PUBLI

Το Be There! Corfu Animation Festival στον Ιανό

Η επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ των δύο από το 2013 κλείνει το μάτι στο κοινό και ανανεώνει το ραντεβού της για τον πιο ερωτικό μήνα του νέου χρόνου, το Φεβρουάριο και μάλιστα εις τριπλούν.

Τετάρτη 12, Πέμπτη 13 και Τρίτη 18 Φεβρουαρίου είναι οι 3 ημερομηνίες ορόσημα με ένα πρόγραμμα πλούσιο, ερωτικό και animated στη ζεστή ατμόσφαιρα του Ιανού.

AnimationInLovePoster0.jpg 

Το πρώτο ραντεβού, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου και ώρα 17:00, ανοίγει την αυλαία με τη διεξαγωγή επαγγελματικού workshop – σεμιναρίου για τους φοιτητές και τους επαγγελματίες, αλλά και όσους επιθυμούν να μυηθούν και να εντρυφήσουν στα μονοπάτια της δημιουργίας animation μέσα από την καθοδηγητική ματιά της Ελένης Μούρη (επίκουρης καθηγήτριας ΤΕΙ Αθήνας, τμήμα γραφιστικής με γνωστικό αντικείμενο στο animation). Τίτλος: Oργάνωση προ-παραγωγής ταινίας animation: «Από την Ιδέα στο Storyboard».

Στο επόμενο ραντεβού, την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου η μέρα ξεκινά με παιδικό καλλιτεχνικό εργαστήριο από την εξαιρετική εικαστικό και εκπαιδευτικό Χριστίνα Ντεπιάν με καλλιτεχνικό εργαστήριο animation για παιδιά.

Το ίδιο απόγευμα (της Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου) και ώρα 18:00, ένα πολυσυλλεκτικό πάνελ και μια συζήτηση γύρω από την αγάπη, τον έρωτα και το animation μπλέκουν την έκφραση των συναισθημάτων με την τέχνη και εμπνέονται από 8 μοναδικές και ειδικά επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους, που προβάλλονται αμέσως πριν, διάρκειας 1 περίπου ώρας και μόνο για ενηλίκους. Το θέμα πάντα και σταθερά ο έρωτας, η αγάπη και η ερμηνεία των πολύπλοκων αυτών εννοιών, όπως περιγράφονται γλαφυρά και απλουστευμένα μέσω των απαράμιλλης εικόνας  του animation.

Συνοπτικά οι εκλεκτοί καλεσμένοι του πάνελ.

Θανάσης Χειμωνάς: Συγγραφέας και αρθρογράφος.

Αρίσταρχος Παπαδανιήλ: Σκηνοθέτης-animator και συγγραφέας.

Το τελικό κατά σειρά ραντεβού, την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου και ώρα 22:30, ολοκληρώνει την τριλογία του Φεβρουαρίου με τον πιο ιδανικό τρόπο και συγκεκριμένα με την προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας Le Tableau δια μαγικής χειρός Jean-François Laguionie(με την Υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος). Ένα love story ύμνο στο animation με υπέροχες εικόνες, ευρηματικό σενάριο και καταπληκτική μουσική όπως μοναδικά συντονίζονται από τον αριστοτέχνη και βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα σκηνοθέτη του.

BE THERE! CORFU ANIMATION FESTIVAL

Ιανός | Αθήνα | Φεβρουάριος 2014

ANIMATION IN LOVE | ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ WORKSHOP – ΠΡΟΒΟΛΕΣ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ

2013 – 2014 Ιανός & Be there! Μια σχέση εμπιστοσύνης

DoveSei.jpg

Λίγα λόγια για τη θεματολογία των προβολών

Χωρίς αιδημοσύνη αλλά και με μεγάλη φινέτσα, οι ταινίες μικρού μήκους του αφιερώματος γιορτάζουν (με τον τρόπο τους) το διαπροσωπικό πλέγμα της αγάπης.

Η αγάπη μπορεί να αναπαρίσταται ως χρονολόγιο μελλοντικών επιπτώσεων (Κι έζησαν αυτοί καλά), ενώ κάποτε ταξιδεύει ανάμεσα στην τέχνη και την πραγματικότητα (Η βιβλιοθήκη, Ατελείωτος πίνακας). Ακόμη κι όταν είναι απλή ερωτική απόρριψη, κυριαρχείται από χρώματα και βιώματα (Νόστιμοι χωρισμοί), πολύ περισσότερο όταν ο χωρισμός είναι ανεπανόρθωτος (Πού είσαι αγάπη μου). Μια φανταιζί ιστορία μπορεί εν τέλει να είναι πολύ καθημερινή (Αυτό είναι αγάπη), ενώ μια πολύ συνηθισμένη πραγματικότητα μπορεί να γίνει σχεδόν ανυπέρβλητη κωμική δυσκολία (Πώς ο Ντέιβ και η Έμμα έμειναν έγκυοι) και, είτε το θέλουμε είτε όχι, η αγάπη κάποτε συνδέεται με το έγκλημα και εξουδετερώνει δυναμικά τα στερεότυπα των δύο φύλων (Βιθέντα).

Οι ταινίες animation του Be there! Corfu Animation Festival (σε 2D/3D computer animation, κούκλες ή ακόμη και με συμμετοχή ηθοποιών) είναι τόσο σύγχρονες όσο και στοχαστικές -και όμορφες- για ένα θέμα που συνεχώς εμπνέει.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη

Διεύθυνση: Σταδίου 24

Διοργάνωση: Great Events Παραγωγή: ANIMATE CORFU