ΜΟΔΑ

Αυτό (μάλλον) δεν το ξέρεις για τα τακούνια σου

Διανύουμε την εποχή του αθλητικού στιλ κι έτσι μερικές φορές είναι δύσκολο να θυμηθούμε πως υπήρξε μια περίοδος που δεν φορούσαμε αθλητικά παπούτσια με τα πάντα. Ευτυχώς, το περιοδικό Glamour είναι εδώ για να μας την θυμίσει.

Με το video ‘100 years of Heels’, το περιοδικό κάνει αναδρομή σε μερικά γεγονότα του τελευταίου αιώνα για τα όχι και τόσο άνετα παπούτσια της ζωής μας. Η ιστορία των τακουνιών είναι πολύ μεγάλη και πολύ εντυπωσιακή, αλλά αυτό το μικρό video επικεντρώνεται στα trends στα τακούνια από το 1920 και μετά.

Μας θυμίζει πως πίσω στο 1930 τα καφέ και τα βουργουνδί τακούνια ήταν τα it-heels, ενώ το 1940 έφερε τα άνετα oxford. Αργότερα, βλέπουμε πως η Audrey Hepburn έκανε το kitten heel ένα τεράστιο trend για την εποχή και την στιλάτη εναλλακτική στις γόβες στιλέτο -ακόμα κι αν τώρα θεωρείται το παπούτσι της ΄γιαγιάς’.

Από τις πλατφόρμες των Spice Girls, μέχρι το πώς τα trends στα παπούτσια επηρεάζονταν από τις αντιλήψεις περί φύλου και σεξουαλικότητας, το video αυτό του Glamour μας έκανε να σκεφτούμε την υπόδηση λίγο διαφορετικά.

Δες το video παρακάτω.