PUBLI

Η τελευταία σειρά τηλεοράσεων της Samsung φέρνει τη νέα εποχή της Samsung AI TV

Τα φετινά προϊόντα προσφέρουν εμπειρία επόμενου επιπέδου* στην οικιακή ψυχαγωγία με τους προηγμένους επεξεργαστές και λειτουργίες που βασίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Η Samsung Electronics Co., Ltd. παρουσίασε σήμερα στην εκδήλωση “Unbox & Discover” τη νέα σειρά τηλεοράσεων και soundbars για το 2024, συμπεριλαμβανομένων των τηλεοράσεων Neo QLED 8K και 4K, OLED και soundbar. Ως ο κορυφαίος κατασκευαστής τηλεοράσεων** στον κόσμο για 18 συναπτά χρόνια, οι φετινές προτάσεις της Samsung προσφέρουν εκπληκτική εμπειρία ψυχαγωγίας στο σπίτι, με μια σειρά από λειτουργίες που βασίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη. 

Κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης για εκπροσώπους των ΜΜΕ στην Ελλάδα, ο Hansoo Kim, Πρόεδρος της Samsung Electronics Hellas, δήλωσε: «Η επίσημη παρουσίαση της νέας σειράς τηλεοράσεων Samsung AI αποτελεί μια σημαντική στιγμή στο ταξίδι μας για την ενσωμάτωση της τεχνολογίας AI σε διάφορες κατηγορίες συσκευών. Για ακόμη μία χρονιά, η Samsung θέτει νέα πρότυπα στην οικιακή ψυχαγωγία και αποδεικνύει τη δέσμευσή της να παρέχει εκπληκτικές εμπειρίες θέασης, συμβάλλοντας στην βελτίωση του τρόπου ζωής των ανθρώπων».

Ο Επικεφαλής Consumer Electronics της Samsung Electronics Hellas, Γιώργος Τσαούσης, συνέχισε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για το φετινό line up των προϊόντων ήχου και εικόνας, που εξελίσσει την καινοτομία της τεχνολογίας AI της Samsung και προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων που καλύπτουν κάθε ανάγκη ψυχαγωγίας. Η εμπειρία χρήστη επαναπροσδιορίζεται μέσα από μία διευρυμένη σειρά προϊόντων υψηλής ευκρίνειας, με έξυπνες λειτουργίες που μεταμορφώνουν την εμπειρία θέασης. Στην κατηγορία του ήχου, υποδεχόμαστε το ολοκαίνουργιο Music Frame καθώς και, προηγμένες λύσεις ήχου». 

Neo QLED 8K: Εντυπωσιακή εικόνα, ήχος και «έξυπνες» λειτουργίες

Η Neo QLED 8K είναι η ναυαρχίδα της τελευταίας σειράς τηλεοράσεων της Samsung και είναι εξοπλισμένη με τον επεξεργαστή NQ8 AI Gen3, που αποτελεί την τεχνολογία τηλεοράσεων με τεχνητή νοημοσύνη της Samsung. Αυτός ο επεξεργαστής, διαθέτει μια μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας (NPU) που παρέχει διπλάσια ταχύτητα από τον προκάτοχό του, μαζί με μια οκταπλάσια αύξηση των νευρωνικών δικτύων από 64 σε 512, εξασφαλίζοντας μια εντυπωσιακή εμπειρία θέασης με ευκρινείς λεπτομέρειες, ανεξάρτητα από την πηγή εισόδου. 

Κάθε σκηνή στη Neo QLED 8K βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη. Αναδεικνύει τις λεπτομέρειες με εκπληκτική καθαρότητα και φυσικότητα, από τις εκφράσεις του προσώπου μέχρι τις αποχρώσεις. Με το 8K AI Upscaling Pro στο μοντέλο QN900D, οι αγαπημένες εκπομπές και ταινίες των χρηστών μετασχηματίζονται, προκειμένου να ταιριάζουν κατάλληλα με την οθόνη 8Κ, επιτρέποντάς τους να απολαμβάνουν το επίπεδο των λεπτομερειών και την καθαρότητα εικόνας που ξεπερνά τις συμβατικές τηλεοράσεις 4K. Επιπλέον, το AI Motion Enhancer Pro στο μοντέλο QN900D καθιστά τη γρήγορη δράση ακόμα πιο ομαλή και καθαρή – χαρακτηριστικό κατάλληλο για τους λάτρεις των σπορ – ενώ το Real Depth Enhancer Pro προσθέτει βάθος στην οθόνη. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά έρχονται μαζί για να επαναπροσδιορίσουν την εμπειρία της μεγάλης οθόνης. 

