PUBLI

Αντιμετωπίστε τα συμπτώματα της MASKNE με τα skincare essentials της FREZYDERM!

Η νέα πραγματικότητα που όλοι ζούμε το τελευταίο διάστημα, έχει  αλλάξει ριζικά τις συνήθειες και την ψυχολογία μας, επηρεάζοντας,  φυσικά, και την κατάσταση της επιδερμίδας μας. 

Η πρωτόγνωρη ανάγκη για πολύωρη χρήση προστατευτικής μάσκας, έχει δημιουργήσει έναν δερματολογικό όρο που καλούμαστε να  αντιμετωπίσουμε για πρώτη φορά: το φαινόμενο MASKNE! 

Ο όρος MASKNE περιγράφει την ακμή που προέρχεται από την τριβή και τη θερμοκρασία της προστατευτικής μάσκας. Είναι στην πραγματικότητα αυτό που οι ειδικοί ονομάζουν μηχανική ακμή ή ακμή λόγω τριβής, δηλαδή ένας τύπος ακμής που προκαλείται όταν ασκείται υπερβολική πίεση στο δέρμα συνδυαστικά με υψηλή θερμότητα. Ό,τι ακριβώς μπορεί να συμβεί με την καθημερινή, πολύωρη χρήση της μάσκας. Η FREZYDERM, στοχεύοντας στην ανακούφιση της επιδερμίδας από τα  συμπτώματα της MASKNE, προτείνει τα κατάλληλα προϊόντα και μερικά  «έξυπνα» twists για την υπάρχουσα καθημερινή ρουτίνα περιποίησής σας, ώστε  να ανακτήσετε τη λεία, ανανεωμένη και γεμάτη ευεξία επιδερμίδα που ίσως σας  στέρησε η MASKNE.  

Η καθημερινότητα με μάσκα συνεχίζεται. Η MASKNE όχι. 

ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ H MASKNE 

Το φαινόμενο MASKNE δεν επηρεάζει μόνο τα λιπαρά δέρματα,  όπως λογικά φαντάζονται οι περισσότεροι, αλλά και την  κανονική ή ακόμη και την ξηρή επιδερμίδα. Η συνεχής χρήση  της προστατευτικής μάσκας είναι πιθανό να οδηγήσει σε  λιπαρότητα, ατέλειες και ερεθισμούς.  

Συγκεκριμένα: 

  • Η τριβή που δημιουργείται από την επαφή της μάσκας με την επιδερμίδα για  μεγάλο διάστημα μέσα στη μέρα, μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμούς. 
  • Κάτω από τη μάσκα το δέρμα δεν αναπνέει με την ίδια ευκολία, σημαίνει πως τα  κύτταρά του ενδεχομένως δεν οξυγονώνονται σωστά.  
  • Η αυξημένη θερμότητα κάτω από τη μάσκα και η έντονη υγρασία από τις  «εγκλωβισμένες» εκπνοές οδηγούν στη δημιουργία σμήγματος, λιπαρότητας και  ιδρώτα που φράσσουν τους πόρους αλλά και σε αφυδάτωση, λόγω της  εφίδρωσης. Ένα αφυδατωμένο όμως δέρμα είναι ένα δέρμα ευάλωτο σε  «επιθέσεις». Καθώς ο επιδερμικός φραγμός του – το εξωτερικό δηλαδή  προστατευτικό «τείχος» του – δυσλειτουργεί, το δέρμα δεν μπορεί να  συγκρατήσει την αναγκαία υγρασία που θα το διατηρήσει ελαστικό και σφριγηλό  και επιπλέον, δεν μπορεί να προστατευθεί εύκολα από ερεθισμούς. Όντας ξηρό,  αφυδατωμένο και τραχύ, το δέρμα χάνει την άνεση και την ευεξία του. Ακόμα και  αν πρόκειται για ένα κανονικό, ανθεκτικό μέχρι πρότινος δέρμα.  
  • Η παράλειψη της εντατικής φροντίδας του προσώπου μας αυτή την περίοδο –  καθώς για μεγάλα διαστήματα η περιοχή καλύπτεται από μάσκα και δεν φαίνεται  – ευνοεί σε μεγάλο βαθμό την εμφάνιση της MASKNE

Η ανάγκη; Νέα δεδοµένα, νέα skincare ρουτίνα! 

