FASHION TRENDS

5 κοσμήματα που είναι ιδανικά για τα φθινοπωρινά ρούχα. Για μοναδικά looks, εδώ

Launchmetrics Spotlight

Είμαι άνθρωπος που δεν φεύγει από το σπίτι χωρίς να φορέσει τα αγαπημένα της κοσμήματα. Αυτό αφορά τις εμφανίσεις μου όλο τον χρόνο. Θεωρώ ότι ένα κόσμημα μπορεί να προσφέρει πολλά στην εμφάνιση ενός ανθρώπου (γυναίκα ή άνδρα). Μπορεί να προσφέρει μοναδικότητα, να εκφράσει την ταυτότητά μας (την ενδυματολογική τουλάχιστον), ενώ για πολλούς από εμάς, ένα κόσμημα, συνδέεται με το συναίσθημα. Αν φοράμε ένα κολιέ γιατί το έχουμε συνδέσει με μια καλή ανάμνηση ή αν μας θυμίζει κάποιον ή αν πρόκειται για κάποιο οικογενειακό κειμήλιο, το κομμάτι που φοράμε έχει άλλη βαρύτητα.

Προσωπικά, λοιπόν, αντιμετωπίζω τα κοσμήματα, κατ’ αυτόν τον τρόπο. Πιστεύω ότι έχουν αυτή την επιδραστικότητα στις εμφανίσεις μας και γι’ αυτό θεωρώ ότι όλοι πρέπει να τα φοράμε. Γιατί κοιτώντας τα, σου υπενθυμίζεται ποιος είσαι. Αυτό αφορά, και τις εμφανίσεις μας το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Πολλοί σκέφτονται κατά πόσο «χώρο» έχουν τα κοσμήματα στις εμφανίσεις μας, όταν χειμωνιάζει. Όταν φοράμε περισσότερα layers ή πιο χοντρά ρούχα, ίσως να νιώθουμε ότι ένα λεπτεπίλεπτο κόσμημα, «χάνεται» σε όλον αυτόν τον όγκο. Αυτό, εν μέρει, ισχύει, αλλά θέλω να σου αποδείξω το αντίθετο.

Τα κοσμήματα έχουν θέση στις εμφανίσεις μας και το φθινόπωρο

Και από πρακτικής πλευράς, η θεωρία αυτή ισχύει. Τα πιο λεπτά ή μικρά κοσμήματα, μπορεί να «θαφτούν» στα layers των ρούχων μας ή σε αυτά που είναι πιο ογκώδη. Το να μπλεχτεί ένα λεπτεπίλεπτο κόσμημα στα πλεκτά μας ρούχα ή να το «ρουφήξει» μια στρώση ρούχων, όσο το φοράμε, είναι ένα συχνό φαινόμενο. Παρ’ όλα αυτά, αυτό δεν θα έπρεπε να αποτελεί αφορμή για να σταματήσουμε να φοράμε κοσμήματα. Με τα σωστά κομμάτια, οι εμφανίσεις μας αποκτούν ένα μοναδικό στοιχείο. Αντικαθιστώντας κάποια κοσμήματα της συλλογής μας, τα οποία δεν είναι τα καταλληλότερα για τα χοντρά μας ρούχα, με κομμάτια που είναι πιο «ανθεκτικά» σε αυτές τις σιλουέτες, μπορούμε να τα συμπεριλάβουμε στις φθινοπωρινές και χειμωνιάτικες εμφανίσεις μας.

Φυσικά, είναι και ο τρόπος που θα φορέσεις κάθε κόσμημα, αν δηλαδή, θα το συνδυάσεις με ένα δεύτερο κόσμημα, αν θα το χρησιμοποιήσεις για layering κ.ο.κ., που παίζει καταλυτικό ρόλο στο look σου. Το θέμα εδώ τελικά, είναι να έχεις όρεξη και φαντασία. Δεν χρειάζεται καν να μπεις στη διαδικασία για μια νέα αγορά, αρκεί να «δεις» τα κοσμήματά σου και πόσο διαφορετικά μπορείς να τα φορέσεις. Μην παραβλέπεις τη δύναμη που μπορούν να σου προσφέρουν (σε ένα outfit ή και στην αυτοπεποίθηση σου). Ειδικά, τώρα το φθινόπωρο και τον χειμώνα που οι εμφανίσεις μας έχουν την τάση να γίνονται πιο μουντές (χρωματικά τουλάχιστον), λόγω καιρού. Παρακάτω, λοιπόν, τα κοσμήματα που είναι ιδανικά για τα ρούχα του φθινοπώρου και του χειμώνα.

