ΜΟΔΑ

Diane von Furstenberg: Η πριγκίπισσα της μόδας

Μία φορά κι έναν καιρό γεννιέται στις Βρυξέλλες ένα κορίτσι από φτωχή οικογένεια και παίρνει το όνομα Diane Simone Michelle Halfin. Κανείς τότε δεν είχε αντιληφθεί πως η μικρή με τα πυκνά σγουρά μαλλιά είχε άστρο και θα γινόταν μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου.

Το κείμενο δεν ξεκίνησε τυχαία με τη φράση ”μία φορά κι έναν καιρό”. Η ζωή της θα μπορούσε να είναι παραμύθι με πρωταγωνιστή έναν αληθινό πρίγκιπα. diane1

Μετακομίζουν στη Νέα Υόρκη και μέσα σε λίγους μήνες αποτελούν το πιο πολυσυζητημένο ζευγάρι των κοσμικών κύκλων της εποχής. Οι αρχές του ’70 την βρίσκουν να καταστρώνει επαγγελματικά σχέδια και να ετοιμάζει την αυτοκρατορία της. Ο χώρος της μόδας την συναρπάζει και η σχεδίαση αποτελεί φυσική της προέκταση.

Ξεκινά την επιχείρησή της με το ποσό των 30.000 δολαρίων χωρίς την συνεισφορά του συζύγου της. Είναι υπερήφανη και δε θέλει να οφείλει σε κανέναν την επιτυχία της, ούτε καν στη μεγάλη της αγάπη. diane2 Το 1974 λανσάρει το jersey wrap dress και η επιρροή που ασκεί στο γυναικείο κοινό με τα σχέδιά της χαρακτηρίζεται πρωτόγνωρη. Την πιστεύει η θρυλική editor της Vogue, Diana Vreeland και η φήμη της εκτοξεύεται.

 

Καθιερώνεται και η δουλειά της είναι η μοναδική της ανησυχία. Μπορεί να παίρνει διαζύγιο αλλά διατηρεί το όνομα του συζύγου της. Είναι άλλωστε πολύ αργά για να το αλλάξει. Έχει ήδη εδραιωθεί στη συνείδηση του γυναικείου κοινού ως η σχεδιάστρια που λατρεύει το θηλυκότητα και τις γραμμές που την αναδεικνύουν.

Βρέθηκε στην 33η θέση της λίστας Forbes για το 2013 με τις πιο ισχυρές γυναίκες στη βιομηχανία της μόδας. Οι συλλογές της πωλούνται σε περισσότερες από 55 χώρες. diane3 Με αυτή τη δήλωση θα κερδίσει για πάντα μία θέση στην καρδιά των κοριτσιών.

 

Οι δημιουργίες της ακολουθούν τη γλώσσα του σώματος και δεν το ταλαιπωρούν με ασφυκτικά κομμάτια. ”Συμφιλιωθείτε με τον εαυτό σας. Να είστε εξοικειωμένες με τον εαυτό σας. Όταν ήμουν νέα, μισούσα τα κατσαρά μαλλιά μου, αλλά τώρα τα δέχομαι, τα αγαπάω και τα αφήνω φυσικά”. diane4

 

H συλλογή Fall/Winter 2014-15