BEAUTY
SPONSORED

Η Sephora κάνει βήματα προς μια πιο conscious ομορφιά

Η Sephora και η Sephora Collection παρουσιάζουν τις ισχυρές δεσμεύσεις τους για την υποστήριξη μιας πιο υπεύθυνης ομορφιάς.

Στη Sephora, πιστεύουν στην inclusive και καινοτόμα ομορφιά που επαναπροσδιορίζει τον εαυτό της κάθε μέρα. Μέσα από τις νέες GOOD FOR επιλογές, θα ανακαλύψετε εκατοντάδες προϊόντα που είναι καλές για σας. Επιπλέον, εκτός από τα μπουκάλια των αρωμάτων, τώρα η Sephora ανακυκλώνει γυάλινα και πλαστικά βαζάκια και μπουκάλια και δίνει δεύτερη ζωή σε συγκεκριμένες συσκευασίες μακιγιάζ. Αυτή ωστόσο είναι μόνο η αρχή. Αυτή είναι “The Unlimited Power of Beauty”.

Σε μια προσπάθεια να προσφέρει πάντοτε στους πελάτες της τις καλύτερες και τις πιο διαφανείς υπηρεσίες, η Sephora δημιούργησε «ετικέτες» για επιλεγμένα προϊόντα τα οποία πληρούν τα πιο αυστηρά κριτήρια οικολογικής υπευθυνότητας. Περισσότερο από ένα σύστημα κατηγοριοποίησης, η Sephora στοχεύει να ενημερώσει και να καθοδηγήσει τους πελάτες της στην αναζήτησή τους για προϊόντα που είναι «good for you» και «good for the planet». Από το Σεπτέμβριο του 2020 η Sephora εισάγει τέσσερις ετικέτες στο www.sephora.gr  οι οποίες στόχο έχουν να βοηθήσουν τους επισκέπτες να βρουν τα προϊόντα που ταιριάζουν στις ανάγκες τους.

Good for you: Συνθέσεις με minimum 90% συστατικά φυσικής προέλευσης.

Goof for a better planet: Οικολογική συσκευασία και/ή συστατικά από βιώσιμες πηγές

Good for vegan: Προϊόντα vegan friendly, χωρίς συστατικά ζωικής προέλευσης.

Good for recycling: Εδώ ανακυκλώνουμε.

GOOD FOR από τη Sephora

Το πρόγραμμα ευθύνης “good for all & good for a better planet”

Σε μια προσπάθεια να προσφέρει πάντοτε στους πελάτες της τις καλύτερες και τις πιο διαφανείς υπηρεσίες, η Sephora δημιούργησε «ετικέτες» για επιλεγμένα προϊόντα τα οποία πληρούν τα πιο αυστηρά κριτήρια οικολογικής υπευθυνότητας.

Περισσότερο από ένα σύστημα κατηγοριοποίησης, η Sephora στοχεύει να ενημερώσει και να καθοδηγήσει τους πελάτες της στην αναζήτησή τους για προϊόντα που είναι «good for you» και «good for the planet». Από το Σεπτέμβριο του 2020 η Sephora δημιουργεί ένα conscious concept  στα Καταστήματα Sephora, στο www.sephora.gr &Mob App Sephora Greece  οι οποίες στόχο έχουν να βοηθήσουν τους επισκέπτες να βρουν τα προϊόντα που ταιριάζουν στις ανάγκες τους:

  • Goodforyou: Συνθέσεις με minimum 90% συστατικά φυσικής προέλευσης.
  • Goodforabetterplanet: Οικολογική συσκευασία και/ή συστατικά από βιώσιμες πηγές.
  • GoodforVegan: Προϊόντα veganfriendly, χωρίς συστατικά ζωικής προέλευσης.

GOOD FOR

Εδώ και αρκετά χρόνια, η Sephora έχει διευρύνει τη δραστηριότητά της στο να ανακαλύπτει όλες τις τελευταίες τάσεις αλλά και στο να είναι ακόμα πιο έτοιμη να ανταποκριθεί στις επιθυμίες των πελατών της. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στην ευεργετική δράση των φυσικών συστατικών, το self-care και την προστασία του περιβάλλοντος.

