FASHION TIPS

Black Friday 2023: Τα tips για να κάνεις μόνο έξυπνες αγορές

Launchmetrics Spotlight

Σίγουρα, τα πράγματα έχουν αλλάξει από την περσινή Black Friday. Η οικονομία, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έχει αλλάξει και πολλοί από εμάς καλούμαστε να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο με τον οποίο ξοδεύουμε χρήματα. Είτε είναι για το φαγητό ή για τα ρούχα της ντουλάπας μας. Πιστεύω, λοιπόν, από τη στιγμή που κάποιος έχει ένα budget για την Black Friday 2023 και τις fashion αγορές του, όσο μικρό ή μεγάλο είναι αυτό, πρέπει να το ξοδέψει έξυπνα. Γιατί στο τέλος της ημέρας, όσα λεφτά κι αν έχεις να διαθέσεις, το σημαντικό είναι να κάνεις έξυπνες αγορές. Αγορές που θα ανανεώσουν την γκαρνταρόμπα σου και δεν θα ταράξουν την πράσινη συνείδηση την οποία πρέπει να έχουμε ως καταναλωτές.

Η φετινή Black Friday για το 2023, λοιπόν, μπορεί να είναι λίγο διαφορετική από άλλες χρονιές, αλλά αυτό θα είναι για καλό, πιστεύω. Δίνοντας προσοχή στις τιμές, επενδύοντας σε κομμάτια που έχουμε πραγματικά ανάγκη και ανακαλύπτοντας καλές ευκαιρίες, θα κάνουμε έξυπνες αγορές που δεν θα μετανιώσουμε.

Τι να προσέχεις όταν ψωνίζεις στη Black Friday 2023

Αυτό που νομίζω ότι πρέπει να προσέξουμε περισσότερο, λοιπόν, είναι ο τρόπος με τον οποίο θα ψωνίσουμε φέτος, στις εκπτώσεις της Black Friday 2023. Οι εκπτώσεις είναι μια καλή αφορμή να επενδύσουμε σε κομμάτια της γκαρνταρόμπας που μπορούμε να αποκτήσουμε σε καλύτερες τιμές. Αν και τα ποσοστά των εκπτώσεων στη χώρα μας διαφέρουν αρκετά από αυτά του εξωτερικού, μπορείς να μοιράσεις τις αγορές σε φυσικά και online καταστήματα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να βρεις καλύτερες ευκαιρίες online σε ξένα e-shops, ειδικά στις μεγαλύτερες εταιρείες στις οποίες μπορείς να βρεις και προτάσεις για τα δώρα των Χριστουγέννων.

Φυσικά, οι εκπτώσεις της Black Friday 2023, δεν θα πρέπει να μας αποτρέπουν από το να κάνουμε αγορές με «πράσινη συνείδηση». Είτε προτιμώντας ρούχα από brands που προσφέρουν βιώσιμες επιλογές, είτε ψωνίζοντας λίγα και καλά, οι αγορές μας φέτος, θα είναι επενδύσεις. Παρακάτω, τα tips για να κάνεις αγορές στη φετινή Black Friday για το 2023.

Μην σε θαμπώνουν οι εκπτώσεις

Το ξέρω ότι είναι πολύ δελεαστικό να αγοράσεις κάτι, επειδή έχει καλή τιμή. Ειδικά, αν μπεις σε ένα φυσικό κατάστημα ρούχων, όπου είναι έχουν όλα τα εκπτωτικά κομμάτια σε έντονα κόκκινα γράμματα, τραβώντας μας να κάνουμε μια αγορά που μπορεί να μην χρειαζόμαστε πραγματικά. Μπορεί να βρεις ένα ρούχο με πολύ λίγα ευρώ και να πεις «και να μην το φορέσω δεν έγινε κάτι», αλλά πάντα «γίνεται» κάτι. Σκέψου, λοιπόν, αν θέλεις να αγοράσεις αυτό το ρούχο γιατί το θέλεις πραγματικά ή επειδή είναι σε έκπτωση. Η απάντηση θα σε βοηθήσει να κάνεις τη σωστότερη επιλογή.

Πάρε τον χρόνο σου

Ξεκινώντας από την Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου, θα μπορείς να βρεις εκπτώσεις της Black Friday 2023 στα περισσότερα καταστήματα ρούχων (φυσικά και online). Αυτό σού δίνει λίγο χρόνο, να σκεφτείς τις αγορές σου, αλλά και να εξερευνήσεις τις εκπτώσεις. Πάρε, λοιπόν, τον χρόνο σου και μην αγοράσεις κάτι παρορμητικά. Κάνε μια λίστα με το τι θα ήθελες να αγοράσεις και από πού και ξεκίνα από εκεί. Δες τι εκπτώσεις προσφέρονται, αν αξίζουν και έπειτα κάνε την αγορά σου.

Κάνε έρευνα online

Η Black Friday μπορεί να γίνει αγχωτική με τον καταιγισμό των πληροφοριών και των διαφημίσεων που μπορεί να βλέπεις στα καταστήματα online. Πάρε, λοιπόν, μια ανάσα, άνοιξε τον υπολογιστή σου και πριν αγοράσεις το οτιδήποτε και κάνε την έρευνά σου. Κάνε ένα check στις τιμές πριν τη μεγάλη μέρα και δες το «πριν» και το «μετά». Πολλές εταιρείες έχουν την τάση να παρουσιάζουν κάποια κομμάτια ως εκπτωτικά, ενώ δεν είναι. Η τελική τιμή της έκπτωσης μπορεί να είναι η ίδια με αυτή που είχε το προϊόν αρχικά, και έτσι να καταλήγεις να κάνεις μια άσκοπη αγορά. Αν όμως, έχεις κάνει την έρευνά σου και έχεις δει τις τιμές από πριν, οπότε ξέρεις πάνω-κάτω πόσο κοστίζει ένα προϊόν, τότε θα ξέρεις αν η έκπτωση που σου δίνεται την ημέρα εκείνη, αξίζει πραγματικά.

Δες τι χρειάζεσαι πραγματικά

Όπως σου ανέφερα και παραπάνω, πριν πας για shopping στα μαγαζιά, κάνε μια λίστα. Δες τα ρούχα που έχει η ντουλάπα σου, τις ελλείψεις που έχεις. Μην πηγαίνεις στα καταστήματα, απλά για να «ρίξεις» μια ματιά. Έτσι, θα κάνεις αγορές του «ποδαριού». Και θα καταλήξεις με ρούχα στην ντουλάπα σου, που δεν χρειάζεσαι πραγματικά και που μπορεί να μην φορέσεις και ποτέ. Όλα αυτά, γιατί κόστιζαν 10 και 15 ευρώ. Για τη Black Friday 2023 και κάθε φορά που πας για ψώνια, λοιπόν, προσπάθησε να αγοράζεις μόνο ρούχα που χρειάζεσαι πραγματικά. Έτσι, δεν θα κάνεις απερίσκεπτες σπατάλες, ενώ οι αγορές σου θα έχουν «πράσινη» συνείδηση.