PUBLI

H MCM αποκαλύπτει τη συλλογή φθινόπωρο/χειμώνας 2021: M’ETAVERSE

Η MCM, αυτή τη σεζόν μας μεταφέρει σε έναν εικονικό κόσμο και μας παρουσιάζει τη νέα συλλογή για το Φθινόπωρο / Χειμώνας 2021.

Η νέα συλλογή είναι εμπνευσμένη από συνδυασμό εικονικών, μεταφυσικών και φυσικών κόσμων και εξυμνεί το δυναμισμό που κρύβεται στην αταραξία και στην αρμονία κινήσεων, μέσα από μια νεοδομημένη ιδέα. Από το πραγματικό στο ψηφιακό κόσμο, η MCM τιμά το σπίτι ως το κομβικό σημείο κάθε ταξιδιού και προορισμό και παρουσιάζει για πρώτη φορά μία συλλογή χωρίς χρονικούς περιορισμούς.

Η ΜCM έχει εμφυσήσει και έχει πλεον καταγεγραμμένα στο DNA της την ελευθερία και την ευελιξία, τα οποία αποκτούν απτή μορφή μέσα από αυστηρές και ατίθασες σιλουέτες, μέχρι και μοτίβα τα οποία είναι είτε έντονα είτε πιο ρευστά. Η κίνηση με άνεση συνδυάζονται μέσα από ποικιλία σχεδιών ready to wear και αξεσουάρ. Η τελευταία συλλογή αποτελεί μια πρόταση εξερεύνησης, για ένα ταξίδι έμπνευσης με αφετηρία το ρεύμα Bauhaus και τερματικό σταθμό το Νeohaus.

Θεμέλιο της νέας προσέγγισης αποτελεί ένα νέο μονόγραμμα, το οποίο εξελίσσει το εμβληματικό λογότυπο του brand σε ένα τρισδιάστατο κυβικό μοτίβο το οποίο συνδυάζει στοιχεία του παρελθόντος με το μέλλον. Η πολυδιάστατη σύνθεσή του είναι μια οπτική σύλληψη του M’ETAVERSE, με ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο το οποίο συμβολίζει τη πολυδιάστατη φύση κάθε καταναλωτή, η οποία είναι υπαρκτή σε εικονικούς και φυσικούς κόσμους, καθώς και στα ταξίδια και στους προορισμούς που τους περιλαμβάνουν.

Ευέλικτοι συνδυασμοί οι οποίοι χαρακτηρίζονται από την εμβληματική σιλουέτα του οίκου και είναι πρακτικοί, ενθαρρύνοντας την ευκολία κινήσεων. Φουτουριστικά αξεσουάρ τα οποία προσαρμόζονται σε κάθε χρήση, αλλά και τσάντες χειρός, sac voyages, x-body bags και backpacks της συλλογής με χαραγμένα εικονίδια MCM, τα οποία είναι φτιαγμένα από καουτσούκ. Ενδύματα με αυστηρά δομημένες γραμμές συναντούν τις απαλές υφές, οδηγώντας στην επίτευξη φουτουριστικών συνδυασμών. Jerseys, πλεκτά και outerwear με ζωντανά και νεανικά σχέδια προσφέρουν άνεση και αυτοπεποίθηση. Το καρό παίρνει νέα μορφή, σε ανθεκτικό ανακυκλωμένο νάιλον, puffer coats και γιλέκα φτιαγμένα από ανακυκλωμένο πολυεστέρα και hoodies, μπλουζάκια και sweatpants από οργανικό βαμβάκι. Ένα κράμα από φυσικά και συνθετικά υλικά, αλλά και ένα είδος λεπτού, ανακυκλωμένου δέρματος ενισχύoυν το νέο σύμπαν του brand.