Αυτή η τάση δεν είναι καινούρια και η εταιρεία πάντοτε πρόσφερε μια μεγάλη γκάμα διαφορετικών προϊόντων για κάθε ανάγκη. Έτσι, πολλά προϊόντα που είναι διαθέσιμα αποκλειστικά στη Sephora, βασίζονται σε φυσικά συστατικά και/ή δεν περιέχουν συστατικά ζωικής προέλευσης ενώ φιλοξενούνται σε οικολογικές συσκευασίες!

Κάποια από τα αποκλειστικά brands μακιγιάζ, skincare και αρωμάτων που ήδη υπάρχουν στα καταστήματα εδώ και πολλά χρόνια έχουν προϊόντα τα οποία εντάσσονται σε αυτές τις ετικέτες:

On The Wild Side

Το brand On The Wild Side μας καλεί να επανασυνδεθούμε με τη φύση, ακόμα και όταν βρισκόμαστε στο μπάνιο μας, αλλά κυρίως να επανασυνδεθούμε με τον εαυτό μας. Φυσικά συστατικά και πραγματική απόλαυση γίνονται ένα σε αυτό το ενδιαφέρον brand φροντίδας. Απλό και αποτελεσματικό. Ηθικό και ασφαλές. Ξεκάθαρο και προσιτό.

Wishful

Τον Φεβρουάριο του 2020 η Huda Kattan, μία από τις μεγαλύτερες influencers του πλανήτη της ομορφιάς, λάνσαρε την πρώτη της σειρά skincare, την οποία ονόμασε Wishful. Χωρίς συστατικά ζωικής προέλευσης, αναπτύχθηκε για να ανταποκριθεί στους πιο απαιτητικούς τύπους επιδερμίδας. Η Wishful προσφέρει μια σειρά από βασικά και αποτελεσματικά προϊόντα για την καθημερινή ρουτίνα φροντίδας.

Tarte

Πρωτοπόρος στη χρήση φυσικών συστατικών υψηλής ποιότητας, η Maureen Kelly δημιούργησε μια σειρά προϊόντων που είναι εύκολα στη χρήση, αποδεδειγμένα αποτελεσματικά και σε μια μεγάλη γκάμα αποχρώσεων, ώστε οι γυναίκες να μπορούν να τα εμπιστευτούν με κλειστά μάτια. Πλέον, οι διάσημες συνθέσεις της tarte, στις οικολογικές συσκευασίες, πωλούνται σε περίπου 200 χώρες και αποθεώνονται από beauty editors, influencers και celebrities.

SEPHORA COLLECTION

Οι ομάδες της Sephora Collection ήταν πάντοτε ιδιαίτερα προσεκτικές όσον αφορά στην ποιότητα των προϊόντων που αναπτύσσουν. Οι αλλαγές που συμβαίνουν στον κόσμο και οι καινοτομίες στην ομορφιά, έφεραν αλλαγές και στα προϊόντα της συλλογής και τις απαιτήσεις των πελατών από κάθε άποψη: συνθέσεις, συσκευασίες και πρακτικές παραγωγής.

Το πρόγραμμα We Care for Good παρέχει πληροφορίες γύρω από την ανάπτυξη των προϊόντων, τις δεσμεύσεις για μια πιο υπεύθυνη ομορφιά αλλά και τις νέες αφίξεις.

We Care for Good– Συνθέσεις

Προϊόντα με αδιαμφισβήτητη απόδοση.

Αυστηρά επιλεγμένα συστατικά

Πάνω από 12 χρόνια πριν, η Sephora Collection επέλεξε να πάει ένα βήμα πιο πέρα από τους διεθνείς κανονισμούς, ακολουθώντας πιστά μία λίστα με πάνω από 1400 συστατικά τα οποία το brand απαγόρευσε ή περιόρισε στις συνθέσεις του. Αυτή η λίστα σήμερα είναι μία από τις πιο αυστηρές στη βιομηχανία της ομορφιάς. Ανανεώνεται σύμφωνα με τις προτάσεις των ειδικών και τις νέες επιστημονικές ανακαλύψεις.

