ΜΟΔΑ

Αν φοράς ένα από αυτά τα δύο νούμερα σουτιέν πιθανότατα κάνεις λάθος

Το νούμερο του σουτιέν σου το έχεις στην καρδιά σου -κυριολεκτικά. Είναι εύκολο, λοιπόν, να μείνεις λίγο 'κολλημένη' σε νούμερα και γράμματα που βλέπεις στο ταμπελάκι και έτσι να καταλήξεις να φοράς το λάθος νούμερο. Για την ακρίβεια, υπάρχουν δύο συγκεκριμένα νούμερα που εκατομμύρια γυναίκες νομίζουν πως φοράνε -παρότι δεν ισχύει. Ποια είναι αυτά; 75B και 80C.

Ακούγονται πολύ κοινά, σωστά; Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Πολλές γυναίκες πιστεύουν πως αυτά τα νούμερα είναι τα φυσιολογικά και έτσι ξεκινούν να τα αγοράζουν -και δεν μαθαίνουν ποτέ πως θα έπρεπε να ‘κάθεται’ ένα σωστό σουτιέν.

Αν φοράς ένα απ’ αυτά τα νούμερα και έχεις αρχίσει να αναρωτιέσαι αν τελικά ξέρεις το ίδιο σου το στήθος, μην αγχώνεσαι. Βρες έναν καθρέπτη, βγάλε τη μπλούζα σου και ψάξε αυτά τα σημάδια που δείχνουν ότι φοράς το λάθος νούμερο.

Κούνησε το σουτιέν σου πάνω-κάτω

Αν έχεις το σουτιέν σου στο τελευταίο πιαστράκι και ακόμα σου είναι λίγο μεγάλο, τότε το σουτιέν σου είναι πολύ μεγάλο. Το λάστιχο υποστηρίζει το στήθος σου και όχι οι τιράντες.  Ένα ακόμα σημάδι οτι το σουτιέν σου είναι μεγάλο: οι τιράντες που ‘μπαίνουν’ στους ώμους σου ή που χρειάζεται να σφίγγεις όλη την ώρα.

Επίσης, μπορείς να τσεκάρεις το πίσω μέρος του σουτιέν σου στον καθρέπτη. Είναι το λάστιχο ίσιο κατά μήκος της πλάτης σου, παράλληλο με το πάτωμα; Αν ναι, τότε σου κάνει. Αν είναι πιο ψηλά ή κρέμεται, χρειάζεσαι μεγαλύτερο νούμερο.

Περισσεύει στήθος

Κοίτα το μπροστινό του σουτιέν σου. Αν περισσεύει στήθος είτε μπροστά είτε στα πλάγια, δεν έχεις αρκετό χώρο στα cups. Επίσης, αν η περιοχή μεταξύ των δύο cups ‘επιπλέει’ ή δεν αγγίζει το δέρμα σου αντί να ακουμπάει flat πάνω σου, πρέπει να πάρεις μεγαλύτερο νούμερο.

Όλα σου τα σουτιέν έχουν το ίδιο νούμερο

Δεν είναι όλα σου τα σουτιέν φτιαγμένα το ίδιο. Σκέψου το όπως στα τζιν, μπορεί στο ένα στιλ να είσαι νούμερο 38 και σε ένα άλλο 40. Έτσι και στα σουτιέν.

Ακόμα δεν είσαι σίγουρη;

Αν έχεις αμφιβολίες, τότε πήγαινε σε ένα ειδικό μαγαζί για να σε μετρήσουν. Έτσι μπορείς να βρεις τι πραγματικά σου ταιριάζει. Θα φορούσες 2 νούμερα μεγαλύτερο παπούτσι; Όχι. Το στήθος σου αξίζει να του φέρεσαι τόσο ίδιο όμορφα όπως τα πόδια σου (αν όχι καλύτερα).

Βρες παρακάτω μερικά από τα καλύτερα σουτιέν της αγοράς.

LONDON NON-WIRED PADDED TRIANGLE BRA IN COTTON

 

MILAN BANDEAU BRA IN MICRO

 

MOSCOW CRISSCROSS GRADUATED PUSH-UP BRA

 

MACRAMÉ FLOWER LISBON TRIANGLE BRA

 

POWER OF LOVE SUPER GRADUATED PUSH-UP BRA