Επιπλέον, η Neo QLED 8K προσφέρει ήχο που υποστηρίζεται από AI τεχνολογία. Το Active Voice Amplifier Pro μπορεί να διακρίνει διαλόγους από ένα θορυβώδες περιβάλλον, διασφαλίζοντας ότι κάθε λέξη ακούγεται καθαρά. Ταυτόχρονα, το Object Tracking Sound Pro στο μοντέλο QN900D εμπλουτίζει την ηχητική εμπειρία, μέσω του συγχρονισμού του ήχου με τη δράση στην οθόνη, δημιουργώντας μια δυναμική και συναρπαστική εμπειρία θέασης. Το Adaptive Sound Pro βελτιώνει περαιτέρω την ηχητική εμπειρία, προσαρμόζοντας έξυπνα τον ήχο στο περιεχόμενο και την ακουστική του χώρου, για έναν πραγματικά πλούσιο και ζωντανό ήχο. 

Επιπρόσθετα, η Neo QLED 8K διαθέτει χαρακτηριστικά AI που μπορούν να κατανοούν και να προσαρμόζονται στις ανάγκες του χρήστη. Η λειτουργία AI Auto Game Mode ενεργοποιείται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, βελτιστοποιώντας τα γραφικά και τον ήχο για μια ακόμη πιο καθηλωτική και συναρπαστική εμπειρία παιχνιδιού. Η λειτουργία AI Customization Mode προσαρμόζει την εικόνα σε κάθε σκηνή, με βάση τις προτιμήσεις του χρήστη, ενώ η λειτουργία AI Energy Mode διαχειρίζεται την κατανάλωση ενέργειας, χωρίς να ελαττώνει την ποιότητα της εικόνας. Αυτά τα χαρακτηριστικά διασφαλίζουν ότι η Neo QLED 8Κ είναι εύκολη στη χρήση και μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες του χρήστη. 

Η σειρά Neo QLED 8K είναι διαθέσιμη σε δύο μοντέλα, QN900D και QN800D, και σε μεγέθη από 65 έως 85 ίντσες και υπόσχεται φανταστική εμπειρία θέασης.

«Έξυπνες» λειτουργίες με Samsung Tizen OS για μεγαλύτερη εξατομίκευση και εκτεταμένη συνδεσιμότητα

Το 2024 οι οθόνες AI της Samsung πρόκειται να επαναπροσδιορίσουν την εμπειρία του χρήστη με συνδεσιμότητα και με μια σειρά από «έξυπνες» λειτουργίες, εφαρμογές και πλατφόρμες. Αξιοποιώντας το ισχυρό λειτουργικό σύστημα Tizen OS, αυτές οι καινοτομίες έχουν δημιουργήσει ένα οικοσύστημα που είναι διασυνδεδεμένο, εξατομικευμένο και ασφαλές. Αυτό επιτρέπει στις συσκευές να ενσωματώνονται εύκολα στον ψηφιακό κόσμο των χρηστών, μετατρέποντας τις οθόνες σε κεντρικό κόμβο για τις ανάγκες τους. 

Οι τελευταίες τηλεοράσεις της Samsung έχουν σχεδιαστεί για να συνδέονται με ένα «έξυπνο» οικοσύστημα, αμέσως μετά την εγκατάσταση. Τη στιγμή που οι χρήστες ενεργοποιούν τη νέα τους τηλεόραση Samsung, αυτή αναγνωρίζει και συνδέεται με τα υπάρχοντα δίκτυα και συσκευές. H εύκολη εγκατάσταση επεκτείνεται στις συσκευές Samsung που είναι συμβατές με την εφαρμογή SmartThings, εντός του σπιτιού, καθώς και σε συσκευές τρίτων και συσκευές IoT, χάρη στη συμβατότητα με το Matter. Αυτό εξαλείφει την ανάγκη για επιπρόσθετους κόμβους, οπότε η διαχείριση των συμβατών συσκευών, από τον φωτισμό μέχρι τους αισθητήρες ασφαλείας, μπορεί να γίνει απευθείας από την τηλεόραση.