Προτεραιότητα στα φυσικά και vegan** συστατικά

Μέχρι το τέλος του 2020, τα περισσότερα από τα προϊόντα της Sephora Collection και τα νέα foundation θα βασίζονται σε περισσότερο από 90% φυσικά συστατικά.

Έμφαση δίνεται στην επιλογή των πρώτων υλών καθώς το brand θέλει να μην υπάρχει ίχνος από συστατικά ζωικής προέλευσης, σε όλα τα προϊόντα του, μέχρι το 2025.

Οι συνθέσεις της σειράς skincare Good for skin.you.all, η οποία λανσαρίστηκε το 2019, είχαν περισσότερα από 90% φυσικά συστατικά και καθόλου συστατικά ζωικής προέλευσης.

*Με εξαίρεση την peel-off μάσκα για τα μαύρα στίγματα (89.7%)
**Χωρίς συστατικά ζωικής προέλευσης

Ένα καλό παράδειγμα είναι η νέα σειρά Colorful Skincare, η φυσική, healthy σειρά φροντίδας με λιγότερο από 10 ευρώ! Με minimum 90% φυσικά συστατικά*** και βασισμένη στις εκπληκτικές ιδιότητες πάνω από 20 διαφορετικών φρούτων και βοτάνων, επιλεγμένων ώστε να είναι πλούσια σε βιταμίνες, λιπαρά οξέα και μεταλλικά στοιχεία- ΧΩΡΙΣ συστατικά ζωικής προέλευσης- τα προϊόντα της σειράς περιποιούνται μοναδικά την επιδερμίδα και αναδεικνύουν την φυσική ομορφιά και τη λάμψη της!

Ανακαλύψτε ξανά τις αγαπημένες σας υφασμάτινες μάσκες προσώπου με φυτικές ίνες από ευκάλυπτο, μπανανόδεντρα ή κοκοφοίνικες, ακόμα και άλγη. Και μην ξεχνάτε τα μαντηλάκια προσώπου (επίσης από φυτικές ίνες), τα lip balm και τα scrub που περιέχουν 100% φυτικά κεριά ή τα solid προϊόντα καθαρισμού για το πρόσωπο και το σώμα, με μόνο 12% νερό!

*Εξαιρείται το Charcoal Nose Strip

Επίσης, η Sephora Collection λανσάρει μια νέα σειρά που ονομάζεται CARE, με all-in-one προϊόντα μακιγιάζ και φροντίδας. Το foundation είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες καινοτομίες της σειράς: Care Natural Glow+ 10hr Hydration Foundation. Με 97% φυσικά συστατικά, αυτό το καινούριο foundation δίνει φυσική λάμψη και ενυδάτωση διαρκείας, καθώς και ενεργά συστατικά από τσάι matcha και βιταμίνη C που περιποιούνται την επιδερμίδα σας. Αυτή η επαναστατική υβριδική σειρά ήδη συζητιέται πολύ στην beauty κοινότητα.

We Care for Good– Συσκευασίες

Νέα project γύρω από το υπεύθυνο packaging

Οι συσκευασίες μας αναπτύχθηκαν βασισμένες στην αρχή των 4R: REDUCE, REUSE, RECYCLE, RETHINK. Το brand κάνει όλες τις νέες συσκευασίες του όσο πιο ελαφριές και με όσο λιγότερο πλαστικό γίνεται.

Όλα τα πλαστικά από πετροχημικά συστατικά θα αποσυρθούν μέχρι το 2025. Απόλυτη προτεραιότητα θα δοθεί στη χρήση πλαστικού που ανακυκλώνεται ή είναι φυτικής προέλευσης.

Το 2018, η Sephora Collection λάνσαρε τα Lipstories, τα πρώτα κραγιόν χωρίς μαγνήτη, με οικολογική συσκευασία από χαρτόνι προερχόμενο από βιώσιμη δασοπονία. Ήταν μια πραγματικά πρωτοποριακή κίνηση που άνοιξε το δρόμο για πολλά ακόμα προϊόντα. Οι σειρές πινέλων ανασχεδιάστηκαν επίσης: αντί να φιλοξενούνται σε πλαστική συσκευασία, μπήκαν σε συσκευασίες από χαρτί βιώσιμης δασοπονίας ενώ και τα μελάνια ήταν φυτικής προέλευσης.

