PUBLI

Το The C καλωσορίζει το φετινό καλοκαίρι

Σε ένα εκπληκτικό νέο location στη παραλία της Βούλας, στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Το σκηνικό είναι απίθανο: μια υπέροχη παραλία – μετά το One & Only και πριν την Α’ Πλαζ Βούλας, στην είσοδο της Βούλας από τη Γλυφάδα- με αναπαυτικές ξαπλώστρες, ομπρέλες και sunbeds και πίσω της το ατμοσφαιρικό The C. Αυτό είναι το νέο project του Ρωμανού Γεωργίου, του Δημήτρη Μπέη και του Δήμου Λύτρα.

Ο κατάφυτος με μεσογειακά φυτά χώρος εκπέμπει μια χαλαρή αύρα και το lounge, ακριβώς μπροστά από τα κομψά τραπέζια και τις άνετες καρέκλες του κυρίως εστιατορίου, είναι διακοσμημένο με άνετους καναπέδες, μίνιμαλ πολυθρόνες και τέντες από φυσικά υλικά που προφυλάσσουν από τον δυνατό ήλιο, δίνοντας μια νότα δροσιάς. Η διακόσμηση του The C που κινείται στους χρωματικούς τόνους της άμμου και της πέτρας, συμβάλλοντας καθοριστικά στη δημιουργία μιας χαλαρής, urban ατμόσφαιρας, έχει ως κυρίαρχο στοιχείο το ξύλο και φέρει την υπογραφή της Αφροδίτη Μπονάτσου και της ομάδας της Stones & Walls.

Στην κουζίνα του The C το πρόσταγμα έχουν η Ντορίνα Ντεμάι και ο Λάζαρος Σταμούλης, δύο chefs με μεγάλη εμπειρία. Το μενού τους ακολουθεί ξεκάθαρα τη φιλοσοφία του The C, καθώς δίνει έμφαση στην ποιότητα της πρώτης ύλης, στην απλότητα και στην καθαρότητα των γεύσεων. Τα πιάτα έχουν μεσογειακές και ελληνικές ρίζες, σταθερό βλέμμα προς τις διεθνείς τάσεις, ενώ δεν λείπουν και κάποιες ασιατικές πινελιές που ανεβάζουν την ένταση.

O κατάλογος του The C είναι βολικά χωρισμένος σε έξι ενότητες, ώστε να διευκολύνει την επιλογή (Ψωμί & Αλοιφές, Γη, Ωμά, Θάλασσα, Αγρός, Επιδόρπια), ενώ η γευστική εμπειρία στο The C αποτελείται από πιάτα όπως η βελούδινη φάβα, έξυπνα αρτυσμένη με τσάτνεϊ κάπαρης, η δυναμωτική σαλάτα με quinoa και γαρίδες, το φίνο carpaccio από ολόφρεσκο ψάρι ημέρας, το spicy tiradito μαγιάτικο, το βαθιάς νοστιμιάς linguine με ταρτάρ γαρίδας και αυγά avruga, το μεσογειακής λογικής ριζότο «γεμιστών» και τα άψογα ψημένα black angus μπιφτεκάκια με γιαούρτι μυρωδικών και pico de gallo τα οποία θα συνοδεύσετε κλασικά με τραγανές τηγανητές πατάτες.

Κρατήστε χώρο στο τέλος για το πληθωρικό γαλακτομπούρεκο του The C, με παγωτό βανίλια στην καρδιά του – το σύγχρονο στήσιμο του δεν στερεί τίποτε απολύτως από την απόλαυση, αντίθετα τονίζει τη γεύση της κλασικής συνταγής.

Το The C αγαπά το κρασί και για αυτό εμπιστεύτηκε τον σπουδαίο sommelier Γιώργο Καραμανώλη για τον σχεδιασμό και τη δημιουργία μιας προσεγμένης wine list που να εκτιμά τη μοναδικότητα και την ιδιαιτερότητα κάθε παραγωγού. Είναι προσανατολισμένη στον ελληνικό και στον γαλλικό αμπελώνα, αλλά δεν λείπουν και επιλογές από τον υπόλοιπο κόσμο. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφεθείτε στη φροντίδα του Ιορδάνη Ιορδανίδη, head sommelier του The C, ο οποίος θα σας προτείνει το ιδανικό wine pairing.

Φυσικά, από το The C δεν λείπουν και οι προτάσεις σε signature cocktails, οι οποίες περιλαμβάνονται σε μια λίστα που έχει δημιουργήσει ειδικά για το The C η έμπειρη ομάδα της Barflies – θα λατρέψετε το δροσερό Mint Punch με τσίπουρο, πράσινο τσάι, μέντα και σορμπέ εσπεριδοειδών και μπορείτε να το απολαύσετε είτε στο κυρίως εστιατόριο είτε απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα στην παραλία. Εδώ είστε σε καλά χέρια: Την εμπειρία φιλοξενίας του The C σχεδιάζει, οργανώνει και φροντίζει ο Μάνος Χαρίτος, με μακρά θητεία στον χώρο του hospitality management.

Υπάρχει ένα ξεχωριστό snack menu για την παραλία με λιχουδιές όπως το λαχταριστό pastrami sandwich, αλλά και breakfast menu, καθώς το The C είναι ανοιχτό από τις 10:00 το πρωί έως τις δέκα το βράδυ, ενώ αναμφισβήτητα ένα από τα «δυνατά» του χαρτιά είναι η διάθεση και το χαμόγελο του εξυπηρετικού προσωπικού.

Η ομάδα του Τhe C, μοιράζεται το κοινό ήθος για βιώσιμη ανάπτυξη και λειτουργία, μια πρακτική που υπαγορεύει και το φυσικό του περιβάλλον, ανάμεσα στη θάλασσα στην άμμο και στην πλούσια βλάστηση.

The C

A’ Ακτή, Λεωφ. Αλκυονίδων 4, Βούλα 166 74

Τηλέφωνο: 210-22.02.890

www.thec.gr

IG: www.instagram.com/thecbeach/