύσουμε από κοντά.

Το ECOALF, βρίσκεται στην Αθηναΐδος 6, εδώ και μερικές εβδομάδες, ανοίγοντας το πιο eco-friendly pop up κατάστημα. Ένα κατάστημα που πρέπει να επισκεφθείς.

Το pop-up store του ECOALF στην Αθήνα

Από την 1η Μαρτίου μέχρι και τις 20 Απριλίου, στο κέντρο της Αθήνας, μπορείς να ανακαλύψεις το πιο sustainable pop-up store ρούχων. Το ECOALF ανοίγει τις πόρτες του στο αθηναϊκό κοινό, για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων και μας προσκαλεί να γνωρίσουμε από κοντά την φετινή casual, unisex συλλογή ρούχων και αξεσουάρ. Τα ρούχα και τα αξεσουάρ του brand είναι σχεδιασμένα για μια σύγχρονη και απαιτητική καθημερινότητα, αλλά κρύβουν «μέσα» τους μια ολόκληρη ιδεολογία, αλλά και χιλιάδες ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια και δίχτυα, από τα οποία έχουν φτιαχτεί τα ρούχα.

Από το 2015, το ισπανικό sustainable brand έχει καθιερώσει προγράμματα με επίκεντρο την θάλασσα της Μεσογείου και δραστηριοποιείται και στην χώρα μας. Το πρόγραμμα “Mediterranean Clean Up”, είναι ένα από αυτά, το οποίο σε συνεργασία με το ECOALF foundation και το ελληνικό Enaleia Project, έχουν μαζέψει χιλιάδες πλαστικά που βρέθηκαν στον βυθό της Μεσογείου. Το brand καταφέρνει κάθε σεζόν να ανανεώνεται, να βάζει σε προτεραιότητα τις ανάγκες του ανθρώπου και τις ανάγκες του πλανήτη και να παρουσιάζει νέα αντισυμβατικά υφάσματα που μειώνουν το οικολογικό μας αποτύπωμα.

Όλα τα ρούχα της συλλογής, έχουν κατασκευαστεί με χαμηλή χρήση νερού και ενέργειας, συμβάλλοντας παράλληλα στην ελαχιστοποίηση της εκπομπής του διοξειδίου του άνθρακα.

Το κάθε ρούχο λοιπόν, διατηρεί την υψηλή του ποιότητα, κρύβοντας μέσα του την βασική αρχή του ECOALF: “Because there is no planet B.”

Κομμάτια και υφάσματα σχεδιασμένα για ένα μέλλον εναρμονισμένο με την φύση, είναι ιδανικά για αυτούς που θέλουν να συμβάλλουν στην αλλαγή και να συνδυάσουν την αγάπη τους για την μόδα με έναν βιώσιμο τρόπο ζωής. Όλα τα ρούχα της συλλογής, θα βρεις στο pop-up κατάστημα του brand, στο κέντρο της Αθήνας.

ECOALF “Lost Colors”: Λίγα λόγια για τη Spring/Summer 2023 συλλογή του brand

Με ρούχα και αξεσουάρ σχεδιασμένα για μια σύγχρονη και απαιτητική καθημερινότητα και με προτεραιότητα τις ανάγκες του πλανήτη, το ECOALF παρουσιάζει την Spring/Summer 2023 συλλογή “Lost Colors”.

Κύρια πηγή έμπνευσης αποτελούν οι έντονες χρωματικές αποχρώσεις της φύσης και του ωκεανού, υπενθυμίζοντας μας ότι είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία ζωής στον πλανήτη. Το ροζ με το κόκκινο μιμούνται τα χρώματα των κοραλλιών και το γαλάζιο με το πράσινο τον βυθό του ωκεανού, χρώματα που συνυπάρχουν με το λευκό σε λιτές γραμμές φτιαγμένες για τις πρώτες, ανοιξιάτικες μέρες. Μίνιμαλ πατρόν και ανακυκλωμένα υφάσματα δημιουργούν κομμάτια σχεδιασμένα για ένα μέλλον εναρμονισμένο με την φύση και τον πλανήτη.

Ανακάλυψε τη νέα συλλογή του ECOALF, στο pop-up κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο θα είναι ανοιχτό μέχρι τις 20 Απριλίου.

Location : KAL.ATHI, Αθηναΐδος 6

Ώρες καταστήματος

Δευτέρα-Τετάρτη: 10:00-18:00

Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 10:00-21:00

Σάββατο: 10:00-20:00

Βρες τη συλλογή του brand στα καταστήματά: R-Shop.gr, Strongilos.gr, terminalxonline.gr, istante.gr, fitsios.gr & Tatoi Club