Η Sephora Collection βελτιώνει συνεχώς την ανάπτυξη των προϊόντων της ενώ συγχρόνως αναζητά τρόπους να βελτιώσει και να κρατήσει άθικτες τις συνθέσεις της. Τα πλαστικά φίλμ που χρησιμοποιούνταν για να ξεδιπλώνονται οι υφασμάτινες μάσκες αφαιρέθηκαν από τη συσκευασία με στόχο να μειωθεί πλαστικό κατά 20% και κατ’επέκταση να μειωθεί το διοξείδιο του άνθρακα κατά 32 τόνους! Serum προσώπου: τα μπουκάλια είναι πλέον από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό. Προϊόντα φροντίδας χειλιών: το πλαστικό έχει μειωθεί (7.5 τόνους) και το αλουμίνιο έχει αφαιρεθεί από το tube (5.5 τόνους).

Συντονισμένες ενέργειες σε όλα τα επίπεδα

Εξειδικευμένοι, αξιόπιστοι συνεργάτες στη διαδικασία παραγωγής

Ειδικοί ιχνηλάτισης

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην επιλογή των πρώτων υλών, ιδιαίτερα των ευαίσθητων συστατικών, ζητώντας από τους προμηθευτές μας πιστοποιητικό βιώσιμης προέλευσης. Η συσκευασία από χαρτόνι για τη σειρά Good for skin.you.all γίνεται από χαρτί βιώσιμης δασοπονίας. Μέχρι το 2022, το brand στοχεύει να επεκτείνει αυτή την προδιαγραφή σε όλα τα προϊόντα του που έχουν χαρτόνι, χαρτί και ξύλο. Επίσης, τα μαντηλάκια καθαρισμού από βαμβάκι γίνονται από 100% πιστοποιημένο οργανικό βαμβάκι.

Κάνοντας το έξτρα μίλι

Αυτές οι πρωτοβουλίες επεκτείνονται πέρα από τα προϊόντα. Εδώ και αρκετούς μήνες, όλες οι υπηρεσίες της Sephora Collection υιοθετούν νέες πρακτικές με στόχο:

  • Να μειωθεί η σπατάλη των φυσικών πόρων όσον αφορά στις προθήκες των καταστημάτων, τα υλικά marketing και εκπαίδευσης
  • Να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, βελτιστοποιώντας κυρίως την αλυσίδα των logistics
  • Να δοθεί ακόμα μεγαλύτερη στήριξη σε πληθυσμιακές ομάδες που βρίσκονται σε ανάγκη

Μερικά σπουδαία παραδείγματα

  • Οι προθήκες της Sephora Collection είναι οικολογικές από ανακυκλωμένα υλικά: 70% του μετάλλου είναι ανακυκλωμένο και το ξύλο προέρχεται από βιώσιμη δασοπονία.
  • Το τμήμα εκπαίδευσης έχει περάσει όλα τα έντυπα υλικά του online, εξοικονομώντας πάνω από 1 τόνο χαρτιού το 2019.
  • Προϊόντα δωρίζονται συχνά σε κοινωφελείς οργανισμούς και τα έσοδα από τα clearance sales προσφέρονται στο Women Safe, ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό για γυναίκες και παιδιά που υπήρξαν θύματα ή μάρτυρες βίας.
  • Πάνω από 70.000 προϊόντα skincare προσφέρθηκαν σε νοσοκομεία στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή κατά τη διάρκεια της πρόσφατης πανδημίας λόγω COVID-19.

Η νέα αποθήκη της Sephora Collection είναι ένα παράδειγμα του πώς το brand υιοθετεί μια πιο πράσινη αλυσίδα logistics. Τα πάντα, από την κατασκευή και τα operations μέχρι την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και τη διαχείριση των απορριμμάτων, έλαβαν κορυφαία βαθμολογία (Excellent) για τις προηγμένες περιβαλλοντικές πρακτικές (πιστοποίηση HQE/ High Environmental Quality).

