FASHION NEWS

10 looks από τη genderless Spring 2021 συλλογή Louis Vuitton που μας έχουν γίνει εμμονή

ImaxTree

Έχουν συμβεί πολλά το 2020, σε παγκόσμιο επίπεδο, από τα οποία οι σχεδιαστές μπορούν να εμπνευστούν. Υπάρχει «ζουμί». Από τη μία ο κορονοϊός (το no.1 απροσδόκητο συμβάν της χρονιάς) που έχει φέρει ένα σωρό αλλαγές στη βιομηχανία της μόδας και τον τρόπου ντυνόμαστε. Έπειτα, έχεις την επάνοδο του κινήματος Black Lives Matter που ξανάνοιξε την κουβέντα του diversity στη μόδα. Και φυσικά, είναι οι επερχόμενες αμερικανικές εκλογές που θα κρίνουν αν η τραγελαφική παρουσία του Donald Trump θα συνεχίσει να διοικεί μια από τις ισχυρότερες χώρες του κόσμου. Ο Nicolas Ghesquière, λοιπόν, για τη Spring 2021 συλλογή Louis Vuitton, νιώθει «υπόχρεος», να μιλήσει για όλα αυτά. Ή για τουλάχιστον για κάποια απ’ όλα αυτά.

Σαν ένας από τους σπουδαιότερους οραματιστές της μόδας, ο Ghesquière δεν κολλάει σ’ αυτά. Δεν θεωρεί τίποτα απ’ αυτά εμπόδιο. Θα βρει τρόπους να επικοινωνήσει το όραμα και τις απόψεις του. Με τη Spring 2021 συλλογή Louis Vuitton, λοιπόν, είπε ό,τι ήθελε να πει. Ήθελε να μιλήσει για το diversity στη μόδα. Για το πώς ορίζονταν ως τώρα οι όροι της μόδας, όσον αφορά το γυναικείο και ανδρικό ένδυμα. «Το ερώτημά μου αυτή τη σεζόν δεν ήταν μόνο ένα θέμα. Ήταν γι’ αυτό το σημείο μεταξύ θηλυκότητας και αρρενωπότητας. Αυτό το σημείο τονίζεται από non-binary ανθρώπους, ανθρώπους που ελεύθερα ντύνονται όπως θέλουν, με αποτέλεσμα να μεταδίδουν αυτή την ελευθερία και σε όλους εμάς. Με ενέπνευσε πολύ αυτή η εξερεύνηση του να βρω ρούχα που εκπροσωπούν αυτού του είδους την γκαρνταρόμπα. Αυτή που δεν είναι θηλυκή ή αρρενωπή. Ήθελα να μείνω σε αυτό το “ενδιάμεσο” σημείο».

Οι τρόποι παρουσίασης

Ενώ παράλληλα, έδειξε την προσαρμοστικότητά στις νέες συνθήκες των παρουσιάσεων. Δημιούργησε, λοιπόν, μια πλατφόρμα όπου οι καλεσμένοι του show μπορούσαν να παρακολουθήσουν το show από την άνεση των σπιτιών τους. Ενώ υπήρχαν ήδη κάποιοι καλεσμένοι που βρέθηκαν στο show, στα διπλανά καθίσματα υπήρχαν 360 μοιρών κάμερες απ’ όπου μπορούσε ο κόσμος να παρακολουθήσει το show. Πίσω από τα καθίσματα υπήρχε green screen, όπου μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας, ο κόσμος έβλεπε στιγμιότυπα από την ταινία του ’87, Wings of Desire, του Wim Wenders. Η ταινία αποτέλεσε και μεγάλο μέρος της έμπνευσής του για τη Spring 2021 συλλογή Louis Vuitton.

Η gender-free Spring 2021 συλλογή Louis Vuitton και τα αγαπημένα μας looks

Οι 80s αναφορές από τη Spring 2021 συλλογή Louis Vuitton, βοήθησαν στο να μην έχουν τα ρούχα ξεκάθαρο «φύλο». Υπήρχε αυτή η “in between” διάθεση που προμόταρε τη genderless μόδα. Επιτρέποντας έτσι στους πελάτες του οίκου να αποφασίσουν μόνοι τους τι θέλουν και πώς να φορέσουν από τη συλλογή. «Αυτό δεν σημαίνει ότι θα ντύσω τις γυναίκες με ανδρικά ρούχα, αλλά το να παρουσιάσω ρούχα που είναι στη ‘μέση’», δήλωσε σχετικά ο σχεδιαστής. Αυτό αποδόθηκε τελικά μέσα από φαρδιά παντελόνια, oversized καμπαρντίνες και πανωφόρια αλλά και 80s εμπνευσμένα t-shirts και φούτερ με τυπώματα. Ανάμεσα τους και το πολιτικού περιεχομένου “Vote” το οποίο «άνοιξε» και το show. Ένα ρούχο αφιερωμένο στους Αμερικανούς φίλους του brand. Τα περισσότερα two-piece σύνολα συμπλήρωσαν παχιές ζώνες που τόνιζαν τη μέση.

Ενδιαφέρον είχαν και τα μίνι φορέματα με τα «ευρύχωρα» μανίκια και graphic prints που έκαναν τις αναφορές από τη μόδα του 80 ακόμα πιο ξεκάθαρες.

«Δεν ξέρω πόσο η κατάσταση αυτή θα αλλάξει τη μόδα ή την ιδέα που έχει ο κόσμος γι’ αυτή», αναφέρει σχετικά ο Ghesquière. «Αυτό που πιστεύω ότι συμβαίνει είναι η επιτάχυνση σε σημαντικά θέματα, όπως το inclusivity. Ίσως να καταλήγουν όλα σ’ αυτό που έλεγα για την ελευθερία. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο ότι λαχταράει ο κόσμος».

ImaxTree
ImaxTree
Spring 2021 συλλογή Louis Vuitton ImaxTree
ImaxTree
ImaxTree
ImaxTree
ImaxTree
ImaxTree
Spring 2021 συλλογή Louis Vuitton ImaxTree
ImaxTree