Ενάντια στη MASKNΕ και με την κατάλληλα προσαρμοσμένη δερματική  φροντίδα, η επιδερμίδα μπορεί να διατηρήσει την ελαστικότητα, την άνεση  και την ευεξία της και να απαλλαγεί από ερεθισμούς και ατέλειες ακόμη και  στα νέα δεδομένα της καθημερινότητας.  

Μην αφήσετε τη MASKNE να συνεχίσει να έχει τον έλεγχο του δέρματός σας.

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ  

Τώρα λοιπόν, περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό να  ακολουθούμε πιστά ένα συστηματικό και μεθοδικό πλάνο  φροντίδας, για να περιορίσουμε/ελέγξουμε τη λιπαρότητα και  να καταπολεμήσουμε τις ατέλειες και τους ερεθισμούς που  δημιούργησε η MASKNE.  

Βήμα 1ο | Καθαρισμός  

MILD WASH LIQUID 

Σε μία εποχή που η επιδερμίδα ταλαιπωρείται από τη MASKNE, το προϊόν καθαρισμού που θα επιλέξουμε κατέχει έναν από τους πιο σημαντικούς ρόλους στην αντιμετώπιση του δερματικού αυτού φαινομένου, καθώς εκτός από το να μας προσφέρει καθαριστική δράση, μας βοηθάει να προλάβουμε ή να καταπραΰνουμε τυχόν ερεθισμούς. Το καθαριστικό Mild Wash Liquid έχει ειδική σύνθεση πλούσια σε ενυδατικά συστατικά και αφήνει ένα λεπτό προστατευτικό film χωρίς να ξηραίνει ακόμη και το πιο ευαίσθητο δέρμα. Προσφέρει αποτελεσματικό καθαρισμό με σεβασμό στη φυσιολογία του δέρματος και ενισχύει τη φυσική του άμυνα κι έτσι το καθιστά πιο ανθεκτικό στις εξωτερικές επιθέσεις, όπως η τριβή από τη μάσκα.  

Tip! Μετά τον καθαρισμό του προσώπου, απομακρύνετε την περίσσεια  υγρασία με μία πετσέτα με απαλές, ταμποναριστές κινήσεις που δεν θα  δημιουργήσουν ερεθισμό στην επιδερμίδα.

Βήμα 2ο | Απολέπιση & Λάμψη FACIAL SCRUB  

Η πολύωρη χρήση μάσκας και η τριβή που αυτή προκαλεί στην περιοχή του  προσώπου, κάνουν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη της επιδερμίδας για  αποτοξίνωση και καθαρισμό των φραγμένων πόρων. Το Facial Scrub της  FREZYDERM είναι ένα απαλό και δροσερό gel απολέπισης που καθαρίζει το  δέρμα ενώ παράλληλα προσφέρει 91% αύξηση δερματικής ενυδάτωσης*.  

Οι κόκκοι Jojoba που περιέχει έχουν ένα καινοτόμο περίβλημα πολυαιθυλενίου  που τους προσδίδει ένα απόλυτα σφαιρικό σχήμα, έτσι ώστε να μην  τραυματίζεται από τις αιχμές των κόκκων ακόμη και η αφυδατωμένη και  ευαίσθητη επιδερμίδα.  

Το Facial Scrub της FREZYDERM είναι η ιδανική λύση εξυγίανσης και  αποτοξίνωσης της επιδερμίδας, ειδικά για αυτή την περίοδο που ταλαιπωρείται  συχνότερα από φραγμένους πόρους και έντονη εφίδρωση λόγω της πολύωρης χρήσης μάσκας. Προσφέρει βαθύ καθαρισμό από τους ρύπους  (ατμοσφαιρική ρύπανση, καπνός τσιγάρου κλπ), χαρίζει αίσθηση δροσιάς και ευεξίας, ενώ προσφέρει επιφανειακή ενυδάτωση και δημιουργεί ένα film προστασίας του δέρματος για τη μείωση ερεθισμών από την τριβή.  

Tip! Χρησιμοποιήστε το 1-2 φορές την εβδομάδα για να απομακρύνετε τα νεκρά κερατινοκύτταρα και να αποκαλύψετε τη λαμπερή όψη της επιδερμίδας σας. Η επιδερμίδα μας – και ειδικά το επιβαρυμένο από τη MASKNE δέρμα, δεν χρειάζεται καθημερινή απολέπιση καθώς αυτό ενδέχεται να οδηγήσει σε μεγαλύτερη παραγωγή σμήγματος και άρα να επιδεινωθεί το φαινόμενο. 

