PUBLI

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ αποτελεί τον φάρο ελπίδας για τις θαλάσσιες χελώνες

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ, Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, υλοποιεί δράσεις για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών από το 1983

Η αποστολή του είναι πολυδιάστατη, καθώς σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα και δράσεις για την προστασία, διαχείριση και ανάδειξη των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους, συνδυάζοντας το επιστημονικό έργο με την εθελοντική προσφορά και επιδιώκοντας με την ενημέρωση και εκπαίδευση να ενεργοποιήσει την κοινωνία για ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο πλανήτη.

Οι ερευνητικές προσπάθειες αποτελούν σημαντικό ρόλο στην κατανόηση των πληθυσμών των θαλάσσιων χελωνών στην Ελλάδα. Κάθε καλοκαίρι εποπτεύονται από 75 έως 110 χιλιόμετρα ακτής στη Ζάκυνθο, την Κρήτη (Ρέθυμνο, Χανιά, Μεσσαρά) και την Πελοπόννησο (Κοτύχι, Κυπαρισσιακός Κόλπος, Ρωμανός, Κορώνη, Λακωνικός Κόλπος, εκβολές Ευρώτα, ΝΑ Λακωνία) από του εθελοντές/ερευνητές του ΑΡΧΕΛΩΝ. Εκεί διασφαλίζεται η φωλεοποίηση και ωοτοκία των ενηλίκων θηλυκών, η προστασία των φωλιών και της εκκόλαψης των νεοσσών μέχρι να φτάσουν στη θάλασσα. Αυτά τα δεδομένα είναι ζωτικής σημασίας για τον καθορισμό στρατηγικών διατήρησης του είδους.

Ακόμα, το Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα ιδρύθηκε το 1994 και αποτελεί νοσοκομείο για τραυματισμένες και άρρωστες θαλάσσιες χελώνες. Οι εθελοντές και η ομάδα περίθαλψης του Κέντρου Διάσωσης θα τις περιθάλψουν με την κατάλληλη φροντίδα μέχρι να είναι αρκετά υγιείς για να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον, τη θάλασσα.

HATCHLING 11 - SAM BROWN2

Η ευαισθητοποίηση του κοινού αποτελεί βασικό πυλώνα του έργου του ΑΡΧΕΛΩΝ. Σχολεία, επισκέπτες στις παραλίες ωοτοκίας και στο Κέντρο Διάσωσης, αλλά και οι άνθρωποι στις τοπικές κοινωνίες ενημερώνονται σχετικά με τη προστασία των θαλάσσιων χελωνών, τις απειλές που αντιμετωπίζουν, αλλά και πως μπορούν να βοηθήσουν.
Η Pilot Pen Greece με αποκλειστικό αντιπρόσωπο και διανομέα την Ματαλών Α.Ε αναγνωρίζει τη σημασία του έργου του ΑΡΧΕΛΩΝ υποστηρίζοντας τον πρακτικά για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Κατά τη διάρκεια της πρωινής βάρδιας, οι εθελοντές περπατούν πολλά χιλιόμετρα στις παραλίες ωοτοκίας προσπαθώντας να καταγράψουν και να προστατέψουν τις φωλιές. Αφού τις εντοπίσουν, καταγράφουν τα δεδομένα με τα προϊόντα της Pilot Pen Greece. «Οι φωλιές δεν είναι λίγες, αρκεί να πω ότι το 2023 καταγράφηκαν από τον ΑΡΧΕΛΩΝ πάνω από 10.000 φωλιές Καρέττα. Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη της Pilot Pen Greece», δήλωσε η Πέλη Τσούση, Υπεύθυνη Προγραμμάτων Δυτικής Πελοποννήσου. «Η πρακτική αυτή συνεισφορά τους μας επιτρέπει να συνεχίσουμε την καταγραφή των φωλιών στις πρωινές μας περιπολίες στις παραλίες ωοτοκίας και τις προσπάθειες ευαισθητοποίησης του κοινού. Μαζί, μπορούμε να διασφαλίσουμε την υγεία των ωκεανών μας και την επιβίωση των θαλάσσιων χελωνών».

Από την πλευρά του ο Μωρίς Φάις, Deputy General Manager της Ματαλών Α.Ε. αναφέρει: «Είναι στο DNA της εταιρείας μας η προσφορά στην κοινωνία και η στήριξη Οργανισμών με σημαντικό έργο. Έχουμε επιλέξει στρατηγικά να είμαστε οικολογικά υπεύθυνοι και να συνδεόμαστε με Οργανισμούς που έχουν τις ίδιες αρχές και αξίες, συμβάλλοντας στην επίτευξη των ίδιων στόχων. Σε αυτό το πλαίσιο επιλέξαμε να συνδέσουμε την Pilot Pen, ένα από τα σημαντικότερα brands στα εργαλεία γραφής, με τον ΑΡΧΕΛΩΝ».

Pilot | Γράφουμε καλύτερα με λιγότερα!

Η διατήρηση του περιβάλλοντος είναι μια σημαντική πρόκληση που καθοδηγεί την Pilot σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Pilot καινοτομεί συνεχώς, ενώ δραστηριοποιείται βιώσιμα για να περιορίσει τον αντίκτυπό της στον πλανήτη.

Η αρχή ΓΡΑΨΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ αντιπροσωπεύει την προσέγγισή του ιστορικού αυτού brand, που στοχεύει στη μείωση του οικολογικού αντίκτυπου της παραγωγής του, διατηρώντας παράλληλα τα πρότυπα ποιότητας και καινοτομίας του.

Το 2006 η Pilot λάνσαρε τη σειρά BeGreen, οικολογικά σχεδιασμένα προϊόντα που είναι κατά 85% επαναγεμιζόμενα και κατασκευασμένα με τουλάχιστον 70% ανακυκλωμένο πλαστικό. Αυτή η πρωτοποριακή προσέγγιση επέτρεψε στην Pilot να είναι ο 1ος κατασκευαστής παγκοσμίως που προσφέρει πιο φιλικά προς το περιβάλλον εργαλεία γραφής.

Σύμφωνα με την Νάσια Καναβέλη, Marketing Director της Ματαλών, «η περιβαλλοντική δέσμευση της εταιρείας μας και της Pilot Pen, που αντιπροσωπεύουμε και διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα, είναι ακλόνητη και αδιαμφισβήτητη. Η συνεργασία μας για 3η συνεχόμενη χρονιά με τον ΑΡΧΕΛΩΝ το αποδεικνύει περίτρανα και αυτό μας γεμίζει ενθουσιασμό, αλλά και υπερηφάνεια».

Pilot Pen Greece

Αποκλειστικοί Αντιπρόσωποι & Διανομείς

Matalon S.A.

www.matalon.gr

FB | Pilot Pen Greece

Instagram | @pilotpen.greece