FASHION TRENDS

Αυτά είναι τα τζιν που θα φορεθούν περισσότερο το 2023

Edward Berthelot/Getty Images/Ιdeal Images

Με απόλυτη βεβαιότητα μπορούμε να δηλώσουμε ότι αν υπάρχει ένα ρούχο που όλοι έχουν στην ντουλάπα τους, αυτό είναι το τζιν παντελόνι. Για εμένα, αυτό δεν ίσχυε πάντα. Το τζιν παντελόνι ήταν ένα «δυσεύρετο» ρούχο. Έπρεπε να ψάξω πολύ μέχρι να βρω το κατάλληλο style και νούμερο για τον σωματότυπό μου. Όλα αυτά άλλαξαν όταν έμαθα το σώμα μου και φυσικά όταν τα fashion brands άρχισαν να γίνονται πιο συμπεριληπτικά, ως προς τα νούμερα που προσφέρουν. Τα τελευταία χρόνια, λοιπόν, μπορώ να πω ότι το τζιν παντελόνι είναι από τα αγαπημένα κομμάτια στη ντουλάπα μου, ένα το οποίο έχω φορέσει σε 500 διαφορετικές περιστάσεις. Γι’ αυτό μπορώ να σου επιβεβαιώσω ότι το ρούχο αυτό, είναι από τα πιο versatile της γκαρνταρόμπας. Αυτό, ισχύει ακόμα και για τις τάσεις στα τζιν που προκύπτουν κάθε σεζόν.

Μπορεί για κάποιους το staple αυτό, να μην θεωρείται το πιο fashionable ρούχο, όμως κάθε σεζόν, υπάρχουν κάποια styles που ξεχωρίζουν περισσότερο από άλλα. Οι τάσεις στα τζιν παντελόνια, μας επιβεβαιώνουν ότι αν και αυτά είναι κλασικό κομμάτι της γκαρνταρόμπας, μπορούμε να «παίξουμε», στιλιστικά μαζί τους, και μέσω αυτών να δημιουργήσουμε απολύτως μοναδικά looks. Γι’ αυτό και κάθε σεζόν, οι τάσεις στα τζιν παντελόνια είναι από τα trends που ανελλιπώς θα κοιτάξουμε.

Λίγα λόγια για τις τάσεις στα τζιν για το 2023

Φέτος, οι τάσεις στα τζιν παντελόνια, στρέφονται αρκετά σε γνώριμες γραμμές και styles. Βλέπουμε την επάνοδο κάποιων σχεδίων που κυριάρχησαν και το 2022, μια χρονιά η οποία ταυτίστηκε πολύ με τη Υ2Κ μόδα (aka τη μόδα των 00s). Έτσι, τα cargo και τα puddle jeans, παραμένουν στη λίστα των trends. Κλασικές επιλογές, όπως τα straight-leg (ίσια γραμμή) και τα wide-leg, συνεχίζουν να αποτελούν hits σε πασαρέλες και τη street style μόδα, ενώ τα new entries, όπως οι διχρωμίες και τα embellished styles, προσφέρουν μια φρέσκια ματιά στο «παλιό-καλό» τζιν παντελόνι. Σε κάθε περίπτωση, το καλό είναι ότι υπάρχει ποικιλία, άρα μπορεί και ο καθένας να βρει το κατάλληλο για το στιλ ή τον σωματότυπό του.

Straight leg

Launchmetrics Spotlight

Το απόλυτο classic style στα τζιν παντελόνια. Τα straight-leg jeans είναι ένα must της γκαρνταρόμπας, ανεξαρτήτως τάσεων (ακόμα κι αν αποτελεί μέρος των φθινοπωρινών trends). Μια εκπληκτική γραμμή τζιν που ταιριάζει στους περισσότερους σωματότυπους, ειδικά όταν πρόκειται για ένα high-waisted τζιν. Φοριέται με όλα και όλες τις ώρες. Θα το ξαναπώ: το απόλυτο classic. Το απόλυτο must.

Puddle jeans

Launchmetrics Spotlight

Τα puddle jeans άρχισαν να αποκτάνε όλο και περισσότερη προσοχή, από την πανδημία και έπειτα, μαζί με την άνοδο των baggy jeans. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια μετεξέλιξη των baggy jeans, στην πολύ πιο relaxed και φαρδιά εκδοχή τους. Φέτος, όμως έχουν την τιμητική τους, αποτελώντας μια από τις πιο τάσεις στα τζιν παντελόνια που «τρεντάρει» αρκετά -μιας και την υιοθετούν πολλές stylish celebrities. Το υλικό τους, συνήθως προέρχεται από non-stretch τζιν ενισχύοντας απόλυτα αυτή τη relaxed φιλοσοφία.

Cargo

Launchmetrics Spotlight

Μια τάση του denim που εκπέμπει αβίαστο coolness. Το cargo τζιν παντελόνι εμπνέεται από τα 00s και μέσω των oversized γραμμών και με τις πολλές του τσέπες, συνδυάζει στιλ και πρακτικότητα μαζί.

Two-toned

Launchmetrics Spotlight

Αν και μπορεί να θυμίζει κάπως τα patcwork τζιν, οι διχρωμίες ξεφεύγουν από τη ρετρό διάθεση που εκπέμπουν τα patchwork. Αντιθέτως, είναι ένα αρκετά elegant αλλά και fashion forward στιλ παντελονιού, το οποίο μπορεί να προσφέρει ακόμα και τα πιο polished σύνολα.

Διακοσμητικά στοιχεία

Launchmetrics Spotlight

Υπάρχει κάτι το arty αλλά και glamorous ταυτόχρονα σε αυτή την τάση, που την κάνει πολύ ιδιαίτερη. Φυσικά, είναι τα διακοσμητικά στοιχεία που προσφέρουν αυτή τη μοναδικότητα στο trend αυτό, το οποίο μοιάζει να έχει και κάτι το απόκοσμο. Ένα είναι το μόνο σίγουρο: αυτό το τζιν, φοριέται χωρίς δεύτερη σκέψη, και σε επίσημες περιστάσεις.

Wide-leg

Launchmetrics Spotlight

Οι τάσεις στα τζιν για το 2023 μάς συστήνουν εκ νέου τη γοητεία των wide-leg τζιν παντελονιών. Με έμφαση στις πιο tailored γραμμές (όπως τα wide-leg παντελόνια με τσάκιση στα μπατζάκια), για ένα πιο σοφιστικέ αποτέλεσμα, το style αυτό ήταν, είναι και θα είναι πάντα ένα από τα go-to που φοράμε, κάθε μέρα.