Sephora Stands

Η Sephora ενθαρρύνει τις τολμηρές επιλογές στην ομορφιά- αλλά και στη ζωή. Το πρόγραμμα  Sephora Stands έχει στόχο να εμπνέει τους ανθρώπους να ξεπερνούν το φόβο και να τολμούν αυτές τις επιλογές. Αυτά τα προγράμματα καλούν τους ανθρώπους να ενώσουν τις δυνάμεις τους για το μέλλον του πλανήτη, για την υποστήριξη των κοινοτήτων μας αλλά και για την ανάδειξη της μοναδικής ομορφιάς που έχει ο κάθε ένας μας.

Sephora Accelerate

Η Sephora δημιούργησε το πρόγραμμα Sephora Accelerate για την αντιμετώπιση των μεγάλων εμποδίων που συναντούν οι γυναίκες στον επιχειρηματικό κόσμο. Το πρόγραμμα δημιούργησε μια κοινότητα από γυναίκες επιχειρηματίες στην βιομηχανία της ομορφιάς και πρόσφερε υποστήριξη μέσα από συμβουλευτική και υποτροφίες. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2016 στην Αμερική και στη συνέχεια πέρασε στην Ευρώπη και την Ασία το 2018.

Sephora Μαθήματα Αυτοπεποίθησης

Τα Μαθήματα Αυτοπεποίθησης της Sephora είναι μια σειρά από σεμινάρια ομορφιάς και coaching σε άτομα που διανύουν μεγάλες αλλαγές στη ζωή τους, ώστε να δείχνουν στα καλύτερά τους και να έχουν μια γερή βάση που θα τους βοηθήσει στην επιστροφή τους στην εργασία.

Sephora Coeur Vert

Η Sephora ενδιαφέρεται να χτίσει έναν καλύτερο, περισσότερο συνειδητοποιημένο σε θέματα περιβάλλοντος, κόσμο. Και αυτό το κάνει με διάφορους τρόπους:

Ανακυκλωμένα μπουκάλια αρωμάτων (μόνο στη Γαλλία)

Από το 2010 η Sephora δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να επιστρέψουν στα καταστήματα τα άδεια μπουκάλια των αρωμάτων τους. Τα μπουκάλια ανακυκλώνονται, κυρίως μέσα από μια μακροχρόνια συνεργασία με την CEDRE (Group Nord Dechets). Πρωτοπόρα στο είδος της, αυτή η πρωτοβουλία οδήγησε στην ανακύκλωση σχεδόν 5 εκατομμυρίων μπουκαλιών από το 2014. Αλλά η Sephora πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα προσφέροντας στους πελάτες της τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ένα νέο, μεγάλης κλίμακας πρόγραμμα που θα ξεκινήσει στα καταστήματά μας σύντομα. Από το Σεπτέμβριο του 2020, οι πελάτης της Ευρώπης θα μπορούν να επιστρέφουν τις άδειες συσκευασίες από τα προϊόντα skincare για ανακύκλωση. Οι άδειες συσκευασίες των προϊόντων μακιγιάζ μπορούν επίσης να επιστραφούν στα καταστήματα για να μετατραπούν σε ενέργεια.

Στην Ελλάδα ανακυκλώνουμε από τον Οκτώβριο σε όλα τα Καταστήματα μας σε ειδικούς κάδους ανακύκλωσης

Φωτισμός καταστημάτων

Το 2013 η Sephora δεσμεύτηκε να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που προκύπτουν από τα καταστήματά της κατά 25% μέχρι το 2020. Ξεπεράσαμε αυτό το στόχο το 2019 και το brand συνεχίζει να επενδύει σε λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας. Περισσότερα από 90% των καταστημάτων Sephora σε όλο τον κόσμο στηρίζονται πλέον σε LED συστήματα φωτισμού που μειώνουν σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας.

Ανακάλυψε την πιο concious πλευρά της ομορφιάς στα Καταστήματα Sephora, sephora.gr & στο mobile app Sephora Greece.