SIZE MATTERS

Di Petsa: Η Ελληνίδα σχεδιάστρια που παρουσίασε τη νέα συλλογή της στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι, τιμά όλους τους σωματότυπους

Instagram.com/dipetsa/

Πιστεύω ότι χρειάζεται χρόνο για να καθιερωθείς επαγγελματικά, σε έναν οποιονδήποτε τομέα. Πόσο μάλλον στον χώρο της μόδας που τα πράγματα είναι πολύ πιο exclusive. Πρέπει να γνωρίζεις τους σωστούς ανθρώπους και καμιά φορά να βάζεις το όραμά σου «στην άκρη», για να γίνεις πιο εύκολα αποδεκτός από μια βιομηχανία που θέλει πάνω απ’ όλα, να πουλήσει. Η δημιουργικότητα, λοιπόν, μπορεί καμιά φορά να μπει στον «πάγο», ειδικά όσον αφορά τους σχεδιαστές μόδας.

Καταλαβαίνεις, λοιπόν, την έκπληξή μου, όταν διαβάζεις για μια νέα, ανερχόμενη και δη Ελληνίδα σχεδιάστρια που μέσα σε λίγο καιρό κατάφερε να ξεχωρίσει μέσα από μια λαοθάλασσα αναγνωρισμένων και ανεξάρτητων designers. Η Ελληνίδα Dimitra Petsa aka Di Petsa, έχει κάνει τον διεθνή τύπο να κάνει ολόκληρα αφιερώματα για τη δουλειά της, και celebrities, όπως τη Gigi Hadid, FKA Twigs, Kylie Jenner κ.ά., να φορούν τα ρούχα της. Και όλα αυτά τα κάνει, ενώ παραμένει πιστή στις αναφορές της, τα βιώματά της (που έχουν κάνει το brand της να γιορτάζει όλους τους σωματότυπους) και την αισθητική της. Μια που έχει κάτι το φρέσκο, το αγνό και που σου δημιουργεί μόνο καλά συναισθήματα.

To brand της Ελληνίδας σχεδιάστριας, λοιπόν, Di Petsa παρουσίασε τη Fall 2021 συλλογή του διαδικτυακά και μέσω ένος φιλμ, στα πλαίσια της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι. Σε συνεργασία με ένα Λύκειο Ελληνίδων, σχεδίασε ρούχα που χρησιμοποιούν παραδοσιακές τεχνικές. Τα ρούχα είναι μια ωδή στη γυναικεία ενδυνάμωση, φροντίδα και αυτοέκφραση. Η συλλογή, την οποία σχεδίαζε εδώ και ένα χρόνο, αντιμετωπίζοντας δυσκολίες λόγω των απανωτών lockdowns στην Ελλάδα (έμενε στο Λονδίνο και μετακόμισε στην Ελλάδα το τελευταίο εξάμηνο), αφιερώνει σε όλες τις γυναίκες όλων των σωματοτύπων.

H Fall 2021 συλλογή Di Petsa αναγνωρίζει την ομορφιά όλων των ειδών και όλους τους σωματότυπους

«Έχω αντιμετωπίσει πολλά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εικόνα μου, ειδικά μεγαλώνοντας. Και ήθελα να ενισχύσω την ιδέα ότι όλοι είναι όμορφοι. Τα ρούχα εκπροσωπούν την αγάπη προς τον εαυτό. Τα θετικά μηνύματα που έχω λάβει από ανθρώπους που έχουν συμμετάσχει στα εργαστήριά μου ή που έχουν φορέσει τα ρούχα μου, είναι αφυπνιστικά», αναφέρει στο vogue.co.uk.

Στην παρουσίαση της Fall 2021 συλλογής Di Petsa, θα δεις, λοιπόν, βελούδινους κορσέδες που αγκαλιάζουν το κορμί και που μπορούν να φορέσουν όλες οι γυναίκες, μεταξωτά column dresses σε γοητευτικές αποχρώσεις όπως το midnight μπλε, πλεκτά από γάζα, και two-piece σύνολα σε χρυσό και ασημί metallic αποχρώσεις, που θυμίζουν σύγχρονα βυζαντινά ενδύματα.

Στο φιλμ για τη Fall 2021 συλλογή Di Petsa, το οποίο σκηνοθέτησε η ίδια, θα δεις και πολλά maternitywear και έγκυες να τα φοράνε. Με τον τίτλο “I am my own mother”, η συλλογή εμπνέεται από διαφορετικούς ανθρώπους. Συμπεριλαμβανομένου και της μητέρας και της γιαγιάς της. «Οι μούσες μου αυτή τη σεζόν, συμπεριλαμβάνουν τη μητέρα μου, τις κοντινές της φίλες και τη γιαγιά μου που ήταν μοδίστρα, από την οποία κληρονόμησα το ταλέντο και την αγάπη της για τη μόδα», αναφέρει στο dazed.com.

Το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνει όλων των ειδών τους σωματότυπους κάνει το όραμά της πιο ρεαλιστικό αλλά και dreamy, παράλληλα. Η Fall 2021 συλλογή Di Petsa, έχει εξάλλου αυτή την ονειρική διάθεση. Από την παρουσίαση μέχρι και το concept σε ταξιδεύει στο δικό της φανταστικό κόσμο, όπου το γυναικείο φύλο εξυμνείται και γιορτάζεται σαν θεότητα. Όπως ακριβώς συνέβαινε και στην Αρχαία Ελλάδα.

Το concept της σχεδιάστριας έχει ξεκάθαρες αναφορές από την περίοδο εκείνη, κάτι μεταφράζει στα ενδύματά της προσφέροντας όμως, σύγχρονο design που δεν μιμείται σε καμία περίπτωση, αυτά που φοράει η μέση γυναίκα. Αυτό όμως είναι και το ατού της. Η δουλειά της είναι χαρακτηριστική και μόνο γυναίκες που ξέρουν ν’ αγαπούν τον εαυτό τους, μπορούν να υποστηρίξουν τα ρούχα Di Petsa, απόλυτα.