ΜΟΔΑ

Αυτή η fashion designer με σύνδρομο Down είναι η απόδειξη πως η θέληση νικάει κάθε δυσκολία

Η Isabella Springmühl κατάγεται από τη Γουατεμάλα και γεννήθηκε με σύνδρομο Down. Από μικρή θυμάται τον εαυτό της να ξεφυλλίζει περιοδικά μόδας και να ζωγραφίζει. Όταν τελείωσε το σχολείο, αποφάσισε να σπουδάσει σχέδιο μόδας, κάνοντας αίτηση στο πανεπιστήμιο. Ωστόσο, πήρε αρνητική απάντηση εξαιτίας της ιδιαιτερότητάς της. Μια άρνηση που πάλεψε να κάνει ένα περήφανο "ΝΑΙ" και τα καταφέρνει όλο και περισσότερο με τον καιρό.

‘Ενα από τα μεγαλύτερα όνειρά της ήταν να μπορέσει μια μέρα να σχεδιάσει όμορφα και στιλάτα ρούχα για ανθρώπους σαν κι εκείνη, με σύνδρομο Down. Όπως εξηγεί στην ιστοσελίδα της, τα άτομα που γεννήθηκαν με αυτό το σύνδρομο, έχουν κάποια συγκεκριμένα σωματικά χαρακτηριστικά, που συχνά αποτελούν εμπόδιο στο να βρουν όμορφα και μοδάτα ρούχα. Αυτό το κενό θέλησε να καλύψει η Isabella.

Έτσι, ξεκίνησε το δικό της brand με το όνομα “Down to Xjabelle”, δείχνοντας στην πράξη πως η θέληση να πετύχεις το όνειρό σου μπορεί να υπερνικήσει τα εμπόδια που η κοινωνία πολλές φορές βάζει στους ανθρώπους με την όποια ιδιαιτερότητα. “Πιστεύω πως όλοι μαζί μπορούμε να “πλέξουμε” έναν καλύτερο κόσμο” αναφέρει η Isabella στο site της κι εμείς δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε μαζί της.