PUBLI

Η United Colors of Benetton κάνει το ντεμπούτο της στο Μetaverse με το PlayChange

Πονζάνο, 15 Ιουνίου 2022. Από σήμερα, η United Colors of Benetton κάνει το ντεμπούτο της στο κόσμο του Μetaverse. Μέσω της πλατφόρμας Roblox, η εταιρεία φέρνει σε επαφή τον φυσικό και τον εικονικό κόσμο μέσω του νέου της καταστήματος PlayChange, μια διαδραστική εμπειρία που είναι ιδιαίτερα κοντά στους νέους καταναλωτές.

Το κατάστημα PlayChange πήρε το όνομά του από τη διαφημιστική καμπάνια που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου τον Φεβρουάριο του 2022. Η εικονική τοποθεσία έχει την ίδια εκλεπτυσμένη και μινιμαλιστική εμφάνιση και αίσθηση που δημιουργήθηκε για το κατάστημα-ναυαρχίδα της εταιρείας στο Corso Vittorio Emanuele στο Μιλάνο. Μοιράζεται επίσης την ίδια ροζ «συνολική εμφάνιση» που – χρωματίζοντας τα πάντα, από τις βιτρίνες των καταστημάτων μέχρι τους εσωτερικούς χώρους και από τις κρεμάστρες μέχρι τα ράφια – τονίζει φυσικά τις αποχρώσεις των ενδυμάτων της Benetton.

Μόλις οι επισκέπτες «μπουν» στο PlayChange, θα μπορούν να εξερευνήσουν ελεύθερα το περιβάλλον και να ανακαλύψουν τα εμβληματικά ρούχα από τη νέα συλλογή Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2022. Μέσω τριών ειδικών πυλών, μπορούν στη συνέχεια να αποκτήσουν πρόσβαση σε τρεις διαφορετικούς κόσμους παιχνιδιού:

  • Pink it!, όπου ανάμεσα σε ουρανό, σύννεφα, αερόστατα και ουράνια τόξα ο παίκτης πρέπει να αγγίξει και να χρωματίσει ροζ όσο το δυνατόν περισσότερες αιωρούμενες σιλουέτες που μοιάζουν με πρόβατα,

  • Green Adventure, ένα δάσος προς εξερεύνηση όπου, για να επιβιώσουν, οι συμμετέχοντες πρέπει να αποφύγουν τις μέλισσες που «πέφτουν» από ψηλά,

  • The Color Race, ένας αγώνας στην έρημο, όπου οι παίκτες ακολουθούν μια διαδρομή που σημαδεύεται από χρωματιστά λογότυπα.

Στο τέλος κάθε παιχνιδιού, θα εμφανίζεται μια εικονική κάρτα, η οποία θα επιτρέπει στον παίκτη που την έχει αποκτήσει να πάει σε ένα φυσικό κατάστημα United Colors of Benetton, να κάνει τα ψώνια του και να επωφεληθεί από την έκπτωση που θα λάβει παίζοντας στα μίνι-παιχνίδια στο εικονικό κατάστημα στο Metaverse.

«Αυτό με το οποίο πειραματιζόμαστε είναι μια κατανεμημένη προσέγγιση σε όλα τα κανάλια επικοινωνίας, η οποία ενισχύει τη φυσική αγοραστική εμπειρία με μια νέα, εντελώς εικονική, δημιουργώντας μια phygital πραγματικότητα – ενός Metaverse-φυσικού κόσμου», εξηγεί ο Antonio Patrissi, Chief Digital Officer του ομίλου Benetton. «Η Benetton ήταν πάντα μια πρωτοποριακή μάρκα, ικανή να προβλέπει την εποχή και τις τάσεις της. Στόχος μας είναι να είμαστε οι πρώτοι που θα εξερευνήσουν τις δυνατότητες συμμετοχής που προσφέρει αυτή η νέα τεχνολογία, φέρνοντάς μας όλο και πιο κοντά στις καταναλωτικές συνήθειες και το όραμα που έχουν οι νεότερες γενιές για τον κόσμο της μόδας και του λιανικού εμπορίου».

Πολλά ταλέντα από τον κόσμο του gaming και του lifestyle θα συμμετάσχουν στην έναρξη του PlayChange. Αφηγητές του καταστήματος Benetton στο Metaverse θα είναι ο Luca Vezil, λάτρης της μόδας, της τεχνολογίας και της φωτογραφίας, η influencer του TikTok και δημιουργός μόδας Gloria Schito, η οποία έχει μεταφέρει το πάθος της για τη μόδα στο Metaverse, και ο Surry, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Salvatore Cinquegrana, ο οποίος ξεκίνησε από το gaming και στη συνέχεια εισχώρησε με επιτυχία στον κόσμο του lifestyle, των ταξιδιών και της μόδας. Επιπλέον, streamers και παίκτες θα συμμετάσχουν ενεργά στην πρωτοβουλία Twitch παίζοντας και στους τρεις κόσμους του Playchange.

benetton.com
instagram.com/benetton
facebook.com/benetton
youtube.com/benetton
pinterest.it/benetton