PUBLI

Samsung Electronics: Eπιτρέπει τον έλεγχο των συσκευών της και από άλλα μέλη της Home Connectivity Alliance, όπως LG και Vestel

Οι καταναλωτές θα μπορούν να ελέγχουν μια σειρά συσκευών από διαφορετικά brands, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή της επιλογής τους, χάρη στη νέα ενσωμάτωση της HCA.

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε τη συνεργασία της με άλλα μέλη της HCA, όπως η LG Electronics και η Vestel, για να παρέχει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να ελέγχουν έξυπνες συσκευές τρίτων κατασκευαστών, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή της επιλογής τους. Είναι η πρώτη φορά που υφίσταται συνεργασία αυτού του είδους στη βιομηχανία.

Η κίνηση αυτή, με βάση την Προδιαγραφή Διεπαφής 1.0 της HCA, θα επιτρέψει τη διαλειτουργικότητα Cloud-to-Cloud (C2C) μεταξύ ορισμένων οικιακών συσκευών και συστημάτων HVAC και θα ανοίξει το δρόμο για ακόμη περισσότερα οφέλη προς τους καταναλωτές, όπως η διαχείριση ενέργειας σε ολόκληρο το σπίτι. Ξεκινώντας από το 4ο τρίμηνο του 2023, η λειτουργία θα είναι αρχικά διαθέσιμη σε οκτώ χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κορέας και των ΗΠΑ, ενώ αργότερα θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές.

Η Samsung Electronics αποτελεί ιδρυτικό μέλος και επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου της HCA, ενός οργανισμού αφιερωμένου στην ανάπτυξη και προώθηση της συμβατότητας και της διαχείρισης ενέργειας σε οικιακές συσκευές, συστήματα HVAC και τηλεοράσεις στο οικοσύστημα του συνδεδεμένου σπιτιού. Η συμμαχία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι τα μέλη της θα αρχίσουν να εφαρμόζουν την Προδιαγραφή Διεπαφής 1.0.

«Είναι υπέροχο να βλέπουμε την HCA να φέρνει το πρώτο παράδειγμα διαλειτουργικότητας στην αγορά με παγκόσμιους ηγέτες της βιομηχανίας οικιακών συσκευών, HVAC και τηλεοράσεων. Η κίνηση αυτή επιβεβαιώνει τη δέσμευση των μεγάλων κατασκευαστών συσκευών για παροχή καλύτερης εξυπηρέτησης των καταναλωτών στα σπίτια τους. Δίνοντας τη δυνατότητα στους τελικούς χρήστες να ελέγχουν μια σειρά από οικιακές συσκευές και προϊόντα HVAC από διάφορα brands, μέσω εφαρμογών όπως το SmartThings, αναμένουμε ότι η αγορά του smart home θα αναβαθμιστεί», δήλωσε ο Chanwoo Park, Πρόεδρος και Επικεφαλής του Service Biz Group, Digital Appliances Business της Samsung Electronics.

Παρέχοντας ένα πλαίσιο για τον διασταυρούμενο έλεγχο Customer to Customer (C2C), η συνεργασία θα δημιουργήσει ισχυρά θεμέλια για την οικιακή συνδεσιμότητα με σημαντικά οφέλη για τους καταναλωτές. Δεδομένου ότι η συνδεσιμότητα C2C δεν απαιτεί νέο κόμβο ή ενημερώσεις, χαρακτηρίζεται επωφελής για τις ήδη υπάρχουσες οικιακές συσκευές.

Χάρη σε αυτή την εξέλιξη, οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν τις έξυπνες συσκευές τους, διαφορετικού κατασκευαστή, μέσω των υφιστάμενων εφαρμογών για οικιακές συσκευές και HVAC, όπως η είναι η εφαρμογή SmartThings, που διευκολύνει τη διαχείριση του σπιτιού και των έξυπνων συσκευών, η ThinQ της LG και η VeeZy της Vestel. Οι καταναλωτές πρέπει, απλώς, να ενημερώσουν την εφαρμογή της προτίμησής τους, για να καταστεί δυνατή η διαχείριση των έξυπνων συσκευών στα σπίτια τους.

Αυτή η πρωτοβουλία σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η Samsung Electronics και η LG Electronics θα υποστηρίξουν τον έλεγχο των αντίστοιχων συσκευών τους χρησιμοποιώντας η μία τις εφαρμογές της άλλης – ένα βήμα που ενισχύει την ευκολία χρήσης των καταναλωτών. Επιπλέον, μαζί με τη Vestel, η Samsung ήταν ο πρώτος βασικός παίκτης του κλάδου που εφάρμοσε την ενσωμάτωση της HCA. Εστιάζοντας στην υποστήριξη βασικών λειτουργιών που χρησιμοποιούν συχνότερα οι καταναλωτές, η προδιαγραφή διεπαφής 2.0, η οποία αναμένεται το 2024, πρόκειται να προσθέσει λειτουργίες διαχείρισης ενέργειας και να συμπεριλάβει ακόμη περισσότερες σειρές προϊόντων, όπως φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων (EV).

«Οι εταιρείες-μέλη της HCA προσεγγίζουν με προσοχή τη διαλειτουργικότητα των καθημερινών βασικών προϊόντων που βρίσκονται ήδη στα σπίτια μας», σημείωσε ο Yoon Ho Choi, Πρόεδρος της Home Connectivity Alliance. «Ανυπομονώ να δω τις εταιρείες-μέλη μας να υιοθετούν τις προδιαγραφές από φέτος και την τεχνολογία της HCA να γίνεται διαθέσιμη σε ακόμη περισσότερους καταναλωτές στο άμεσο μέλλον. Στόχος μας είναι να κάνουμε τις συσκευές και τα συστήματα HVAC με τα οποία ζούμε, πιο έξυπνα, πιο προσιτά και ενεργειακά αποδοτικά σε όλο το φάσμα της ζωής τους, συνδέοντάς τα με τη διαχείριση ενέργειας και άλλες υπηρεσίες».