SIZE MATTERS

Αυτές οι fashion influencers προωθούν το «αγάπα το σώμα σου» με τον καλύτερο τρόπο

https://www.instagram.com/champagnemani/

Πιστεύω ότι χρησιμοποιούμε λίγο ελαφρά τη καρδία τον όρο “influencer”. Ποιος θεωρείται κάποιος “influencer”; Ένας άνθρωπος που ασκεί επιρροή σίγουρα. Πώς την ασκεί όμως; Αποκλειστικά μέσα από τα social media; Κι αν ναι, η επιρροή του πώς «μετριέται»; Γιατί, προσωπικά, μπορεί να ακολουθώ μια/έναν fashion influencer με λίγους followers και οι πράξεις του/της να έχουν αντίκτυπο πάνω μου. Ποιος θεωρείται πραγματικός influencer; Γιατί και πολλούς followers να έχει κάποιος, μπορεί η παρουσία αυτού/ης του/ης influencer να είναι μια αναμασημένη εικόνα ενός ανθρώπου που δεν έχει τίποτα ουσιαστικό να πει. Να μην έχει αυθεντικότητα. Και πες με παλιομοδίτισα, αλλά θέλω αυθεντικότητα. Θέλω αυτός ο άνθρωπος να πρεσβεύει μια φιλοσοφία την οποία πιστεύω και με εμπνέει. Όσον αφορά στο body positivity, λοιπόν, υπάρχουν τέτοια πρόσωπα. Όχι αμέτρητα, αλλά υπάρχουν.

Το body positivity μέσα από τα social media

Διανύουμε το έτος 2020. Τα social media αποτελούν πλέον, ένα βασικό μέσο επικοινωνίας και ενημέρωσης. Ένας/μια influencer, λοιπόν, με το προφίλ του/ης στο Instagram, μπορεί να βρει «χώρο» για να εκφράσει και τις απόψεις του/ης. Και αν μη τι άλλο, να κάνει statement μέσω του στιλ του. Η μόδα έχει αποτελέσει συχνά μέσο διαμαρτυρίας, από τις πασαρέλες ως και τις δημιουργίες καθ΄αυτές των σχεδιαστών. Το ίδιο, λοιπόν και πολλοί influencers στο Instagram.

Ευτυχώς, λοιπόν, για εμάς (και την κοινωνία μας γενικότερα), υπάρχουν κάποιοι influencers που, κατά τη γνώμη μου, χρησιμοποιούν την επιρροή που ασκούν για καλό. Προωθώντας διαφορετικές, από τα στερεότυπα της κοινωνίας, απόψεις, όπως το diversity ή το inclusivity, μπορεί το στιλ ενός ανθρώπου να εμπνεύσει. Να δώσει το ελεύθερο, υπό μια έννοια, και σε άλλους ανθρώπους να αγαπήσουν τον εαυτό τους, λίγο παραπάνω.

Όσον αφορά το body positivity και τη μόδα (παλαιότερα, δυο αντίθετες έννοιες), οι παρακάτω influencers κάνουν αυτό ακριβώς. Εκφράζουν τη «διαφορετικότητά» μέσω του στιλ τους. Δείχνουν πως είναι ΟΚ να έχεις κυτταρίτιδα και να μην την καλύπτεις φορώντας ένα μάξι φόρεμα. Να έχεις μεγάλο ή μικρό στήθος και να το «κρύβεις» μέσα σε φαρδιά ρούχα.

Να έχεις μεγάλη περιφέρεια και κοιλιά και να φοράς αποκαλυπτικά ρούχα. Είναι ΟΚ η εμφάνισή σου να μην υπακούει τα κοινωνικά στερεότυπα και να φοράς ό,τι σε εκφράζει. Το κίνημα του body positivity πλέον υπάρχει σαν φιλοσοφία στο μυαλό πολλών ανθρώπων. Και οι παρακάτω fashion influencers έχουν βάλει το λιθαράκι τους στο να συμβεί αυτό. Τώρα το μόνο που μένει είναι ν’ αλλάξουμε τον τρόπο που σκέφτονται εκατομμύρια ακόμη άνθρωποι. Ευκολάκι ε; Είναι όμως κι αυτό ένα βήμα.

Minami Gessel

Υποστηρίκτρια του body positivity αλλά και της βιώσιμης μόδας η Minani Gessel είναι μια fashion influncer που αξίζει να τσεκάρεις. Το στιλ της είναι «προσεγγίσιμο» που σημαίνει ότι θα δεις αρκετά basics της γυναικείας γκαρνταρόμπας στα outfits της. Συχνά τα αναμειγνύει με πιο stand-out κομμάτια, μέσα από τα οποία δεν φοβάται να κρύψει το πληθωρικό της σώμα.

Imani Randolph

Μοντέλο αλλά και freelance stylist. Η Imani είναι από αυτά τα κορίτσια του Instagram που είναι fearless. Έχει αγκαλιάσει τις καμπύλες της στο έπακρο και τίποτα δεν τη σταματάει από το να εκφράσει τον εαυτό της. Της αρέσουν τα bold χρώματα και prints αλλά και οι ενδιαφέρουσες αντιπαραθέσεις στα υφάσματα. Το σύγχρονο στιλ της είναι ένα που εμπνέει σίγουρα.

Erika Aguilera

H Erika Aguilera είναι μια fashion influencer που αξίζει να ακολουθήσεις. Πέραν του καλού στιλ, χρησιμοποιεί συχνά την πλατφόρμα της με διάφορους τρόπους για να μιλήσει για το body positivity. Είτε μέσω βίντεο όπου φοράει το ίδιο outfit με μια άλλη γυναίκα διαφορετικού σωματότυπου, είτε με μήνυμα/post. Το στιλ της έχει αρκετές ρετρό και 90s-00s αναφορές, ενώ χρησιμοποιεί πάντα τις σωστές σιλουέτες ρούχων προς όφελός της.

Dronme

Non-binary μοντέλο που διαρκώς μιλάει για την αδικία της «διαφορετικότητας». Από τις πιο δυνατές «φωνές» influncers στο Instagram που μιλούν διαρκώς για το body positivity. Το στιλ της είναι όπως και η ίδια: αυθεντικό. Δεν θα δεις να φοράει την τελευταία λέξη της μόδας. Θα την δεις όμως να δημιουργεί stylish σύνολα ακόμη κι από ρούχα που θεωρούνται staples. Θα υποστηρίξει, λοιπόν, το ίδιο άψογα ένα τζιν παντελόνι και tank top, αλλά και ένα σατέν μίντι φόρεμα αλά 90s.

Kate Wasley

Η Kate Wasley είναι από τα μοντέλα/πρότυπα. Όχι γιατί, σαν curvy girl, δείχνει το σώμα της, αρετουσάριστο, αλλά για τα διαρκώς εμψυχωτικά posts της. Μιλάει για την προσωπική έκφραση εαυτού και πόσο σημαντικό είναι να τον αγαπάμε, όποια κι αν είναι η όψη μας. Όλα αυτά, ενώ μπορούμε να εμπνευστούμε με τα cute outfits που συχνά ανεβάζει. Από τα ρομαντικού ύφους φορέματά της, μίνιμαλ slip dresses αλλά και στιλάτα activewear, στο προφίλ της Kate θα βρεις μπόλικο #fashioninspo.