Βήμα 3ο | Ανακούφιση της επιδερμίδας MICELLAR WATER 

Το καθημερινό ντεμακιγιάζ και ο σωστός, βαθύς καθαρισμός, είναι ο  καταλληλότερος δρόμος για να προλάβουμε τυχόν ερεθισμούς σε ένα ευάλωτο  δέρμα και να το βοηθήσουμε να ανακτήσει την υγιή του όψη. Το Micellar  Water, το μικκυλιακό νερό στην πιο αναβαθμισμένη εκδοχή του, χαρίζει  δερματική άνεση και ευεξία χάρη στην Καινοτομία Advanced Micellar Water  Technology και τις πολλαπλές δράσεις που προσφέρει. Ιδανικό για το ντεμακιγιάζ αλλά και τον καθαρισμό της επιδερμίδας, το Micellar Water διαθέτει υψηλή καταπραϋντική δράση και ειδικά σχεδιασμένη σύνθεση, κατάλληλη ακόμη και για το πιο ευαίσθητο, δυσανεκτικό δέρμα. Αποτελεί το προϊόν-κλειδί για την πρωινή και βραδινή skincare ρουτίνα παρέχοντας προστασία του δέρματος από τη ρύπανση καθώς και ισχυρή ενυδατική και αντιγηραντική φροντίδα. 

Tip! Χρησιμοποιήστε το ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στην ημέρα ως καταπραϋντική λοσιόν, ιδανικό για τις ερεθισμένες ή  

αφυδατωμένες (από την εφίδρωση της μάσκας) επιδερμίδες. Επαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί μέχρι να επανέλθει η αίσθηση ευεξίας στο δέρμα.

Βήμα 4ο | Οξυγόνωση κυττάρων REVITALIZING SERUM 

Την περίοδο αυτή, που το δέρμα μας δεν «αναπνέει» το ίδιο ελεύθερα με  πριν, είναι απαραίτητη η φροντίδα που θα αποκαταστήσει στα κύτταρά  του την ποσότητα οξυγόνου που χρειάζονται, για να συνεχίσουν να  μεταβολίζουν επαρκώς και να επιτελούν σωστά τις λειτουργίες τους.  

To Revitalizing Serum της FREZYDERM, ένας ορός με αντιγηραντική  και αναζωογονητική δράση, διαθέτει ενεργά συστατικά που οξυγονώνουν  τα κύτταρα του δέρματος, αυξάνουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας,  μειώνουν τις ρυτίδες και ενισχύουν τα  

αποτελέσματα της κρέμας ημέρας ή νύχτας που θα ακολουθήσει. Ένα απαραίτητο «βήμα» στην περιποίηση του προσώπου, το βοηθά να επανακτήσει άμεσα τη χαμένη λαμπερή και υγιή όψη του, την οποία έχει ίσως στερηθεί λόγω της πολύωρης χρήσης  

μάσκας.  

Tip! Περιμένετε 3-5 λεπτά πριν προχωρήσετε στην εφαρμογή της ενυδατικής σας κρέμας, προκειμένου η επιδερμίδα να απορροφήσει στο έπακρο όλα τα οφέλη της δράσης του ορού. Ένα ανανεωμένο σχήμα περιποίησης σε συνδυασμό με μικρές  καθημερινές συνήθειες φροντίδας προς την επιδερμίδα μας,  είναι το κλειδί για να συνεχίσουμε την καθημερινότητα με μάσκα  αλλά να σταματήσουμε τα συμπτώματα της ακμής.  

Προστατεύουµε την υγεία µας µε µάσκα,  προστατεύουµε τη λιπαρή επιδερµίδα µας από  έξτρα λιπαρότητα, ατέλειες και ερεθισµούς. 

  • Αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπο με τα  χέρια μας. 
  • Φροντίζουμε να αλλάζουμε τη μάσκα μας ανά 3-4  ώρες.  
  • Συνεχίζουμε να περιποιούμαστε την επιδερμίδα  μας με την ίδια φροντίδα, όπως πριν την  καθημερινότητα με μάσκα.  
  • Προσαρμόζουμε την καθημερινή skincare ρουτίνα  με βάση τις ανάγκες της επιδερμίδας και τα  προϊόντα που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τη MASKNE.