MADE IN GREECE

Boogaloo: Τα prints στα μαγιό του ελληνικού brand που κάνουν τις γυναίκες να νιώθουν μοναδικές

Υπάρχει κάτι το αθεράπευτα γοητευτικό σε ένα όμορφο print. Ειδικά όταν αυτό το print έχει υπόβαθρο, όταν έχει επιρροές και αναφορές και το δεις τυπωμένο σε ένα όμορφο ρούχο ή μαγιό, τότε το αντιμετωπίζεις αλλιώς. Σαν να έχει άλλη αξία. Όταν το φοράς, νιώθεις πιο μοναδικός. Τα μαγιό της Boogaloo σε κάνουν να το αισθάνεσαι αυτό, ούτως ή άλλως και η νέα συλλογή απογειώνει τη γυναικεία μοναδικότητα.

Δεν ξέρω αν μπορώ να είμαι απόλυτα αντικειμενική με ένα brand το οποίο τσεκάρει όλα τα κουτάκια που είναι σημαντικά για εμένα. Αλλά από την άλλη, σκέφτομαι ότι η μόδα είναι προσωπική υπόθεση, οπότε ίσως να είναι καλύτερα έτσι.

Τα μαγιό Boogaloo της Μελίνας Γκιόλβα (δημιουργός του brand), λοιπόν, έχουν την εξής φιλοσοφία: φτιάχνονται ηθικά. Αυτό σημαίνει ότι η παραγωγή και η κατασκευή τους γίνεται με βιώσιμες και ηθικές μεθόδους. Πρώτο τσεκ. Έπειτα, υπολογίζει όλες τις γυναίκες και τους σωματότυπους, πράγμα που επιβεβαιώνεται από τα styles και sizes των μαγιό. Δεύτερο τσεκ. Και τέλος, -και τελευταίο τσεκ-, σχεδιάζει μαγιό που δεν συμβιβάζονται στις εκάστοτε τάσεις της μόδας. Δεν θα δεις κανένα άλλο μαγιό να μοιάζει με αυτά του Boogaloo. Η νέα συλλογή μαγιό του brand, λοιπόν, διατηρεί την ίδια φιλοσοφία και το αποτέλεσμα είναι μοναδικά prints και μαγιό-ωδή στη γυναικεία θηλυκότητα.

Η νέα συλλογή μαγιό του Boogaloo

Δεσμευόμενη να γιορτάσει το δικό της ταξίδι, η συλλογή μαγιό Boogaloo σέβεται τις γυναίκες που εξερευνούν το άγνωστο. Γυναίκες που διεκδικούν τον χώρο τους, τολμάνε να αποκτήσουν εμπειρίες και να διασχίσουν ένα μονοπάτι εκτός του κατεστημένου. Το μαγιό είναι προσωπική υπόθεση και πρέπει να αντανακλά τον κόσμο, τα πάθη και τη φύση του καθενός. Με μια τάση για λαμπερά prints, η Boogaloo σχεδιάζει statement μαγιό που γιορτάζουν τις ελεύθερες και ζωηρές πτυχές της θηλυκότητας.

Η έμπνευση των prints

Τα τελευταία σχέδια Boogaloo αντλούν έμπνευση από το Ομάν. Μια χώρα που όχι μόνο μπορεί να είναι περήφανη για τη ζεστή της φιλοξενία, την πλούσια κουλτούρα της και το εκπληκτικό της τοπίο αλλά και μία χώρα στην οποία η Μελίνα Γκιόλβα, δημιουργός της Boogaloo, ανακάλυψε τη δύναμη του δικού της ταξιδιού.

Κάθε ένα από τα δεκαεπτά μοναδικά κομμάτια είναι διαθέσιμα σε πέντε νέα σχέδια και διαθέτουν φωτογραφίες της Μελίνας Γκιόλβα από το ταξίδι της στο Ομάν. Τα σχέδια συνδυάζουν φωτογραφίες φυσικών τοπίων με φωτεινά χρώματα και αντανακλούν τη ζεστασιά του μέρους στο οποίο τραβήχτηκαν.

Ποικίλα τοπία μαζί με τον χαρακτήρα της χώρας αποτυπώνονται από έντονα σχέδια και χρώματα. Πινελιές από royal μπλε, ζωηρά ροζ, τιρκουάζ, φωτεινά κίτρινα, μέντα και κόκκινο συνδυάζονται με φυσικές υφές σε εντυπωσιακά και μοναδικά prints. Τοπία του Ομάν, φοίνικες, έρημος, βουνά, θάλασσα και αρχαία αρχιτεκτονική γιορτάζονται όλα με έργα τέχνης που φοριούνται.

«Βλέποντας πώς συνδυάζονται τα διάφορα στοιχεία που χρησιμοποιώ για να δημιουργήσω ένα νέο σχέδιο και πώς οι αρχικές μου προθέσεις να εμπνεύσω με τις ταξιδιωτικές μου ιστορίες αποφέρουν καρπούς, είναι μια από τις πιο χαρούμενες στιγμές του ταξιδιού μου με το Boogaloo», ανέφερε σχετικά η σχεδιάστρια.

Ένας (ακόμη) σημαντικός λόγος για να αγοράσεις ένα μαγιό Boogaloo

Η Boogaloo στοχεύει στο να κάνει μια θετική επίδραση στον κόσμο μέσω του προϊόντος της, της κοινότητας και των ομάδων που είναι σε ανάγκη. Γι’ αυτόν τον λόγο, συνεργάζεται με το Humanity Unified, ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό αφοσιωμένο στην ενδυνάμωση των γυναικών, δίνοντάς τους πρόσβαση σε παιδεία, ασφαλή προγράμματα φαγητού και οικονομικές ευκαιρίες. Για κάθε πώληση Boogaloo, η εταιρία επενδύει 10% του κέρδους της στο Humanity Unified Healing Garden.

Το sustainability

Το πώς και πού φτιάχνονται τα προϊόντα είναι ύψιστης σημασίας. Με σκοπό να γίνεται η παραγωγή με βιώσιμο τρόπο, εφαρμόζεται ψηφιακή εκτύπωση αντί της παραδοσιακής εκτύπωσης, σε ύφασμα που προέρχεται από ανακυκλώσιμα υλικά από την Ιταλία. Τα Boogaloo κατασκευάζονται με ηθική από οικογενειακές επιχειρήσεις στην Αθήνα. Ξεκινάνε με μία μικρή παραγωγή στην αρχή κι έπειτα βασιζόμενοι στη ζήτηση, αποφασίζεται πόσο θα επεκταθεί το απόθεμα και οι συλλογές. Αυτό βοηθάει στη μείωση της σπατάλης του ρούχου. Το περιτύλιγμα είναι επίσης σχεδιασμένο για επαναχρησιμοποίηση και επανατοποθέτηση.

Για περισσότερα, μπες στο e-shop του brand.