FASHION SHOW

Chanel Métiers d’Art 2022: O οίκος Chanel τιμά τους artisans και τη δεξιοτεχνία του ενδύματος

@2021 Thibault Camus/ Associated Press

Υπάρχει άλλη βαρύτητα στα Métiers d’Art show του οίκου Chanel από τις υπόλοιπες επιδείξεις μόδας. Κάθε χρόνο, στο show αυτό, ο οίκος τιμάει τους ταλαντούχους artisans με τους οποίους συνεργάζεται. Αυτή τη φορά, τιμά τη δεξιοτεχνία τους και το έργο τους στη μόδα, αφιερώνοντάς τους αυτή τη συλλογή.

Αυτό, φυσικά, δεν είναι αρκετό καμιά φορά, όταν έχουμε να κάνουμε με ρούχα. Όσο κι αν ο σκοπός είναι «ιερός», στο τέλος αυτό που θυμόμαστε είναι τα ρούχα. Ο οίκος, ανά τα χρόνια, έχει προσφέρει πραγματικά φαντασμαγορικά shοws και συλλογές για το Métiers d’Art, πραγματοποιώντας επιδείξεις μόδας ακόμα και στην Τσινετσιτά, το 2015.

Προσφέροντας συλλογές που τιμούν την κατασκευή του ενδύματος, αλλά και το γνωστό sophistication του οίκου, τα shows αυτά έχουν γράψει ιστορία. Το Chanel Métiers d’Art 2022, είναι σίγουρα κι αυτό “one for the books”. Ίσως όχι απαραίτητα για την καινοτομία που είχαν τα ρούχα ως προς το design, αλλά για την αναγνώριση των artisans που συνεργάζονται με τον οίκο, αλλά και την ίδια την κληρονομιά του.

Η Virginie Viard, λοιπόν, κατάφερε να βρει τον δρόμο της. Μέσα από την Chanel Métiers d’Art 2022, βρήκε την ταυτότητα της μέσα από έναν τόσο iconic οίκο μόδας. Ενέδωσε στην τεράστια ιστορία που έχει αφήσει το brand στην ιστορία της μόδας και βασίζεται στους βασικούς του κώδικες για τη δημιουργία των ρούχων. Είναι τα ρούχα τα πιο καινοτόμα; Σίγουρα όχι. Αυτός όμως, δεν είναι ο ρόλος του οίκου πια. Υπάρχει πλέον, η τέλεια ισορροπία μεταξύ των signature designs του οίκου με τη σύγχρονη μόδα. Έτσι, τα ρούχα παραμένουν σοφιστικέ, ενώ ταυτόχρονα, εμπνέονται από τη μόδα του σήμερα.

@2021 Thibault Camus/ Associated Press

Τι είδαμε στο Chanel Métiers d’Art 2022

H καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, λοιπόν, προσφέρει τη δική της προσωπική ματιά στο design μέσω του Chanel Métiers d’Art 2022 show. Τιμώντας 8 οίκους με τους οποίους συνεργάζεται για τις συλλογές της κάθε σεζόν, το show τονίζει τη σημασία του expertise στη μόδα. Δεν μπορούμε όλοι να είμαστε experts σε όλα.

@2021 Thibault Camus/ Associated Press

Οι οίκοι μόδας, εναποθέτουν συχνά τη δημιουργία κομματιών που χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης (μπορεί να πρόκειται για μια πλισέ φούστα για π.χ. ή για fine jewerly κομμάτια), σε experts που ειδικεύονται στη δημιουργία ρούχων, αλλά και αξεσουάρ. Από υποδηματοποιούς, κοσμηματοποιούς, illustrators κ.ο.κ., το Chanel Métiers d’Art 2022 show, τιμάει όλους τους artisans (καλλιτέχνες), τους οποίους εμπιστεύεται για την υλοποίηση των items των συλλογών της

@2021 Thibault Camus/ Associated Press

Το show, λοιπόν, πραγματοποιήθηκε στο le19M, ένα ειδικά σχεδιασμένο κτίριο στο Παρίσι, του αρχιτέκτονα Rudy Ricciott, αφιερωμένο στο Métiers d’Art.

@2021 Thibault Camus/ Associated Press

«Είναι ένας αχανής και πολύ ανοιχτός χώρος, με μια πρόσοψη στολισμένη με στύλους από λευκό τσιμέντο, έναν κήπο, όμορφους διαδρόμους και μια πολύ μεγάλη γκαλερί όπου θα πραγματοποιούνται και εκθέσεις», εξηγεί η Viard. Το εντυπωσιακό venue πρόσθεσε, χωρίς αμφιβολία, στο αποτέλεσμα της συλλογής που συνδύαζε τους κλασικούς κώδικες του οίκου, με ένα twist.

@2021 Thibault Camus/ Associated Press

Τι είδαμε στη συλλογή

Στο Chanel Métiers d’Art 2022 show, είδαμε looks που βασίζονται στις θεμελιώδεις αρχές της ταυτότητας του οίκου. Εντυπωσιακά πλεκτά και «πλούσια» κεντήματα, tweed πανωφόρια και μοναδικά eveningwear μιξαρίστηκαν με μια σειρά από χαλαρές σιλουέτες και μια jewel tone χρωματική παλέτα.

@2021 Thibault Camus/ Associated Press

Τα χρώματα του ροζ, μοβ, μπορντώ και τα ever-so-classic καρό prints πρόσφεραν μια versatile συλλογή. Μια συλλογή που μπορεί να φορέσει με την ίδια ευκολία μια 25χρονη, αλλά και μια 55χρονη γυναίκα.

@2021 Thibault Camus/ Associated Press

Τα looks συνοδεύτηκαν με τα χαρακτηριστικά Mary Jane παπούτσια του οίκου τα οποία, έκλεψαν τόσο-όσο την παράσταση. Έτσι, τα μπουκλέ και tweed υφάσματα σε κοστούμια και φορέματα είχαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, μαζί με τα layered φορέματα με κολάν προσφέροντας ένα twist στα εμβληματικά signature looks του οίκου.

@2021 Thibault Camus/ Associated Press

Η επιτυχία της Chanel Métiers d’Art 2022 συλλογής, οφείλεται και στη δουλειά και δεξιοτεχνία των 8 artisans με τους οποίους συνεργάστηκε ο οίκος και σε αυτή τη συλλογή.

@2021 Thibault Camus/ Associated Press

Μαζί με την ομάδα της Viard, οι artisans φρόντισαν ώστε κάθε look στην πασαρέλα να είναι άψογο μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Από τα κεντήματα στα ρούχα μέχρι και τα κοσμήματα, οι artisans απέδειξαν για ακόμη μια φορά, το ταλέντο τους και την αγάπη τους για το ένδυμα. Είναι αυτά που γιορτάστηκαν και σε αυτό το τόσο σημαντικό Chanel Métiers d’Art 2022 show.