FASHION TRENDS

Αυτά είναι τα καπέλα που θα φορεθούν φέτος το καλοκαίρι

Alberta Ferretti Spring/Summer 2022 Ιmaxtree

Η στιγμή που πατάς στο πόδι σου στην παραλία, είναι ιερή. Είναι η στιγμή που ξέρεις ότι μπορείς να τα αφήσεις όλα πίσω. Όλες τις έγνοιες και άγχη της ημέρας, της εβδομάδας, της χρονιάς. Όλα σταματάνε για λίγο, όταν βουτήξεις το κεφάλι σου στα καταγάλανα νερά της χώρας μας.

Οι στιγμές δίπλα στη θάλασσα, λοιπόν, ταυτίζονται με την ξεγνοιασιά και είναι ο τρόπος μας να αποσυνδεθούμε και να γεμίσουμε μπαταρίες. Οι στιγμές αυτές είναι συνδεδεμένες με τη μυρωδιά της αλμύρας και του αντηλιακού, με την αίσθηση που νιώθεις όταν ο ήλιος σε «αγγίζει», μέχρι και το μαγιό που φοράς κάθε φοράς στην παραλία. Όλα αυτά συνθέτουν όμορφες καλοκαιρινές αναμνήσεις, που μένουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό. Από τις αναμνήσεις αυτές, δεν λείπει και ένα αγαπημένο αξεσουάρ: τα καπέλα.

Τα καπέλα, εκτός από αξεσουάρ μόδας, είναι και ένα απαραίτητο item που μας προστατεύει από τον ήλιο. Με τις ακτίνες του να γίνονται όλο και πιο ισχυρές με τα χρόνια (ευχαριστούμε κλιματική κρίση), το να φοράμε καπέλο όταν είμαστε στην παραλία, είναι σημαντικό. Τα καπέλα όμως, αποτελούν ένα must καλοκαιρινό αξεσουάρ, όχι μόνο επειδή μας προστατεύουν από τον ήλιο. Είναι ένα item το οποίο αναδεικνύει τις εμφανίσεις μας, εντός και εκτός παραλίας.

Τα τελευταία χρόνια, σχεδιαστές και στιλίστες μάς υπενθυμίζουν τη σημαντικότητά που έχουν τα καπέλα στις εμφανίσεις μας. Αυτό ισχύει για όλο το χρόνο. Ακόμα, λοιπόν, κι αν έχουμε ταυτίσει τα καπέλα με την καλοκαιρινή σεζόν, το να τα φοράμε όλο τον χρόνο είναι κάτι σαν να «σπάμε» τους κανόνες της μόδας. Τα καπέλα κάνουν statement και προσφέρουν αυτό το extra something στις εμφανίσεις μας, όπου κι αν βρισκόμαστε.

Οι τάσεις στα καπέλα για το καλοκαίρι 2022

Αυτό που καταλαβαίνουμε από τις Spring/Summer 2022 συλλογές, είναι ότι τα καπέλα αποκτούν όλο και περισσότερο, πρωταγωνιστικό ρόλο στις εμφανίσεις μας. Αυτό επιβεβαιώνει η ποικιλία στα styles που βλέπουμε στην πασαρέλα, αλλά και η ενδιαφέρουσα, χρωματική παλέτα. Έντονα χρώμα και prints κυριαρχούν στις τάσεις στα καπέλα, ενώ τα «αντισυμβατικά» σχέδια και υλικά, κάνουν το αξεσουάρ αυτό μοναδικό.

Παρ’ όλα αυτά, όσον αφορά τους «καθαρά» καλοκαιρινούς μήνες του χρόνου, το focus πέφτει στα πιο κλασικά και διαχρονικά styles. Η ανάλαφρη διάθεση της σεζόν, συνδέεται πολύ περισσότερο με τα κομψά ψάθινα ή crochet καπέλα, παρά με τα pillbox hats -σαν αυτά που είδαμε στο show του Giambattista Valli. Τα bucket hats, αλλά και τα bonnet, θα μας βοηθήσουν μετέπειτα να μπούμε σε ένα πιο φθινοπωρινό mood, όπου τα καπέλα συνεχίζουν να έχουν ενεργό ρόλο στις εμφανίσεις μας.

Ως τότε, το αξεσουάρ αυτό θα έχει κυρίαρχο ρόλο στα beachwear looks μας. Για την ώρα, αυτό είναι αρκετό.

Bucket

Mark Fast Spring/Summer 2022 / Ιmaxtree
Mark Fast Spring/Summer 2022

Το signature αυτό καπέλο από τα 90s, λοιπόν, έχει κάνει δυναμικό comeback φέτος το καλοκαίρι. Εκτός από το αβίαστο coolness που τα χαρακτηρίζει, τα bucket hats είναι ένα στιλ καπέλου που μπορείς να το φορέσεις από την παραλία μέχρι και τη βραδινή έξοδο.

Crochet

Giorgio Armani Spring/Summer 2022 / Ιmaxtree
Giorgio Armani Spring/Summer 2022

Το ανεπίσημα signature υλικό του καλοκαιριού, είναι το crochet. Από φορέματα, παντελόνες και τώρα και στα καπέλα, το crochet «φωνάζει» καλοκαίρι. Ένα crochet καπέλο, λοιπόν, είναι το ιδανικό style για να συνοδεύσεις φέτος το καλοκαίρι, τα beachwear looks σου.

Raffia

Alberta Ferretti Spring/Summer 2022 / Ιmaxtree
Alberta Ferretti Spring/Summer 2022

Τα ψάθινα είναι από τα καπέλα που προσφέρουν αυτό το extra something στις εμφανίσεις μας. Λειτουργεί κάπως σαν το “third element” (τρίτο στοιχείο), στα beachwear looks μας, βοηθώντας να τα αναδείξει στο έπακρο.

Bonnet

Etro Spring/Summer 2022 / Ιmaxtree
Etro Spring/Summer 2022

Οι τάσεις για το καλοκαίρι 2022, «εκμοντερνίζουν» την παλιακή διάθεση του bonnet hat. Ένα κλασικό σχέδιο που προστατεύει όμως από τον ήλιο και που με τον τρόπο που τα παρουσιάζουν οι σχεδιαστές στην πασαρέλα, έχει μια μοντέρνα αισθητική.

Cowboy

Luisa Spagnoli Spring/Summer 2022 / Imaxtree
Luisa Spagnoli Spring/Summer 2022

Το παλιό-καλό καουμπόικο καπέλο επιστρέφει δυναμικά, φέτος το καλοκαίρι. Από τα πιο δημοφιλή στιλ καπέλου, έχει ταυτιστεί με το cowboy style σαφέστατα και έχει περάσει από χίλια κύματα. Φέτος, όμως, βλέπουμε και την πιο κομψή πλευρά του, που συνδυάζεται με αυτή την σχεδόν, tacky αισθητική που εκπέμπει. Αυτή η τάση είναι για τους τολμηρούς.