ΜΟΔΑ

“Bridal Fashion Week Athens 2014”: σήμερα γάμος γίνεται

Παπούτσια, τσάντες και παλτό. Μόνο αυτά νομίζεις έχουν μόδα και collection; Η παντρεμένη Έλενα Μπουζαλά και η ανύπαντρη Δέσποινα Δημά (εγώ που σου γράφω αυτές τις γραμμές) ανακάλυψαν ένα παράλληλο σύμπαν στη "Bridal Fashion Week Athens 2014" στο Μέγαρο Μουσικής.

Ποια κρίση χρυσό μου; Ο κόσμος παντρεύεται και μάλιστα με γάμους υπερπαραγωγή. Μία ολόκληρη έκθεση για να ενημερωθεί το ενδιαφερόμενο κοινό για τις τάσεις στα νυφικά, τα βαφτιστικά και τις μπομπονιέρες για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2014.

Μπήκαμε στο Μέγαρο Μουσικής και κατευθυνθήκαμε προς την αίθουσα όπου θα βλέπαμε το show της Βάσιας Τζοτζοπούλου. Νυφικά στα δεξιά, νυφικά στα αριστερά. Δεν ήξερες πού πήγαινες θα μου πεις και θα έχεις δίκιο, αλλά η μετάβαση από τον κόσμο του τζιν στον κόσμο του πέπλου κάτι μου έκανε.

vasia tzotzopoulou 6.jpg

“I do”

Δεν μπορούσα να φανταστώ πως για να περάσεις ένα δαχτυλίδι και να πεις το “I do” πρέπει να γίνει όλο αυτό. Ναι, υπάρχουν και γυναίκες που δεν το κάνουν. Υπάρχουν όμως και αυτές που το κάνουν και σε αυτό το σημείο με έπιασε μία ανησυχία. Συνέχισα να κάνω διστακτικά βήματα προς τα άδυτα της δαντέλας σαντιγί και της μουσελίνας, ενώ τα ενημερωτικά φυλλάδια για τον ενδεχόμενο γάμο μου είχαν σχηματίσει ένα πάκο στα χέρια μου.

Φορέματα για το πριν, το μετά, τη διάρκεια, για την κουμπάρα, το γαμπρό, τον κουνιάδο, τα δόλια παρανυφάκια, την πεθερά και τη θεία από το Σικάγο. Για όλους είχε η Έκθεση Γάμου. Μα να πας σε έκθεση γάμου για να παντρευτείς; “Τι συμβαίνει στον κόσμο Έλενα;” έπιασα τον εαυτό μου να ρωτά.

Έλενα: Και που να πας χρυσό μου για νυφικά; Στην λαϊκή; Όλες οι ανύπαντρες τα ίδια λέτε και μόλις σας ζητήσει ο και καλά τέλειος άντρας να τον παντρευτείτε κάνετε κωλοτούμπες καλύτερες και από αυτές του Γιάννη Μελισσανίδη. Ψάχνετε το φόρεμα, το αξέχαστο, το σωστό. Δεν ρίχνεις μια ματιά; Ποτέ δεν ξέρεις…

Δέσποινα: Εγώ ποτέ..

Έλενα: Καλά, εκεί που είσαι ήμουν κι εδώ που είμαι θα έρθεις, που έλεγε και η γιαγιά μου.

vasia tzotzopoulou 4.jpg 

vasia tzotzopoulou 3.jpg 

Πάνω μου μια ταμπέλα για σεμινάρια γάμου, σαν να μου έπεσε βαριά. Όχι πώς να τον κρατήσεις παιδί μου. Πώς να τον οργανώσεις. Μέχρι εκεί φτάνουν οι συμβουλές, μετά βγάλτα πέρα μόνη σου. Σεμινάρια διατήρησης του έγγαμου βίου σε άλλη εβδομάδα.

Έλενα: Πότε είναι; Σε αυτή την εβδομάδα, θα πάω εγώ. Πώς να τον διατηρήσεις ντε!

Δέσποινα: Αφού πήγες και παντρεύτηκες καλά να πάθεις!

Έλενα: Κι εγώ ποτέ έλεγα. Παλιά…

vasia tzotzopoulou 8.jpg 

vasia tzotzopoulou 7.jpg 

Είδαμε νυφικά με γυμνή πλάτη, ποδόγυρους με ουρά και νύφες με μπόλικο άγχος. Δε λέμε όχι στο γάμο, αλλά κι αυτό το (ας μου επιτραπεί ο όρος) τζέρτζελο για το σόι, δεν το αντέχω.

Σε τρώει η ανησυχία και τι σου μένει; Κάτι κουρασμένες φωτογραφίες που κατά πάσα πιθανότητα θα κοσμήσουν το τραπέζι με το κοφτό τραπεζομάντιλο της πεθεράς στο χωριό ή και την πόλη.

Δέσποινα: Είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί οι γυναίκες, γιατί εμείς κάνουμε όλο τη φασαρία, μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία. Δεν είπαμε να είσαι σαν την κακιά την ώρα, αλλά να τρέχεις 6 μήνες για νυφικό;

Έλενα: Βλέπω μπαίνεις σιγά σιγά στον ρόλο…

Δέσποινα: Επηρεάστηκα με όλο το τούλι εδώ.

Έλενα: Εγώ έχω πάει και σε ωραίους γάμους. Ταιριαστά ζευγάρια, υπέροχα νυφικά, πάρτυ με κέφι…

vasia tzotzopoulou 9.jpg

Ποτέ μην λες Ποτέ

Σκέψεις γεννήθηκαν και πέρασαν από το κεφάλι μου, ενώ έψαχνα εναγωνίως από κάπου να πιαστώ. Λες και εγώ να κάνω τα ίδια; Λες να τρέχω και εγώ στις Εβδομάδες Μόδας για το Γάμο μετά το “Will you marry me”; Είναι και όλα μαζεμένα εδώ οπότε μία ευκολία να την αναγνωρίσω.

“Ποτέ μη λες ποτέ” ακούω να μου ψιθυρίζει στο αυτί η Έλενα, ενώ οι δημιουργίες της Βάσιας Τζοτζοπούλου εμφανίζονται στη σκηνή. Διαφάνειες, μετάξι, βαμβάκι με χειροποίητες τεχνοτροπίες, τούλι, οργάντζα, δαντέλα και όλα εκείνα τα αιθέρια υλικά που τονίζουν την sensual chic θηλυκότητα. Lingerie chic νυφικά τυλίγουν ερωτικά τη σιλουέτα και υπόσχονται τα πιο αιθέρια βήματα προς την ευτυχία…

Μωρέ, λες;

vasia tzotzopoulou 11.jpg

vasia tzotzopoulou 10 jpg.jpg

vasia tzotzopoulou 12.jpg 

vasia tzotzopoulou 1.jpg

vasia tzotzopoulou 2.jpg 

Δέσποινα: Με τέτοια νυφικά, να τον κάνεις το γάμο κορίτσι μου. Ποτέ δε θα ξαναπώ ποτέ, Έλενα. Το υπόσχομαι.

Έλενα: Εγώ, κουμπάρα!