MADE IN GREECE

Dirty Laundry: Το ελληνικό brand γιορτάζει τη μόδα χωρίς φύλο και τη μοναδικότητα

Γιώργος Καπλανίδης

Εκτός από το κομμάτι της μόδας και του στιλ, κάποιες φορές η μόδα οφείλει να καταρρίπτει τους κανόνες, με σκοπό να κάνει τον χώρο αλλά και την κοινωνία μας καλύτερη. Σαν άνθρωπος και σαν fashion editor πιστεύω πολύ σ’ αυτή τη λογική και η μόδα, σαν ένας τόσο επιδραστικός χώρος, συχνά καταφέρνει να «σπάσει» στους κανόνες για τα «πρέπει» των στερεοτύπων που ορίζει η κοινωνία. Αυτό συμβαίνει με διάφορους τρόπους. Μέσω της genderless μόδας, μέσω του sustainabity, του diversity και όλων αυτών των σημαντικών κινημάτων.

Όλα αυτά, για εμένα προσωπικά, έχουν άλλη βαρύτητα, όταν βλέπω να υποστηρίζουν ελληνικά brands μόδας. Ένα απ’ αυτά είναι και το Dirty Laundry.

Έχοντας τη δημιουργικότητα ως βασικό παράγοντα της φιλοσοφίας του, το Dirty Laundry προσφέρει αβίαστα το inclusivity, βασιζόμενο σε τέσσερις πυλώνες: Re.Think, Re.Imagine, Re.Connect, Re.Touch. Το κάθε «θεμέλιο» στα οποίο βασίζονται τα designs του brand, προσφέρουν και αυτή τη μοναδικότητα στον άνθρωπο που θα φορέσει τα ρούχα του.

RE.THINK

Επιστρέφοντας στην κανονικότητα, αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι όπως την αφήσαμε. Προηγούμενες συνήθειες, προτεραιότητες και στόχοι, καθημερινές επιλογές που κάναμε σχεδόν αντανακλαστικά, δίχως να σκεφτόμαστε την επίδρασή τους στον κόσμο, μοιάζει να έχουν διαγραφεί από το λογισμικό μας, αφήνοντας χώρο για ολοκαίνουργιες εγγραφές, για τις αξίες και τους ευγενείς κανόνες μιας νέας συναρπαστικής εποχής, που θα χαρακτηρίζεται από έναν πιο γνήσιο και λιτό τρόπο ζωής και την κυριαρχία του less is more. Reset και re.think: από το ποιοι είμαστε μέχρι το τι φοράμε.

Γιώργος Καπλανίδης

RE.IMAGINE

Τα δημοφιλή casual fashion basics του Dirty Laundry (t-shirt, φούτερ, βερμούδες, hoodie κ.λπ.) βοηθούν να φανταστούμε και να ανασυνθέσουμε τη νέα πραγματικότητα, δοκιμάζοντας τους αμέτρητους συνδυασμούς που προκύπτουν μεταξύ τους -σαν παζλ χωρίς μία και μοναδική λύση. Με περιέργεια και ανοιχτό μυαλό που αγαπάει το παιχνίδι και την εξέλιξη, οι fans του brand έχουν ήδη σετάρει στο dirtylaundry.gr δεκάδες looks για την επόμενη μέρα της non-virtual καθημερινότητας.

Γιώργος Καπλανίδης

Αλλά και η timeless χρωματική παλέτα του Dirty Laundry για την οποία είναι γνωστό το brand -γήινη, φωτεινή, fresh, ήρεμη και σίγουρη- , συμβάλλει στην ομαλή επιστροφή από το σπίτι στους δρόμους.

Mε σύγχρονο fit που αγκαλιάζει χωρίς περιορισμούς το σώμα, βολικά και άνετα, loose & comfy, τα ρούχα του Dirty Laundry είναι σχεδιασμένα για γρήγορες αυθόρμητες εναλλαγές ανάμεσα στο slow pace, που μάθαμε και εκτιμήσαμε τον τελευταίο καιρό, και μια πιο δυναμική κινητικότητα.

Ενέργεια, υγεία, fitness, ρυθμός, χορός, ανάταση, χαρά, stretching: δεν μπορούμε πια να φανταστούμε τον κόσμο χωρίς αυτά. Ούτε καν τις Δευτέρες.

Γιώργος Καπλανίδης

RE.CONNECT

Έπρεπε να βγούμε από την πρίζα για να ξανασυνδεθούμε εκ νέου με τα σημαντικά. Όσα δίνουν ικανοποίηση, σκοπό και πληρότητα. Αφού πρώτα αφήσαμε χώρο ο ένας στον άλλον, τώρα έχουμε ανάγκη να ενωθούμε όλοι χωρίς διακρίσεις, να επικοινωνήσουμε χωρίς προκαταλήψεις (φύλου, φυλής, ηλικίας ή άλλης ετικέτας), να δείξουμε αλληλεγγύη, να ταξιδέψουμε και να δικτυωθούμε δίχως σύνορα, αποστάσεις, απαγορεύσεις.

Γιώργος Καπλανίδης

Δημιουργώντας το μέλλον, όπως το Dirty Laundry, έχοντας στο μυαλό του ένα μόνο άνθρωπο. Τον Άνθρωπο. Επίσης, με τη βιωσιμότητα να είναι το κλειδί για κάθε υπεύθυνη καταναλωτική επιλογή, αποκαθιστούμε σιγά σιγά και τη σχέση ζωής με το περιβάλλον: Το έχει δεσμευτεί να υιοθετεί τις πιο εξελιγμένες και φιλικές προς το περιβάλλον διαδικασίες παραγωγής και εμπορίας για τα ρούχα της. Αδιαφορώντας, παράλληλα, για την εξαντλητική τάση του fast fashion, με σύμμαχο τα πολύ ανθεκτικά και διαχρονικά σχέδιά της που δεν έχουν ημερομηνία λήξης.

RE.TOUCH

Πριν αισθανθούμε, πρώτα θα (ξανα)μάθουμε να αγγίζουμε. Χρησιμοποιώντας μοναδικά απαλά στην αφή υφάσματα από 100% άριστης ποιότητας βαμβάκι, το Dirty Laundry ελκύει σαν μαγνήτης το χάδι και τη σωματική επαφή, που τόσο πολύ μας έλειψαν.

Επισκέψου το e-shop του DIRTY LAUNDRY, εδώ.

Σημεία πώλησης:

ΑTTICA GOLDEN HALL, 3ος Όροφος, Λ.Κηφισίας 37Α, Μαρούσι

ΑTTICA CITY LINK, 3ος Όροφος, Aμερικής 4 & Πανεπιστημίου, Αθήνα

ATTICA THE MALL ATHENS, Ισόγειο, Α.Παπανδρέου 35, Μαρούσι

ATTICA ΤΣΙΜΙΣΚΗ, 3ος Όροφος, Τσιμισκή 48-50, Θεσσαλονίκη

Σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα