PUBLI

Havaianas και New Era ενώνουν τις δυνάμεις τους για τις πιο coοl streetstyle εμφανίσεις

Οι δύο κορυφαίες μάρκες παγκόσμιας εμβέλειας, ανακοινώνουν μια νέα συνεργασία για τον εορτασμό των 100 χρόνων του brand New Era, προσφέροντας άνεση και ευτυχία στις πιο cool streetwear εμφανίσεις.

Όσον κάποιος αναφέρεται σε flip flops, είναι φυσικό επακόλουθο να σκεφτείτε τις Havaianas, την παραδοσιακή Βραζιλιάνικη μάρκα που κατασκευάζει flip flops και σανδαλια για περισσότερο από μισό αιώνα. Από την άλλη πλευρά, όταν μιλάμε για καπέλα, είναι εξίσου απίθανο να μην σκεφτείτε το brand New Era, που φέτος γιορτάζει 100 χρόνια ιστορίας και έχει στη συλλογή του ένα από πιο εμπορικά καπέλα παγκοσμίως, το New York Yankees. Τα δύο κορυφαία brands ενώνουν τις δυνάμεις τους, την παράδοση, την ιστορία και το lifestyle που πρεσβεύουν, για μια ξεχωριστή συνεργασία.

Η Havaianas και η New Era ξεκινούν μια άνευ προηγουμένου, αναπάντεχή  και αποκλειστική συνεργασία. Τα δύο brands, ηγέτες στο είδος τους, λανσάρουν μια νέα συλλογή με την ονομασία “Step in Joy”. Αυτή η συλλογή αποτελείται από δύο σχέδια που αποτυπώνονται στο εμβληματικό μοντέλο TOP της Havaianas, ένα bucket hat, ένα μονόχρωμο 9FORTTY καπέλο και ένα 9TWENTY καπέλο σε τέσσερις χρωματικές παραλλαγές. Όλα τα είδη της συλλογής έχουν πάνω τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και των δύο brands. Όλες οι δημιουργίες σηματοδοτούν τη σύνδεση της παραλίας που αντιπροσωπεύει η Havaianas με το street style της New Era. Τα προϊόντα σχεδιάστηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να γίνουν cool συνδυασμοί μεταξύ τους, καθώς το κάθε σχέδιο flip flop ταιριάζει και με το αντίστοιχο καπέλο.

Για την 100ή επέτειό του, το brand New Era ήθελε να συνεργαστεί με μια μάρκα, με την οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει μια στυλιστική πρόταση από την κορφή μέχρι τα νύχια. ‘Ετσι γεννήθηκε η συνεργασία με την Havaianas.

Οι καινοτομίες πάντα εκπλήσσουν τους θαυμαστές και υπόσχονται μια επιτυχημένη συνεργασία, καθώς πρόκειται για δύο εμβληματικές μάρκες, που μιλούν σε όλες τις εθνικότητες και σε όλες τις ηλικίες. «Όταν συζητούσαμε γι’ αυτή τη συνεργασία, το να είμαστε κοντά στο brand New Era φαινόταν απόλυτα φυσικό, καθώς ήταν ήδη μέρος των σχεδίων μας να εστιάσουμε ακόμη περισσότερο στο street style φέτος. Δεδομένου μάλιστα ότι το 2020 είναι επίσης μια πολύ σημαντική χρονιά για την New Era, αυτή η συνεργασία εμπλούτισε ακόμη περισσότερο τα σχέδιά μας. Είναι η πρώτη φορά που η Havaianas θα πουλήσει καπέλα στα καταστήματά της και η New Era θα έχει Havaianas στη συλλογή της. Αυτό είναι και το σπουδαιότερο με στις συνεργασίες: συνδυάζουν δυο διαφορετικούς κόσμους. Το γεγονός ότι η Havaianas είναι ένα εμβληματικό βραζιλιάνικo brand και η New Era αποτελεί σημείο αναφοράς στα streetwear αξεσουάρ έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στο να πραγματοποιηθεί αυτή η συνεργασία σε μια τόσο σημαντική στιγμή. Είμαστε σίγουροι ότι η νέα συλλογή θα έχει μεγάλη επιτυχία», αναφέρει η Fernanda Romano, CMO του Ομίλου Alpargatas, όπου ανήκει η Havaianas.

«Η New Era  και η Havaianas έχουν πολλά κοινά. Πρόκειται για δύο δημοκρατικές μάρκες, με προϊόντα που λατρεύονται από ανθρώπους που προέρχονται από τελείως διαφορετικά κοινά και έχουν παγκόσμια εμβέλεια, καθώς πωλούνται σε εκατοντάδες χώρες σε όλο τον κόσμο. Ως εκ τούτου, βρήκαμε κοινό έδαφος ώστε να προχωρήσουμε σε αυτή τη συνεργασία και να δημιουργήσουμε ιδιαίτερα προϊόντα σε συνεργασία με την Havaianas για τον εορτασμό της 100ης επετείου της εταιρείας μας, και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Είμαι βέβαιος ότι οι θαυμαστές και των δύο brands θα εκπλαγούν από τον σχεδιασμό των προϊόντων», αναφέρει ο Artur Regen, Γενικός Διευθυντής του brand New Era στην Βραζιλία.

Η απεικόνιση της ταυτότητας των δύο brands

Όταν μιλάμε για μια συνεργασία, από την πρώτη στιγμή το σημαντικότερο είναι η ομαδική δουλειά.

Έτσι, για να μπορέσει να γεννηθεί αυτή η πρωτοεμφανιζόμενη συλλογή, η κάθε λεπτομέρεια δημιουργήθηκε από κοινού. Όλα σχεδιάστηκαν από τα δύο brands μαζί, με σκοπό να προσφέρουν σε θαυμαστές και κοινό την καλύτερη δυνατή εμπειρία: από την οπτική απεικόνιση της ταυτότητας των δύο brands, μέχρι τα σχέδια, την τοποθέτηση των λογοτύπων στα προϊόντα και τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν. Η διαδικασία δημιουργίας ξεκίνησε εστιάζοντας στα δυνατά σημεία του κάθε brand: Τα καπέλα και τις σαγιονάρες, αντίστοιχα. Στη συνέχεια ακολούθησε η δημιουργία ένας χαρακτήρα που πρεσβεύει την ουσία αυτής της συνεργασίας: Havaianas on your feet and New Era on your head (Havaianas στα πόδια σας και New Era στο κεφάλι σας).

Δύο καλλιτέχνες ανέλαβαν να μετατρέψουν την κοινή ταυτότητα που δημιουργήθηκε για αυτή τη συνεργασία σε έργο τέχνης. Έτσι, η streetstyle διάθεση της New Era σε συνδυασμό με την πολύχρωμη, χαρούμενη διάθεση της Havaianas αποτυπώθηκε πάνω σε αυτοκόλλητα. Οι επαγγελματίες εικονογράφοι, Patricia Leda και ο Bruno Menon, αποδέχτηκαν την πρόκληση και συν-δημιουργήσαν τα αυτοκόλλητα που αποτελούν κομμάτι της συλλογής.

Η οπτική επεικόνιση της καμπάνιας, δημιουργήθηκε και πραγματοποιήθηκε από τη διαφημιστική εταιρεία W3haus. “Παρατηρήσαμε τη διάθεση για εξατομίκευση που έχει ο κόσμος, βάζοντας αυτοκόλλητα στους υπολογιστές, τα ρούχα, τα ποδήλατα και τις ιστιοσανίδες τους και θεωρήσαμε ότι θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος να πλησιάσουμε το κοινό και θα ταίριαζε και με το ύφος της συλλογής. Στην πρώτη εσωτερική παρουσίαση, όλοι ήθελαν ένα από αυτά τα αυτοκόλλητα. Η συν-δημιουργία είναι μια από τις διαδικασίες που μας αρέσουν περισσότερο εδώ στην W3, οπότε η ιδέα του να φέρουμε μαζί δύο καλλιτέχνες που θα συνεργαστούν για αυτό τον σκοπό ήταν φυσικό επακόλουθο. Γι ‘αυτό καλέσαμε την Patrícia Leda και τον Bruno Menon να δουλέψουν μαζί μας γι’αυτή ην καμπάνια”, αναφέρει η Daniele Almeida, creative director της W3haus. Σε αυτήν τη δημιουργική διαδικασία συμμετείχαν φυσικά και τα δύο brands, προτείνοντας τις μασκότ και τα στοιχεία που θα ήθελαν να δουν στα αυτοκόλλητα.

Τα προϊόντα της συλλογής είναι ήδη διαθέσιμα στα ηλεκτρονικά και φυσικά καταστήματα των δύο brands.

Σχετικά με το brand New Era

Το 2020, η New Era γιορτάζει 100 χρόνια, αποτελώντας την πιο εμβληματική εταιρεία με καπέλα παγκοσμίως. Η πολύχρονη ιστορία της είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον αθλητισμό και με επιτυχημένες συνεργασίες και συλλογές που αφορούν κορυφαία πρωταθλήματα, αθλητές, σχεδιαστές, καλλιτέχνες και εμβληματικές φιγούρες σε όλο τον κόσμο. Η μάρκα συνεχίζει να καινοτομεί και να παρακολουθεί τις τάσεις, ώστε να προσφέρει καπέλα, ρούχα και αξεσουάρ τόσο ιδιαίτερα και μοναδικά, όσο τα άτομα που επιλέγουν να τα φορέσουν. Το brand New Era ενθαρρύνει την έκφραση του προσωπικού στυλ και τη μοναδικότητα του κάθε ατόμου μέσω των προϊόντων της.

Η New Era αποτελεί οικογενειακή επιχείρηση που βρίσκεται ήδη στην τέταρτη γενιά της, με έδρα στο Buffalo της Νέας Υόρκης. Διαθέτει και διανέμει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 120 χώρες μέσω των θυγατρικών της γραφείων στο Λονδίνο, το Τόκιο, το Παρίσι, το Χονγκ Κονγκ, το Μεξικό, το Σάο Πάολο, την Κολωνία, τη Σαγκάη, τη Βαρκελώνη, τη Σεούλ, τη Μελβούρνη, το Τορόντο και τη Μπολόνια. Η New Era δημιουργεί τα επίσημα καπέλα για το Major League της Βόρειας Αμερικής (MLB), το National Football League (NFL) και το National Basketball League (NBA).

Ανακαλύψτε εδώ όλη τη συλλογή:

https://www.havaianas-store.com/en/

https://www.facebook.com/Havaianas

https://www.instagram.com/havaianaseurope/