MADE IN GREECE

6 υπέροχες day bags από ελληνικά brands που θα θέλεις να κρατάς κάθε μέρα

Lookbook Themis Z

Μία «καλή» τσάντα είναι επένδυση για κάθε ντουλάπα. Και με τον όρο «καλή» δεν αναφέρομαι σε μία επίσημη, βραδινή τσάντα. Αλλά σε εκείνη που θα συνοδεύσει τα look σου κάθε μέρα. Αυτή με τη διαχρονική αξία και την υψηλή ποιότητα που θα σε κάνει να την κρατάς για χρόνια. Όπως αυτές οι 6 τσάντες, φτιαγμένες από ελληνικά brands, που θα κάνουν κάθε σου εμφάνιση να ξεχωρίσει ξανά και ξανά.

Στο σημείο αυτό θα σου παραδεχτώ ότι δεν είμαι από τις γυναίκες που έχουν φετίχ με τα αξεσουάρ. Ειδικά με τις τσάντες. Συνήθως θα με δεις να κρατάω την ίδια oversized τσάντα από το γραφείο, μέχρι αργά το απόγευμα. Για αυτό φροντίζω να επικεντρώνομαι σε πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά πριν βάλω μία νέα στη συλλογή μου. Να είναι σε διαχρονική απόχρωση (όπου διαχρονικό βλέπε χρώμα που ενσωματώνεται εύκολα στις εμφανίσεις και όχι μόνο το κλασικό μαύρο- καφέ), να είναι προσεγμένη στις λεπτομέρειες και να είναι φτιαγμένη με αγάπη και πρόθεση να αντέξει χρόνια. Αυτά τα 6 ελληνικά brands που ακολουθούν βασίζονται ακριβώς σε αυτά όταν φτιάχνουν τις τσάντες τους. Plus, εμπνέονται από την ελληνική κληρονομιά, εστιάζοντας κυρίως στη σοφιστικέ, μίνιμαλ και δωρική εκδοχή της. Το σίγουρο είναι ότι αποτελούν επένδυση για την ντουλάπα σου και αν τους «φερθείς» σωστά θα τις κρατήσεις για πολλά, πολλά χρόνια.

Callista Crafts

Το brand Callista Crafts δημιουργήθηκε το 2013 με στόχο να δώσει νέα πνοή στο πιο iconic αξεσουάρ. Την τσάντα tote. Από τότε μέχρι σήμερα το όραμα του ελληνικού brand έχει μείνει αναλλοίωτο. Οι τσάντες Callista δεν «υπακούουν» σε τάσεις και εποχές. Αυτό το χαρακτηριστικό δίνει στις τσάντες μία διαχρονική κομψότητα που παραμένει σταθερή και δεν εξασθενεί μέσα στο πέρασμα του χρόνου. Παντοτινός «σύμμαχος» είναι η υψηλή ποιότητα. Και η αγάπη στις λεπτομέρειες.

Grecian Chick

Το ελληνικό brand ιδρύθηκε το 2013 από 2 σχεδιάστριες και φίλες, την Κατερίνα Ζουγανέλη και την Άννα Τάσου. Η ιδέα γεννήθηκε έναν χρόνο πριν όταν έκαναν τις διακοπές τους. Και κάπως έτσι ξεκίνησαν τα μοναδικά τους, χειροποίητα αξεσουάρ που κατασκευάζονται στην Ελλάδα. Οι τάσεις της μόδας είναι σημείο αναφοράς και για τις 2 τους, όμως η έμπνευση πηγάζει στην κυριολεξία από τα πάντα. Το αποτέλεσμα είναι τσάντες με φανταστικές λεπτομέρειες. Υπέροχα κρόσσια και περίτεχνα σχέδια που θα ομορφύνουν κάθε σου look.

Park House

Το Park House είναι το αγαπημένο brand με χειροποίητα δερμάτινα items που σχεδιάζονται και κατασκευάζονται αποκλειστικά στην Ελλάδα. «Σήμα κατατεθέν» του είναι η κουλ πολυτέλεια και το υπέροχο μινιμαλιστικό στιλ, στοιχεία που αντικατοπτρίζονται σε κάθε δημιουργία των δύο founder και designers που το «έφεραν στη ζωή»: της Φαίδρας Κατσάμπα και της Γιασεμή Πέρου. Στόχος τους αρχικά ήταν να φτιάχνουν τσάντες που θέλουν οι ίδιες να κρατήσουν. Το αποτέλεσμα ήταν άνετες τσάντες με smart λεπτομέρειες σε μία φανταστική παλέτα χρωμάτων που έχουν διαχρονική αξία.

Zeus + Dione

Με πλούσια κληρονομιά που πηγάζει από τη μυθολογία, το ελληνικό brand Zeus + Dione επηρεάζεται ξεκάθαρα από τον μύθο, την παράδοση και τον αρχαίο πολιτισμό. Η αισθητική του που παραμένει χαρακτηριστική σε κάθε συλλογή εμπνέεται από την κλασική ελληνική αρχιτεκτονική και τα δωρικά στοιχεία. Οι γραμμές του brand είναι «καθαρές», περίτεχνες και υπέρκομψες με τάση προς τη γεωμετρία. Πέρα από τα υπέροχα φορέματα, ανάμεσα στις δημιουργίες του Zeus + Dione ξεχωρίζουμε και τα αξεσουάρ και συγκεκριμένα τις τσάντες που με τη μίνιμαλ αισθητική τους μπορούν να φορεθούν πάντα και παντού.

Themis Z

Η Θέμις Ζουγανέλη είναι η δημιουργός και designer του brand Themis Z. Με πηγή έμπνευσης την ελληνική κληρονομιά της σχεδιάστριάς του, το brand χαρακτηρίζεται από τις μίνιμαλ, γεωμετρικές, καθαρές γραμμές που υπάρχουν τόσο σε κάθε σχεδιασμό, όσο και στα μοτίβα του. Η σοφιστικέ γοητεία του Themis Z είναι αυτή που του χαρίζει τη διαχρονικότητά του και κάνει κάθε σχέδιο του να είναι τόσο ξεχωριστό. Στα πολύ ιδιαίτερα κομμάτια του ελληνικού brand είναι και οι υπέροχες τσάντες του που συνδυάζουν άνεση και απαράμιλλη κομψότητα.

Κooreloo

Πολλά χρώματα παντρεμένα μεταξύ τους σε περίτεχνες υφές. Υψηλή ποιότητα και αγάπη για την παράδοση. Το ελληνικό brand Kooreloo με αφετηρία τον παραδοσιακό αργαλειό έχει εξελιχθεί μέσα από τις συλλογές του με τρόπο που φέρνει την παράδοση στα μέτρα της σύγχρονης γυναίκας. Tweed σχεδιασμοί, φυσικά υλικά,  χαρακτηριστικά coin charms να κοσμούν τις δημιουργίες και μεγάλη φαντασία. Μία τσάντα του συγκεκριμένου brand σίγουρα θα τραβήξει τα βλέμματα.