Ως συνέχεια της νέας κατηγορίας προιόντων lifestyle της MCM, παρουσιάζονται μαξιλάρια, μάσκες ύπνου και παντόφλες καθώς και κάλτσες, πλεκτά καλσόν, σκούφοι από γούνα και lounge slides. Κάθε look είναι και μια σύνθεση αντιθέσεων – από έντονες και κομψές εμφανίσεις που φοριούνται από το πρωί μέχρι το βράδυ. Νέα στοιχεία προστίθενται, τα οποία αντιπαρατίθενται με το Visetos της MCM, συμβολίζοντας ένα ταξίδι από το παρελθόν στο μέλλον:

«Ως μια πλέον ψηφιακή γενιά του 21ου αιώνα, τα σπίτια μας πηγαίνουν μαζί μας, όπου κι αν πάμε. Στη σημερινή εποχή με την ασύρματη σύνδεση, η κινητή τεχνολογία επιτρέπει τη διασυνδεση κάθε ζωής σε όλες τις ζώνες ώρας. Ακόμη και αν βρισκόμαστε σε ακινησία, ταξιδεύουμε- είτε σωματικά, είτε εικονικά. Τα αξεσουάρ που φοράμε αποτελούν έκφραση του εαυτού. Για τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2021 δημιουργήσαμε μια συλλογή που όχι μόνο μας μεταφέρει από το εικονικό στο πραγματικό κόσμο, αλλά αλλάζει ολοκληρωτικά κάθε αντίληψη σχετικά με την αίσθηση του χώρου, την άνεση και τη κίνηση, μέσα από μία ιδέα η οποία αναμειγνύει όλες τις αντιθέσεις σε έναν νέο οπτικό χώρο, το M’ETAVERSE. Αυτή η υπερπραγματικότητα ενδυναμώνει τα ταξίδια που πραγματοποιούμε στον εσωτερικό μας κόσμο αλλά και στον εξωτερικό και στον ψηφιακό κόσμο, μέσω μιας συλλογής η οποία μας συστήνει έναν νέο, λειτουργικό τρόπο ζωής, ο οποίος πρεσβεύει την άνεση και την ελευθερία κινήσεων, τα οποία προσαρμόζονται σε κάθε περίσταση. Όπου κι αν βρισκόμαστε, η αίσθηση του σπιτιού βρίσκεται μέσα μας, αντιπροσωπεύοντας τη φύση της σύνδεσης που έχουμε με τον εξωτερικό κόσμο.
Αυτό είναι το M’ETAVERSE: ένα ταξίδι, ένας προορισμός και το νέο πνεύμα της εποχής μας ».
Dirk Schönberger, Global Creative Officer, MCM

Η τελευταία συλλογή είναι κατανεμημένη σε τέσσερα μέρη, παρουσιάζοντας μια σειρά από ready to wear και αξεσουάρ, τα οποία αντιπροσωπεύουν έναν νέο τρόπο ζωής, εμπνευσμένα από τη νέα πραγματικότητα. Η προσέγγιση αυτή αντικατοπτρίζεται σε μια συλλογή που γιορτάζει το εμβληματικό μονόγραμμα της MCM στο πλαίσιο της 45ης επετείου της.
Η συλλογή είναι διαθέσιμη στη boutique MCM, Ξάνθου 2 & Αναγνωστοπούλου, Κολωνάκι, Αθήνα, στα πολυκαταστήματα Attica και στα καταστήματα Καλογήρου.

Σχετικά με την MCM

Η MCM είναι ένα luxury lifestyle brand με ρούχα και αξεσουάρ το οποίο δημιουργήθηκε το 1976 με χαρακτήρα που καθορίστηκε από τη γερμανική κουλτούρα, το Zeitgeist και το πνεύμα του Bauhaus με έμφαση στη λειτουργική καινοτομία που περιλαμβάνει τη χρήση τεχνικών αιχμής. Σήμερα, μέσα από τη συσχέτισή της με τη μουσική, την τέχνη, τα ταξίδια και την τεχνολογία, η MCM ενσαρκώνει το τολμηρό, το επαναστατικό και το φιλόδοξο κίνημα. Πάντα με άγρυπνο βλέμμα, η κινητήρια δύναμη πίσω από την MCM επικεντρώνεται στο επαναστατικό κλασσικό σχεδιασμό και στα φουτουριστικά υλικά. Δελεαστικό για τη γενιά “Global Nomad” του 21ου αιώνα – ονειροπόλοι, δημιουργοί και κινούμενοι στην ψηφιακή σφαίρα – το millennial και GenZ κοινό της MCM δεν έχει φύλο, ηλικία και κινείται χωρίς περιορισμούς και όρια. Αυτή είναι η MCM. Αυτό είναι το New School Luxury.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε:

Image

ACT & REACT: 211 700 1691
Κωνσταντίνα Μπουτσικάκη