Κοσμήματα για το φθινόπωρο: Statement σκουλαρίκια

Launchmetrics Spotlight

Ακόμα και των μεγάλων κοσμημάτων να μην είσαι, όταν τα συνδυάσεις με πιο χοντρά ρούχα, θα δεις ότι υπάρχει μια ισορροπία στο σύνολό σου. Ακόμα, λοιπόν, κι αν δεν είσαι των statement σκουλαρικιών, όταν τα φορέσεις με ένα ζιβάγκο και ένα σακάκι ή ακόμα και με ένα μονόχρωμο σύνολο ή το αγαπημένο σου παλτό, θα δεις πόσο εύκολα θα αναδείξει την εμφάνισή σου. Μια φορά να τα δοκιμάσεις και δεν θα θέλεις να φοράς τίποτα άλλο μετά.

Choker

Launchmetrics Spotlight

Τα chokers είναι από τα αγαπημένα μου κοσμήματα και αυτό, γιατί είναι versatile. Μπορούν δηλαδή, να φορεθούν με διάφορους τρόπους, προσφέροντας κάτι διαφορετικό κάθε φορά. Τώρα, το φθινόπωρο, λοιπόν, που θέλεις ένα πιο «μπαμ» αποτέλεσμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα συνδυάζοντάς το με άλλα κολιέ μαζί ή απλά, να διαλέξεις ένα πιο chunky σχέδιο που θα φανεί πιο εύκολα και μπορείς να φορέσεις ακόμα και με πιο ψηλές λαιμοκόψεις. Αν φοράς ζιβάγκο π.χ., μπορείς να το φορέσεις πάνω από τη μπλούζα σου.

Κρίκοι

Launchmetrics Spotlight

Οι κρίκοι είναι από τα πιο διαχρονικά κοσμήματα και έχουν την τιμητική τους φέτος. Είναι επίσης, το τέλειο κόσμημα για το φθινόπωρο και των χειμώνα, ειδικά αν επιλέξεις ένα σχέδιο που έχει «κάτι». Μπορεί να έχει διαμάντια (ή ΟΚ, κάτι πιο φθηνό από διαμάντια), μπορεί να είναι μεγάλο το μέγεθος ή το σχέδιο να είναι πιο γεωμετρικό κ.ο.κ. Σε κάθε περίπτωση, φέρνεις την προσοχή στο πρόσωπό σου, οπότε αυτό είναι καλό για να μπουστάρεις τα φθινοπωρινά σου looks.

Καρφίτσα

Launchmetrics Spotlight

Νομίζω ότι η καρφίτσα είναι ένα κόσμημα/αξεσουάρ που έχει λάβει την αναγνώριση που του αξίζει. Πιστεύω ότι έχει αντίκτυπο στις εμφανίσεις μας, όσο μεγάλο ή μικρό είναι το μέγεθός της. Σκέψου όμως το εξής: πώς θα ήταν να τη βάζεις στα πανωφόρια σου; Αυτό κάνει όλη τη διαφορά, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με τα πανωφόρια μας, που είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς σε μια μας εμφάνιση. Αλλά και σε πανωφόρι να μην τη φορέσεις, η καρφίτσα θα «βρει» τρόπο να ξεχωρίσει, φωτίζοντας ένα σου σύνολο. Ειδικά, αν φορέσεις δυο-τρεις μαζί, προσφέροντας το δικό σου “mood board” μέσω αυτού του «ταπεινού» κοσμήματος.

Χοντρή χρυσή αλυσίδα

Launchmetrics Spotlight

Από τα κοσμήματα που κυριαρχούν στις εμφανίσεις μας, τα τελευταία χρόνια κι έπειτα, ειδικά μετά την πανδημία, γιατί είναι ένα πραγματικά ξεχωριστό κόσμημα. Οι chunky χρυσές αλυσίδες για τον λαιμό, είναι ένα must, κατά τη γνώμη μου, λόγω της διαχρονικότητάς τους. Είναι όμως, και το αποτέλεσμα που προσφέρουν ακόμα και στο πιο απλό ή casual σύνολο. Μια χοντρή χρυσή αλυσίδα είναι sporty, αλλά και «καλή», φοριέται μόνη της, αλλά και με άλλα κολιέ, είναι ιδανική για layering και γενικά είναι versatile. Μπορείς να τη φορέσεις πάνω από ένα ζιβάγκο, ένα κουμπωμένο πουκάμισο με πουλόβερ, πάνω από ένα jacket και η λίστα συνεχίζεται. Με λίγα λόγια, αυτό το κόσμημα δεν θα «χαθεί» στα χοντρά σου ρούχα, με τίποτα.