FASHION TRENDS

Bridal trends: Minis και παντελόνια σπάνε τα στερεότυπα στο παραδοσιακό νυφικό ντύσιμο

Christos Costarellos Spring 2023 Launchmetrics Spotlight

Παρατηρείται ένα εξαιρετικό φαινόμενο, τα τελευταία χρόνια, όσον αφορά τα bridal trends. Υπάρχει μια είδους «αντίσταση» απέναντι στο παραδοσιακό νυφικό ένδυμα. Και θα σου πω γιατί μου αρέσει αυτό. Γιατί υπονοεί ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται, ότι θέλει να πειραματιστεί, ότι θέλει να δοκιμάσει κάτι καινούργιο και ότι, γενικά, δεν καθησυχάζεται. Ειδικά, όταν πρόκειται για το νυφικό ντύσιμο που κουβαλάει τόσες ισχυρές παραδόσεις που βασίζονται σε πρότυπα που, υπό μια έννοια, υποβιβάζουν τη γυναίκα.

Τα bridal trends, λοιπόν, θεωρώ ότι πρέπει να πειράζονται. Γιατί μας υπενθυμίζουν ότι, όσο ο κόσμος αλλάζει (το ίδιο και οι απόψεις κάποιων), τόσο θα αλλάζουν και οι παραδόσεις που βάζουν σε κουτάκια το γυναικείο ντύσιμο και εμάς τις ίδιες σαν υπάρξεις. Ο αέρας αλλαγής που φυσάει προς τα bridal trends των τελευταίων ετών, μάς δείχνει ότι και εμείς οι ίδιες οι γυναίκες αλλάζουμε και δεν περιοριζόμαστε στα (ενδυματολογικά) κουτάκια στα οποία μας έβαζε η κοινωνία (και η μόδα), μέχρι και τώρα.

Πλέον, οι νύφες έχουν το ΟΚ και από τους σχεδιαστές, να φοράνε χρωματιστά νυφικά, να «δείχνουν» δέρμα, να φοράνε μίνι και σέξι κοψίματα στα ρούχα (cut-outs), να φοράνε κοστούμια, παντελόνια και να επιλέγουν νυφικά ντυσίματα τα οποία, surprise-surprise, θα μπορούν να φοράνε ξανά (sustainability και στο νυφικό ντύσιμο). Η μόδα δεν είναι ένα πράγμα, άρα γιατί πρέπει να είναι και ο τρόπος που ντύνονται οι νύφες στον ίδιο τους τον γάμο;

Κάπως έτσι, προκύπτουν κάποια bridal trends που εμπνέουν, όχι μόνο τις μέλλουσες νύφες αλλά και όλους όσοι αγαπάμε τη μόδα. Δυο τάσεις, λοιπόν, που αντιμετωπίζουν το νυφικό ντύσιμο με πιο απελευθερωμένο τρόπο είναι τα minis (aka μίνι φορέματα) και τα παντελόνια.

Σήμερα, σου αναλύω την κάθε τάση ξεχωριστά και τους λόγους που πρέπει να σκεφτείς να τις δοκιμάσεις, αν ετοιμάζεσαι να ντυθείς νύφη.

Bridal trends 2023: Παντελόνια

Μια νέα-παλιά τάση που ανταποκρίνεται ιδιαίτερα στις νεότερες νύφες, είναι αυτή των παντελονιών. Είναι από τα bridal trends που έχουν ιδιαίτερη ανταπόκριση, λοιπόν, στις νεότερες γυναίκες οι οποίες θέλουν μεν, να δοκιμάσουν κάτι πιο καινούργιο, πιο φρέσκο για τις εμφανίσεις τους και από την άλλη, θέλουν να νιώθουν άνετα κατά τη διάρκεια της τελετής αλλά και του πάρτι. Επίσης, αυτή η τάση στοχεύει περισσότερο και στο κομμάτι του sustainability, γιατί ένα λευκό παντελόνι, ή σε οποιαδήποτε άλλη τονικότητα του λευκού χρώματος, μπορεί να φορεθεί ξανά πολύ πιο εύκολα από ένα νυφικό φόρεμα.

Και ο λόγος που έχει ενδιαφέρον αυτή η τάση είναι επειδή, επιτρέπει να πειραματιστεί κανείς με τις διαφορετικές σιλουέτες, εκτός των πιο κλασικών που αφορούν τα νυφικά φορέματα. Συνδυάζοντας ένα tailored, καλοραμμένο παντελόνι με ένα statement τοπ, είτε φορώντας το με ένα όμορφο σακάκι, είτε επιλέγοντας μια ολόσωμη φόρμα, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο εντυπωσιακό όσο και ένα φόρεμα.

Viktor & Rolf Spring 2023 / Launchmetrics Spotlight
Viktor & Rolf Spring 2023
Naeem Khan Fall 2022 / Launchmetrics Spotlight
Naeem Khan Fall 2022
Scorcesa Spring 2023 / Launchmetrics Spotlight
Scorcesa Spring 2023

Naeem Khan Spring 2022 / Launchmetrics Spotlight

Naeem Khan Spring 2022

Viktor & Rolf Fall 2023 / Launchmetrics Spotlight
Viktor & Rolf Fall 2023
Scorcesa Fall 2023 / Launchmetrics Spotlight
Scorcesa Fall 2023

Μini νυφικά φορέματα

Τα μίνι φορέματα, αν και ήταν κάποτε controversial trend, πλέον, είναι εκείνο που αρχίζει να γίνεται από τα αγαπημένα των πιο σύγχρονων γυναικών που ετοιμάζονται να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας. Η δημοτικότητά τους αυξάνεται διαρκώς, και, σε προσωπικό επίπεδο, μπορώ να καταλάβω γιατί. Είναι ένα στιλ φορέματος που προσφέρει πρακτικότητα, χωρίς να στερείται στιλ. Τα σχέδια που προκύπτουν αποπνέουν sophistication και κομψότητα και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα μακριά φορέματα.

Ένας ακόμη, βασικός λόγος να τα επιλέξει κανείς είναι για όλες αυτές τις φορές που οι νύφες χρειάστηκε να αλλάξουν το νυφικό της εκκλησίας με ένα άλλο φόρεμα για το πάρτι, γιατί το πρώτο μπορεί να μην τους πρόσφερε ελευθερία κινήσεων. Άλλη μια τάση που στοχεύει σε μια πιο βιώσιμη φιλοσοφία, ειδικά στο κομμάτι του γάμου που είναι μια έννοια, σχεδόν άγνωστη.

Viktor & Rolf Spring 2023 / Launchmetrics Spotlight
Viktor & Rolf Spring 2023
Naeem Khan Fall 2022 / Launchmetrics Spotlight
Naeem Khan Fall 2022

Viktor & Rolf Fall 2023 / Launchmetrics Spotlight

Viktor & Rolf Fall 2023

Amsale Fall 2023 / Launchmetrics Spotlight
Amsale Fall 2023
Andrew Kwon Fall 2023 / Launchmetrics Spotlight
Andrew Kwon Fall 2023